| Message |
|
|
Spor la treaba! 
|
 |
|
|
Leroy Merlin, ca nu te cearta nimeni
E dura sau "gumata"?
|
 |
|
|
|
Da, dar nu e momentul acum, sunt ingropat in datorii
|
 |
|
|
Daca poti, opreste-mi te rog un robinet de 32 pana cand o sa am bani. Multumesc
|
 |
|
|
Sefule, felicitari pentru acvariu! Iar pejtii arata de miliarde
atar wrote:
Eu am plecat din start da la ideea ca nu voi face schimburi de apa decat daca voi avea parte de de dezechilibre majore.
Eu sunt unul din cei care ti-au spus ca esti nebun daca nu faci schimburi de apa regulate. Tot eu am zis ca voi face, ma voi tine de treaba, etc.. Dar plm.. in 4 luni am schimbat de 4 ori cate 10% si cam atat
|
 |
|
|
Absolut superb, Mr. Wolverine 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Adi, mie in Salty mi-a refulat tot continutul reactorului (rowa). Bazinul era maro, sumpul era maro, totul era maro.
Am facut un schimb de apa si am tras cu furtunul ce era de tras, apoi restul s-a dus de la sine in 2-3 zile.
Acum folosesc ce mi-ai dat tu, antifosfatul de la Aqua Medic. L-am pus chiar in seara in care mi l-ai dat si nu s-a macinat deloc (si nici n-am bureti la reactor). Tu ce folosesti acum?
|
 |
|
|
La mine se afla toate intr-o singura camera, inclusiv senzorul ato. Iti garantez ca merge perfect si nu exista fluctuatii de nivel 
|
 |
|
|
|
La mine tine o saptamana fara probleme, il arunc cand face dunga aia de jeg.
Dar am si ciorap de nylon pentru prefiltrarea initiala.
|
 |
|
|
Eu am asa:
- un compartiment mic, unde vin tevile de retur si unde am posibilitatea sa pun un burete pentru prefiltrare (il schimb saptamanal, nu-l spal)
- un compartiment mare in care se afla toate echipamentele:
- 2 reactoare mari, cu spartura de coral. Initial au fost la picatura, cu recirculare intre ele, dar a iesit pompa din reactor si naiba stie cat a mers asa (eu am fost plecat o luna de acasa). Acum merg la debit mare.
- skimmer
- reactor fosfati
- pompa recirculare
Cele 2 reactoare si incalzitorul extern sunt alimentate cu apa din pompa de recirculare (am pus niste coturi, robineti si stuturi pe traseu)
N-am poze recente, dar le-am gasit pe astea, de cand l-am aranjat initial:

|
 |
|
|
koala wrote:
Plm, de cand am venit, n-am miscat un deget... si cand te aud cu "am facut aia, si aialalta", ma ia cu lesin.
Plm, daca esti contagios?
Bah, nu mai comenta, uite aicishea combinatie de om vrednic. Pe 15 iulie 2015 am dus la nenea Dragos niste piatra vie, sa o cureze. Mi-a spus sa revin in doua saptamani sa o iau. Oare or fi trecut doua saptamani?
|
 |
|
|
Am renuntat de la pagina 11, imbatranesc pana citesc tot
|
 |
|
|
|
Am parcurs cele 8 pagini, la tine a fost un caz special datorita standului.
Ai ceva si cu sump-ul functional de la bazinul marin?
|
 |
|
|
|
Rog acvaristii cu acvarii de apa sarata sa-si rupa 2 minute din timp si sa ne povesteasca un pic (daca nu e prea mare deranjul, sa ataseze si niste poze) despre sumpul lor: dimensiuni, compartimentare, aparatura, materiale, etc.
Chiar sunt foarte curios cum si ce si-a facut fiecare, cred ca ar fi un schimb de experienta util.
|
 |
|
|
Si lauda-te ca ma cunosti
|
 |
|
|
georgemonda wrote:Daca iti moare mandarinul  si noaptea visezi ca ai un acvariu plin cu ei.
Daca prinzi Vulpinusul
|
 |
|
|
Merci
Am gasit pozele astea pe care le-am facut in Grecia, de acum 113 ani.
Oare ce pejte e?

|
 |
|
|
N-am, dar am pus un litru de easy carbo, sper sa ajunga
|
 |
|
|
Daca tot am fost azi in hornbach, am profitat de ocazie si mi-am smuls de la suflet mareata suma de 3 lei pentru un tub de superglue gel.
Am jumulit de pe o piatra gsp-ul care crescuse aiurea si am "replantat" pe o alta piatra, pe care mi-o doresc plina cu gsp. Ocazie cu are am vazut ca am o tona de copepozi (foarte multi au iesit din bucata de piatra cu gsp, cea initiala).
Acum nu-mi ramane decat sa astept rabdator intre 4 si 6 luni ca sa se extinda un pic gsp-ul
|
 |
|
|