Adrian are dreptate.
Pestii pot sa stea cam pina la 7-10 zile fara sa le dai sa manince nimic. Mai ciugulesc ceva alge - indiferent ca le vezi sau nu, ai deja alge - sporii algelor sint peste tot in aer si "germineaza" cind gasesc conditii destul de bune (e o discutie extrem de lunga).
Ai cam 20 lumeni/litru - iluminat slab. Sa nu incerci sa iei plante cu cerinte ridicate - as zice ca momentan Egeria, Limnobium Levigatum sau Anubias ar fi de ajuns - mai sint si alte plante care le poti creste. Lasa lumina momentan asa. Continua cu Plantamin. Si despre substrat vom discuta mai tirziu - dupa ciclare.
Bacteriile care intervin in ciclul azotului se "prind" de orice suprafata dura din acvariu. Cu cit suprafata e mai mare cu atit se pot dezvolta mai mult. Mediile de filtrare biologica au suprafete gigantice fata de toata suprafata desfasurata a acvariului. Ai 1metru cub de piatra, are suprafata desfasurata de 6 metri patrati = 600 decimetri patrati. Tai cubul in cuburi mai mici cu latura de 10cm. Obtii 1000 de cuburi cu suprafata desfasurata de 1000x6=6000 decimetri patrati (de 10 ori mai mult decit cubul initial). Volumul e acelasi dar suprafata desfasurata (pe care se pot aseza bacteriile) e mult mai mare. Mediile bio au suprafata desfasurata de departe mult mai mare chiar si decit nisipul.
Filtrare: Cu cit volumul de medii filtrante (adica volumul filtrului) e mai mare apa va fi mai bine filtrata. Viteza de trecere a apei prin filtru e destul de neinteresanta (si oricum producatorii o dau fara medii filtrante - adica cu filtrul gol). Indicatiile producatorilor - e bun filtrul pt xxxlitri sint foarte generice - nici unul nu spune cite si ce animale a "dus" filtrul in testele producatorilor. Sau ce teste au facut. Eu am un acavriu de 180 litri brut (adica doar volumul interior - la volumul net mai scazi si substratul) in care am un JBL E900 si un Eheim Ecco Pro 200 plus un prefiltru cu bureti. Filtrele sint dotate cu 5 litri de Siporax si 1 litru Matrix. Conform producatorilor oricare din cele 2 filtre duce un acvariu de 200 litri. Sera recomanda cindva (a disparut chestia asta) ca 1 litru de Siporax poate sa filtreze 200 litri de apa. Deci am 2 filtre de 200 litri fiecare cu material filtrant pt. cca. 1000 de litri si nu sint multumit de filtrare (vreau sa o maresc). Cam atit despre recomandarile producatorilor.
Femelele de gupy pot sa fete de 3-5 ori fara ca un mascul safie prezent. Ca sa cresti puii ai neaparata ne voie de un acvariu ciclat - puii sint mult mai sensibili. Las-o in pace acum. O sa mai ai pui si nu o sa gasesti la cine sa ii dai.
Ti-am recomandat schimbarea apei de 2 ori pe zi in ideea ca nu ai unde sa tii 20 de litri pt. 12 ore. Poti sa o faci o singura data pe zi.
Cu o zi inainte sa pleci fa un schimb de apa de 40-50%.
Recomandarile ti le fac ca sa ai pierderi cit mai putine (sper sa nu ai deloc). Si nu ii hranesti deloc.
LE: Am uitat.
1.Treci pe la profil si completeaza localitatea (nu vrem sa te trimitem prin Timisoara daca esti din Bucuresti).
2.Treci si pe la :
http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/34.page
si scrie-ne o prezentare despre voi - ce aveti voi chef.
3.O poza de ansamblu cu acvariul ne-ar lamuri de mai multe (chiar daca o sa apara si critici). Vezi ca forumul nu suporta pozele mari, S-ar putea sa fie necesar sa o comprimi sau sa ii reduci dimensiunile (orice program mai recent stie sa faca asa ceva - inclusiv direct din mobil)