danrogo2001 wrote:Si MDF-ul nu era lucios, nu? Oare ar fi mers si putin mai subtire, cam de 25 mm?
A, sigur este MDF, ca asta este cam scump, sau OSB?
Baieti ,imi cer scuze ....sint cam ocupat cu alte sporturi in ultimul timp ,revenind la intrebare ...da eu am folosit MDF,pentru ca l_am avut ....moaca dar poti folosi orice tip ,doar sa fii atent sa nu se rupa cind bagi suruburi,la grosime eu as zice sa nu scazi pentruu siguranza ta ,dar daca crezi ca este destul de robusta cutia si cu 25mm ....ai putea sa incerci
gel coat- am luat cutie de 3 kg sa zic ca am folosit doar 2 kg
resina -cred ca vreo 5-6 kg am folosit
@MAYA
din pacate nu am noutati totul este neschimbat .................pesti stau bine nu am avut decesuri (spre dezamagirea unora ,...nu fac nume!!!!) , ,am renuntat sa mai salvez puietul pentru ca nu mai am unde sa_i tin
va garantez ca prind pestii fara sa scot pietrele si fara sa bag navodul .....las capacele ridicate, sting lumina si ma intorc dupa citeva ore cu lanterna in mina si cagula pe cap ca sa nu ma recunoasca
Dan P wrote:Superb acvariul! A trebuit sa citesc tot topicul sa vad daca ai pestii mici sau bolovanii mari . Chiar ma gandeam ca trebuie sa stai in cazemata la cate kile de pietre ai in acvariu SUPERB!!!!
Acu' tre sa castig la loto sa imi fac un "cub" mai mare ca paralelipipedul tau.
PS e primul tau proiect de amploare?? Sau ai mai testat si la scara mai mica??
mersi mersi,asa e nu trebuie sa subestimezi greutatea acvariul,deabea l-am ridicat in 4 persoane,daca mai adaugi si 60 de kg de nisip ,apa si pietroaiele ajungi lejer la 1 tona...pestii nu sint mari ,sint.... medii
Ca sa faci unul din lemn(pal) nu trebuie sa cistigi la loto..nu imi mai aduc aminte bine dar nu cred ca am dat mai mult de 400€.Am inceput direct cu asta ,am "studiat " proiectul mai bine de 2 luni si m-am apucat de treaba
Pentru MAYA
in afara de multi mormoloci,[( am un acvariu mic plin de puiet,au mai putin de o luna cred ca sint vreo 100 si nu stiu ce sa fac cu ei cred ca o sa tin doar demasonii...)] nu am umblat deloc la el,nici macar sa le aspir mizeria ,avind schimbul la picatura,si 3 filtre interne valorile apei sint perfecte si stabile
dodoxk wrote:salut la toata lumea am citit acest topi de 3 4 ori sa inteleg ce fel de rasina a folsit si tot nu imi dau seama.acm problema e daca se gaseste in hipermarchete in buceresti sau pe net o firma ceva - ceva ca sa ma apuc ca fac si eu unu cam la fel dar mai mic ca nu dispun de prea mult spatiu asa ca am RUGAMINTEA daca stie cineva ce fel de rasina e buna pentru a ma apuca de treaba sa ma ajute .
pe net am gasit dar la containdicati zice ca e toxica pentru pesti si nu numai etc. va multmesc si imi cer scuze ca am postat peste topicul lui dan_dan mii de scuze inca odata
salut,da resina este toxica...dar tu trebuie sa aplici peste rasina un strat de gelcoat ,acesta se foloseste si pentru reservoare cu apa potabila asa ca nu risti nimic...
Eu am cumparat dupa site-ul asta http://www.resinboat.it/
malawi_crys wrote:felicitari dane!
arata super...conteaza enorm modul in care ai "aruncat" bolovanii pe acolo..imaginea de fata este cu mult imbunatatita fata de ceea ce am vazut la inceputuri...si mai conteaza , bineinteles , dimensiunile acestui acvariu..3m lungime, de aici in sus, oameni buni, putem vorbi de "acvariu de Vis" pe taramul ciclidelor africane...asta i parerea mea..si o spun pentru realizez ca cei 2 m lungime ai acvariului meu nu acopera decat o mica parte din nevoile pestilor, mai ales , in cazul haplocrominelor..
intr adevar , parca se simte lipsa unui grup si mai numeros ..dar ai tot timpul din lume sa ajungi la o densitate mai mare a pestanilor...sau, poti oricand, de ce nu , sa i schimbi profilul intr un "haps tank"
pesticu wrote:frumos !!! cred ca mai incap citiva pestani pe-acolo....mi se pare ca treimea din stinga a acvariului e "neexplorata"....toti par a fi concentrati in mijlocul bazinului (sau mi se pare mie ?)
sint 40 de pesti...... ,in partea din stinga sint femele bortoase si nu se prea baga pestii pe acolo,este teritoriul dominat de hongi,dar oricum ai vazut bine stau mai mult la centru ,probabil pentru ca pe acolo le dau de mincare ....
oameni buni ,m-ati uitat ?....,eu nu ..dar din lipsa acuta de timp nu am mai scris ,dar am citit ...revin cu noutati ,si anume:
1M/2F FLAVUS
1M/2F CYNO AFRA
2M/4F MELANOCHROMIS JOHANNI
si multi mormoloci .....probabili flavus ,lombardoi si demasoni ,pina nu cresc nu stiu ce sint
Cit de curind promit ca o sa pun si poze cu ei ,de o luna se face si schimbul la picatura si am gasit si o piatra mai maricica ca sa inlocuiesc pe cea care nu va place
grosimea sticlei eu zic ca ajunge de 5mm,daca vrei sa dormi linistit de 8mm,chenarul fal din pal de 3mm max 5mm ,pentru a reduce greutatea totala ,daca il faci din geam de 5mm ar cintari vreo 20 kg (gol),sistemul de prindere eu l-as face exact ca la un "tv tip plasma"
temistocle wrote:@dan_dan pai chiar asa radical sa fiu ? Doar ce i-am cumparat ! Bine daca trebuie nu ar fi o problema , dar totusi Demasoni aia chiar sunt draguti si nu vreau sa renunt la ei. Mai bine renunt la restul . Multumesc de sfat ! Sunt oarecum confuz deja ! Nici nu stiu ce este bine si ce nu .
nu este chestia ca "trebuie"..depinde ce vrei tu...daca vrei un acvariu fara dureri de cap ,tii doar 3 specii
incerc sa explic mai bine...
la marimea acvariului tau pot sta mai multi pesti, dar trebuie sa ii alegi cu mare grija,,dupa caracter ,dieta si nu in ultimul rind dupa marimea la care va ajunge pestele...
-1 peste mascul care nu are nici o femela va incerca sa se imperecheze cu celelalte femele ,si aici intervin batai intre masculi sau mai rau se imperecheaza cu femela de alta specie si vei avea pesti corciti
-demasoni sint foarte frumosi ,tocmai deaceea iti recomand sa ii tii singuri ,pentru a le putea oferi mincare vegetala,daca ii tii cu red rubin si fryeri in acelasi acvariu si le dai doar mincare vegetala,fryeri si auloncara red rubin nu vor avea niciodata culori aprinse deoarecee acestia au nevoie de mincare super proteica 6 zile din 7, viceversa daca le dai mincare super proteica iti garantez ca intr-o luna demasoni mor ....ar fii pacat de ei , sint printre cei mai frumosi pesti din malawi..
ok,sa facut multa confuzie ,am plecat de la alimentazie demasoni si am ajuns la un acvariu super frumos (dupa parerea mea),dar cu probleme foarte mari de copatibilitate..dupa cum am inteles pestii nu poti sa-i duci inapoi...alegeti 3 specii care iti plac mai mult si cauta sa ii grupezi in trio adica 1 mscul si 2 femei (cel putin),restul de pesti incearca sa-i dai la schimb ...
p.s demasonii ori ii tii in acvariul de 180l ori ii dai si pe iei la schimb
temistocle wrote:dan_dan la ce te referi ca nu inteleg ?
La acvariul de 400 l am 2 filtre facute din teava de pvc de 160 si 200 cu pompe de 1000l bureti bile ceramice bile de plastic si ceva pietre albe zeolit parca , si un filtru intern de 1200l . Cum stau la capitolul filtrare la cati pesti am ?
-sint pesti care in mediul lor natural nu prea au plante ,
-sint pesti care " sapa " ,si iti ridica toate plantele
-sint pesti care se hranesc cu plante ,deci in foarte putin timp ti le maninca..
temistocle wrote:
............Eu as vrea sa fac un acvariu plantat fara mari pretentii . Acum efectiv nu stiu ce sa fac cu acest acvariu , dar nici bani nu vreau sa bag si nici sa renunt la el......
cu pesti care ii ai plantele ar resista foarte putin timp....
@temistocle sint deacord cu mihai86, trebuie sa stii ce pesti ai ,nu poti baga (nu este indicat..) pesti care sint vegetarieni cu pesti care sint carnivori
bobesku wrote:, si piatra aia mica... Da, piatra aia! .... Este a lui. Si o sa-i rupa in bataie pe fricosii aia din stanga daca misca. .......................................................................................................................................................................................................
Cred ca sunt descendetii lui Duncan MacCloud - nemuritorul! "There can be only one"
daca baga pietre prea multe..... nu-i mai vede... si sar putea sa devina foarte agresivi,dar totusi ... doar o piatra este chiar exagerat
da-le doar mincare vegetala ,spirulina ....au intestinul foarte lung si nu reusesc sa digere , daca nu esti atent cu alimentatia risti sa ii omori...
nu sint deacord cu ce ti-a link-at @Ancistrus(fara suparare ),cel putin eu nu m-as risca...daca Ancistrus le da la ai lui si sint inca in viata... atunci retrag cele spuse(scrise)......
deci te-ai hotarit sa-ti tradezi tara ,nu ai posibilitatea sa-l iei cu tine acvariul ?nu de alta dar aici costa foarte mult ...daca vii la neamuri i-al cu tine ,daca vii la prieteni ....mai bine il vinzi cred ca este invers
dupa ce am vazut filmatul ,mi-am schimbat ideea fata de pestii tai ,sint chiar frumosi