[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: flo77
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Message
Pentru ca am fost plecat in drumetie nu am apucat sa fac niste clarificari la ceea ce am scris la posibilele cauze de deces la crevete.
Toate posibilele cauze de deces s-au legat de ceea ce mie nu mi-a placut la analizele apei. Nu am luat in cauza diferite boli, raniri sau greturi cauzate de transport si adaptare. Posibilele cauze de deces au fost listate in ordinea probabilitatii ca ele sa fie cauza decesului.
1.Duritate mare(gH) -va cauza probleme la naparlire. Din cate am inteles ai luat creveti mici. Ei trebuie sa creasca si sa isi schimbe invelisul exterior. Daca duritatea este prea mica sau prea mare vor avea probleme. Daca lucrurile merg bine ar trebui sa vezi invelisuri exterioare abandonate prin acvariu.
2. Prea mult CO2. Personal ma ingrijoreaza valorile kH si pH, aceasta ar insemna o posibila concentratie prea mare de CO2(aici ar fi prea multe de discutat). Totusi consider ca sansa ca CO2 sa fie cauza decesului sa fie foarte mica. Asta nu ptr ca un CO2 mare nu ar fi extrem de nociv, ci pentru simplul fapt ca ai avut doar un crevete decedat. Ai observat crevetii ca fiind agitati sau inotand la suprafata?
3.Nitrat mare-30 ppm este destul de mare ptr creveti , doar in cazul in care este tot timpul asa. Va trebui sa treaca ceva timp pana sa vezi efectele nocive ale acestuia. Eu as prefera sa il tin sub 20ppm ca o valoare medie in timp. Pentru @Dr Nano-habar n-am care ar fi valoarea nitratului maxima instantaneea astfel incat sa nu omoare crevetii. Asa cum am spus prefer sa il tin sub 20 ppm (si nu fac teste regulat).
Daca testele sunt bune , posibile cauze de deces ar fi:
- apa prea dura(ar putea avea probleme la naparlire)
-prea mult CO2 in apa(vezi tabelul kh-ph-CO2)
NO3 este putin cam mare nici asta nu le place crevetilor
EverSad wrote:Ha Ha! interzise.... (buruienile)

Referitor la nisip: Ar trebui' sa consideri ca, viviparii nu scurma' in el.

Stii, despre stratul gros de nisip, ce poate genera daca este deranjat. (cand se umbla' la plante si radacinile lor')

(sunt convins ca ai considerat scenariul) Dar: daca ai omis' nu am scris degeaba.





Se referea la buruienile acvatice. Interzise , adica le poti creste, dar nu le poti comercializa. Sau transporta in afara statului. Si trebuie sa ai grija unde le arunci.
Cat despre buruienile la care te gandesti tu, alea nu sunt interzise peste tot.
Samy wrote:Asta cu nisipul ma cam ocolit.
In nisip greu cu radacinile plantelor ,de obicei se sufoca

Nu si daca apelezi la niste trucuri. De exemplu Power Sand ca prim strat(fertilizant + aerare).
Poate folosi si indicatiile de aici
https://aquagoodness.com/best-aquarium-plants-for-sand-substrate/
In afara de ce s-amaii pomenitmerg bine si Cryptocoryne balansae si spiralis, Echinodorus vesuvius, tot felul de Amazon swords, Rotala bangladesh, Rotala Maka red, Ludwigia arcuata.
Fadds wrote:
Altfel, bacteriile heterotrofe din filtru vor consuma substantele organice, pentru ca din asta traiesc. Aceste bacterii le pierdem cand facem mentenanta inutila la filtrare.

Dave are dreptate, totusi foarte important este cuvantul inutila. La fel cum foarte important este cuvantul alcalinitate in cazul unui pH crash. Sau cuvantul plante moarte in cazul acumularii de deseuri organice. Este adevarat ca asta nu conteaza in cazul unui acvariu cu africani. In cazul meu nu sunt convins ca filtrul meu ar functiona normal daca nu l-as ajuta cu indepartatea mecanica a deseurilor organice adunate in prefiltru.
Si pentru ca vorbim de heteretrofe, sunt curios ce vedem pe peretii acvariului. Poate @calin_gherman ne poate confirma daca sunt alge si/sau colonii de heteretrofe.
Si ca sa nu se inteleaga gresit,si eu ma bag in filtre doar atunci cand scade debitul sau cand observ ceva in neregula. Doar ca nu dureaza atata timp pana sa dau de necazuri.
Nici eu nu as avea curaj sa tin mult timp filtrul neatins. Asta pentru ca imi este frica mai ales de acumularea substantelor organice. Deoarece am acvarii cu apa soft, imi este teama de un eventual pH crash.
Pentru supravietuire grija mare la fertilizanti, mai ales la micro (Cuprul sa fie cat mai aproape de zero). Nu sari calul nici cu nitratii. Trebuie sa le asiguri valori decente de GH si kH. Dupa parerea mea nici CO2 nu le prea place., mai ales daca aditia de CO2 duce la variatii de pH.
La ai mei inafara de alge le dau granule de la sera. Din cand in cand arunc frunze de catappa si conuri de arin. Bineinteles poti sa le dai frunze de salata, dovlecei sau alte legume(organice bineinteles), dar sincer eu nu sunt fan(din motive de lene si comoditate).
Samy wrote:
flo77 wrote:In ce scop vrei sa-i inmultesti?

Doar pentru a mai acoperit putin din bazin. Mi se pare prea gol partea de jos. Pacat de gazon . Se simnte mereu singur

Daca nu vrei sa-i comercializezi este OK. De obicei dintr-o amestecatura de culori ceea ce rezulta este o forma wild, necolorati.
Pentru ca toti sunt neocaridina m-as fi limitat la o singura culoare.
In ce scop vrei sa-i inmultesti?
Fadds wrote:Eu nu inteleg care sunt avantajele acestei instalatii.

Exista osmoza inversa, exista solutii acide de turnat in acvariu, in ambele cazuri se elimina carbonatii din apa.

Un exemplu de produs:
https://aquariumprest.ro/masterline-kh-minus-500-ml.html
Torni in acvariu si elimina carbonatii sub forma de CO2, scade kH.

La instalatia asta folosim mult acid ca sa regeneram rasina, cand putem sa scadem direct kH tratand direct apa cu acel acid (in dozele corespunzatoare). Deci ce rost are rasina?


Eu zic ca suntem demult offtopic, mai ales ca pe initiatorul topicului nu-l intereseaza sa reduca nici kH nici GH.
M-am uitat si eu pe internet despre Lewatit S100 G1. Este una din multiplele rasini schimbatoare de ioni pe care le produce acea firma. Se pare ca pentru NO3 au o alta rasina schimbatoare de anioni: Lewatit Monoplus SR7. Eu nu am folosit aceste produse, poate @Ioan sa-ti dea sugestii mai bune pentru ceea ce vrei tu sa obtii.
@ eversad Ce gh, kh si/sau TDS ai la robinet?
Daca la Oscari le merge bine, de ce vrei sa modifici parametrii apei( in cazul in care ptr ei vrei sa inmoi apa)? Desi nu cred ca este cazul sa-ti atrag atentia, daca te hotarasti sa schimbi ceva fa-o treptat. Nu de alta, dar sunt prea misto...
Banuiesc ca stie Cory ce vorbeste. Vedeta magazinului lor este un mbu puffer pe nume Murphy. Aveau si o live camera instalata pentru el.
Lol fadds. Sa inteleg ca vrei un acvariu suprapopulat si supraplantat????
Iti mai aduci aminte in primavara era "la moda" un topic care a incins multe spirite? Cum ai ajuns la concluzia ca vrei un astfel de acvariu?
Daca gasesti ai putea incerca si xifo mexican(montezuma swordtail)
http://theaquariumwiki.com/wiki/Xiphophorus_montezumae
Eu prefer endlerii, inca mai am niste yellow tiger intr-un acavariu. Ca se inmultesc mai greu este un avantaj enorm.
@fadds Ceea ce desccrii tu cu evaporarea lichidului in pompa este fenomenul de cavitatie si are loc cand presiunea pe admisie este mai mica decat presiunea recomandata(plus un factor de siguranta). Si ai dreptatie, nu are nimic de-a face cu etanseitatea (interesant de urmarit topicul lui @mellbo). e remarcat ca unele pompe pot functiona cu presiune negativa pe admisie, altele intra in cavitatie. Pentru doritori pot pune un link. Nu este cazul pompelor de la pompele din canistra, dar teoria ramane valabila.
https://www.inscogroup.com/images/files/technical_data/D.L._Thurrott,_Inc/Basics_Cavitation.pdf

Pompa lui @eversad functioneaza bine asa cum e pozitionata. In cazul in care apare fenomenul de cavitatie va trebui sa schimbe ceva. Daca nu poate muta canistra mai jos, poate ii este maila indemana sa inalte putin acvariul. Repet: doar in cazul in care apar probleme.

@mellbo In cazul tau(de lene numai intru in topicul tau) situatia actuala nu poate continua la nesfarsit. Este clar ca pompa ta intra in cavitatie si trebuie sa faci ceva pe partea de admisie pentru a evita uzura prematura a eliciei. In opinia mea(si cred ca si a lui @fadds) verificarea etanseitatii nu prea ajuta. Dar poti aplica principiul lui @eversad(postul #55), mie mi se pare foarte corect.
EverSad wrote:exact.

Avand in vedere ca sesizeaza aerul la pompa, (si il evacueaza, forte bine) mi se rupe de hidrostatic si alte presiuni'.

Pana la urma: este pompa mea' si *ut cum pot cu ea. (fiind obligat de pozite fixa)

In consonanta cu principiul: asta este *ula: cu asta *ut...

Aici nu pot decat sa fiu de acord cu tine.
Adevarul e ca ai petrecut ceva timp cu aceasta " problema" dar trebuie sa vezi partea buna a lucrurilor:
- cu totii am avut cate ceva de invatat
- cred ca putem spune ca aceasta pompa este un produs super care pe langa faptul ca ofera utilizatorului un control sporit mai si ofera protectie si functionare satisfacatoare in conditii nepropice , in afara specificatiilor.
In consecinta merita sa dai banii pe ea.
EverSad wrote:
flo77 wrote:
EverSad wrote:Sunt foarte sigur ca este o "elice" cu care se masoara debitul la iesire. (vazuta de sus, are o singura pala/paleta)

Fac maine o poza. (nu are' cum sa fie supapa de sens cu o "pala" ce poate bloca, 10% din dimensiunea tevii de evacuare)

In descrierea piesei scrie ca este un flotor antiretur. Ar fi prea frumos ca sa fie de fapt un debitmetru, de gen debitmetru cu elice/turbina. Adica sa masoare viteza apei prin sectiunea aia de tub.


Nu prin' tub ar trebui sa masoare... are un cititor de turatie incorporat in carcasa "capacului" care citeste impulsurile/turatia "chestiei" rosii. (asa presupun eu)

Dar se lamureste maine...


Pai ala e principiul debitmetrului cu elice/turbina. Debit= sectiunexviteza. Viteza lineara a fluidului prin acea portiune este transformata de elice in turatie.
mellbo wrote:Am deschis acest topic nou, in ideea ca aici voi pune intrebarile mele celor care vor dori sa-mi raspunda.
Am creeat un mic video de prezentare prin etapele care le-am trecut deocamdata cu acvariul meu.
Va multumesc deocamdata pentru toate sfaturile si vizionare placuta, in caz ca esti curios sa vezi ce contine video.

https://youtu.be/rvKBJndf7sA

Simpatica pisica. Ce rasa e?
 
Forum Index » Profile for flo77 » Messages posted by flo77
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com