| Message |
|
|
|
Eu unul l-am pus pe tur din 2 motive:
1. Sa imi mai reduca putin din debit
2. Sa nu cumva sa "neutralizeze" din "hrana" bacteriilor din filtru (nu stiu daca se poate intampla sau nu...)
|
 |
|
|
|
Turul
|
 |
|
|
|
Ia-ti niste manusi groase pe maini, si iesi in balcon si da drumul la surplusul de gaz. La 180 ar fi trebuit sa sara supapa de siguranta de mult. Majoritatea reductoarelor sunt testate pana in 150 de bari (al meu de exemplu e pana in 110). Daca ai suspiciuni in privinta manometrului, schimba-l. Ai putea sa mergi si cu butelia la verificat, sa vezi cam care-i treaba cu supapa ta de siguranta care n-a sarit la asa presiuni astronomice...
|
 |
|
|
Pietrele alea se vede din avion ca sunt calcaroase, nu mai e nevoie de otet  . Scoate-le si atat. Cauta o buturuga frumoasa.
Fundalul reprezinta un recif cu corali si anemone, chiar crezi ca se potriveste la un acvariu de apa dulce ?
|
 |
|
|
@bobiciupe pai nu ai spus, dar sunt multi incepatori care iau ca atare treaba cu 1w/l dupa care se plang de alge pe forum 
|
 |
|
|
@cristi_Cta daca vii astazi la intalnire (la ora 16:00 in parcare la Brick) iti pot aduce cu placere tubul sa ai cu ce compara  .
|
 |
|
|
Ideea e ca un incalzitor cu cat e mai puternic, cu atat incalzeste mai repede, deci functioneaza in reprize mai scurte. Un incalzitor subdimensionat intr-un acvariu mare are viata mai scurta. Mai conteaza si temperatura ambianta, care daca este foarte scazuta pune incalzitorul si mai mult la treaba. De asemenea un incalzitor mai mare (cu conditia sa fie unul calitativ) reduce fluctuatiile de temperatura.
@bobiciupe nu mi se pare "regula" 1w/l la lumina 
|
 |
|
|
@alber mie pe departe cea mai buna solutie, dar care in principiu se merita doar la acvariile foarte mari, mi se pare un luminator. Mai nasol e cu anotimpurile astea cu nori  .
|
 |
|
|
Ce zice un pomacea cand ajunge in varful acvariului ?
- Banzaaaaaiii !!!
|
 |
|
|
|
@aLLLx
In privinta larvelor de creveti amano poti sta linistit. Crevetii amano nu se inmultesc asa cu una cu doua. Le trebuie apa salmastra si alte minuni, si nu multi se pot lauda cu reproducerea lor.
|
 |
|
|
Am citit lucruri frumoase despre produsele Microbe-lift, dar eu sunt de parere ca astfel de minunatii ar trebui folosite in acvarii mari si stabile. In nano unde se pot produce dezechilibre instantaneu nu recomand.
P.S. Fraza aia pare tradusa cu google translate, asa ca nu trebuie luata de buna neaparat  . Succes.
|
 |
|
|
Eu unul zic ca sunt de la neritine. Le mai apuca "ouatul" din cand in cand dar stai linistit ca nu o sa eclozeze in apa dulce  .
|
 |
|
|
|
Nu faci nimic daca printezi poza. Nuantele trebuie sa fie la fel. Iti dau eu o cutie goala dar de la tetra. E aceeasi chestie mai putin testul de GH, pe care il poti compara si cu poza printata ca nu iti trebuie nuanta.
|
 |
|
|
|
Bazinele de WC sunt captusite astfel pentru a elimina condensul LA EXTERIOR. Indiferent daca pui pe dinauntru sau pe dinafara capacului acvariului, la interior tot se creaza condens.
|
 |
|
|
Iti spun eu ca daca bagi 10-15 creveti, si ai cateva plante si eventual o buturuga mica, daca vezi 2-3 simultan in campul vizual e minune 
|
 |
|
|
Pai cred ca vreo 10-15 creveti tot ar trebui sa bagi. Ca sa citez un clasic in viata  al nostru @pc.ciprian : "Daca vrei un peste pe care nu o sa-l vezi mai niciodata, ia-ti microrasbora". De asemenea melcii sunt si ei o solutie pentru alge, cei mai laudati fiind neritinele.
|
 |
|
|
Cred ca cel mai potrivit ar fi un sump. Il poti construi/configura dupa bunul plac, in cazul in care "te lasa pompa", dai o fuga la primul magazin de bricolaj si gasesti fara discutii.
Ar mai fi si canistrele o solutie, dar te ajunge destul de scump. Spre exemplu poti incerca cu 2x TetraTec EX2400, dar te ajunge undeva aproape de 1800 RON, si nu garantez ca ar fi mai eficiente decat sump-ul. In cazul sump-ului vei avea nevoie de overflow, care trebuie gandit si proiectat FOARTE BINE. Nu vreau sa ma gandesc cum arata peste o tona si jumatate de apa pe jos  .
P.S. Incearca sa nu mai postezi consecutiv. Poti edita ultimul mesaj postat daca ai nevoie sa adaugi/stergi/modifici ceva.
|
 |
|
|
|
Oriunde exista apa, lumina, caldura, fertilizare vor exista alge. Cantitatea/diversitatea este cea variabila. Alge o sa ai intotdeauna indiferent ce ai face. Chiar si acvariile "mirobolante" pe care le vezi pe la concursturi de aquascaping si asa mai departe au alge. Ca nu au multe, sau ca nu se vad in poza asta e partea a 2-a. Corydorasii nu prea stau deloc bine la capitolul mancat alge. Dupa parerea mea cei mai buni pentru nano ar fi crevetii. In ceea ce priveste aspiratorul, poti gasi pe net tutoriale sa iti faci unul singur. Daca esti mai indemanatic si ai cateva scule prin casa, si o cutie cu "chestii de care nu am nevoie dar pe care probabil o sa le folosesc vreodata" poti face multe lucruri DIY (Do It Yourself) pentru acvariu.
L.E. Incearca sa vorbesti cu cineva de la un petshop din oras pe unde vezi produse JBL. Nu cred ca te-ar refuza sa iti aduca un sifonator la comanda. In cel mai rau caz va dura putintel mai mult/iti vor cere un avans. Ca idee, vezi ca se numeste "JBL Aqua EX 10-35"
|
 |
|
|
La capitolul silicon, aici m-ai pierdut. Nu se afla in "aria mea de expertiza". Singurul lucru pe care pot sa ti-l spun e ca pe tuburile de silicon Den Braven de exemplu, scrie cam asa:
"A nu se folosit pentru acvarii cu volumul mai mare de 1000 de litri, sau mai inalte de 60 cm". Si ei cred ca stiu ce vorbesc  . Cred ca ar fi fost in interesul lor sa vanda multe tuburi de silicon celor care vor acvarii mastodont  .
|
 |
|
|
|
La inaltimea aia, poti sa pui si mama becurilor economice, ca tot bezna o sa fie. Becurile economice in general sunt folosite de cei care nu au lungimea necesara instalarii tuburilor fluorescente. Nu faci nici o branza cu becuri economice. Eu unul raman la ce am spus mai devreme, si anume beton pregatit corespunzator, iar panourile de sticla folosite doar pentru fata. Dar, repet, NUMAI in cazul in care acvariul va fi amplasat la casa, nu la bloc.
|
 |
|
|