| Message |
|
|
Marius si Ionut - neonii nu sunt niste pesti mofturosi la mincare. Din contra.  Doar ca au si ei nevoie, ca orice alt tip de peste de o hrana cit mai variata. Accepta cu placere si spirulina pt pesti - Spirulina Tabs de la Sera le dau eu, TetraVeg - hrana vegetala, fulgi de la Tetra, Sera, mincare de la Aquatic Nature bogata in vitamine. E bine sa alternati felurile de mincare daca tineti la sanatatea, rezistenta si imunitatea lor.
|
 |
|
|
lazarginel wrote: AU spectre pe care eu acuma cu vreo 5-6 ani in urma nici nu visam sa vad un asemenea bec
Aparut prima data pe ACVARIU .RO
De ce oare nu ma mir?  Pentru ca tu vii mereu cu noutati de ne dai pe spate? Sau o fi altceva la mijloc...In fine, nu mai zic nimic, ca nu mai am cuvinte. Da' macar ai mila si nu ne mai chinui asa, periodic...faci ce faci mai ne dai cite o "bomba".
Glumesc, iti dai seama.  Daca n-ai fi fost tu, multi am fi fost inca in intuneric - la propriu.
lazarginel wrote: Dar..... erio ( sa vezi cipi) ce-o sa creasca
Tipul de bubles aquarium o sa importe de la tine
Idei de genul asta chiar sa nu-i mai dai. Ca vad ca-l incurajam la prostii care mai de care.  Si asa are o minte buclucasa, ce n-am vazut. 
|
 |
|
|
Interesant...dar despre acest produs se mentioneaza doar ca ar curata substratul acvariului. Cu algele ce ne facem?
Cineva foarte inteligent de pe acest forum a spus la un moment dat ca nu exista bazin fara alge. Si are mare dreptate!
Cred ca produsul acesta ar putea fi folosit doar in cazuri disperate, in care bazinul a fost lasat in parasire o perioada mai lunga de timp si s-au acumulat foarte multe reziduuri - gen pesti morti, frunze de plante, etc.
Si apoi ce acvaristica e asta fara sa stai sa bibilesti aprope in fiecare zi la acvariu? Sa stii ca exista si nano- uri mai mici decit al tau - de 10l - de ex.  Si tot gasesti cite ceva de schimbat- mai pui o planta noua, o mai scoti pe alta, o buturuga, mai asezi o frunza, mai maschezi un incalzitor.
O sa te obisnuiesti, ai sa vezi. Nu trebuie sa te sperie faptul ca nu ai inca experienta. Asta vine cu timpul, incercind, facind greseli, bucurindu-te de reusite.
Acum sa nu ma intelegi gresit - nu sunt impotriva produsului prezentat de tine. Este optiunea ta, bazinul tau si timpul tau in joc. Faci cum crezi tu ca e mai bine.  Si iti multumim ca ni l-ai "dezvaluit" si noua.
|
 |
|
|
MariusBistriteanul wrote: Eu le dau ...si clasicii purici.
Nu le mai da clasicii purici ca nu au nici o valoare nutritiva - daca sunt uscati - la ei ma refer. Nu fac decit sa ii umfle si atit.
Artemia, dafnii, ciclopi, larve de libelule, tubi congelati - acesta e deja un alt meniu.  Nici nu se compara. 
|
 |
|
|
Testul cu otetul se face in felul urmator - torni citeva picaturi pe piatra si daca "fierbe" inseamna ca este calcaroasa si nu e potrivita pentru unele specii de pesti. In acvariul respectiv presupun ca nu vrei sa cresti Cichlidae.
Sanitarul pare a fi un corydoras albino. Dar nu ai spus de cind l-ai bagat in bazin. Iar daca vrei "ca totul sa mearga foarte bine", nu trebuie sa te grabesti. Pentru inceput citeste Ciclul azotului si Ghidul acvaristilor incepatori care iti vor fi de mare ajutor si te vor feri de multe greseli pe care le fac cei ce incep studiul acvaristicii. Nu vreau sa te descurajez, ci dimpotriva. Dar trebuie sa stii ca un acvariu nu inseamna doar un bazin, niste pietris, ceva plante si o gramada de pesti aruncati acolo la intimplare.
Cind ai ceva neclar, mai bine ne intrebi inainte de a face urmatorul pas - indiferent care ar fi acela - sa cumperi o planta/un peste sau alte echipamente.
L.E. Schimba fundalul ca nu se potriveste de nici o culoare. Alege unul negru sau albastru inchis. 
|
 |
|
|
Poti sa ii mai cumperi tu unul de sex opus cu 2 conditii
1. Sa stabilesti cu mare precizie sexul celui pe care il ai acum
2. Sa se mai si accepte intre ei. De asta iti pomeneam de faptul ca perechile "se aleg", nu se impun, iar pentru ca acest lucru sa fie posibil ai nevoie de mai multe exemplare pentru inceput.
Cam micut acvariul. Cind vor fi in focul depunerii, parca vad ca perechea de molly va iesi cam ciufulita. Ca sa nu mai zic ca pui de la aceasta nu ai sa vezi in bazinul comunitar, oricit de bine l-ai planta.
Nu esti obligat sau fortat sa tii cont de ceea ce ti-am scris eu mai sus. Tu faci cum crezi, ca doar este acvariul tau. Daca te mai putem indruma cumva, stii unde ne gasesti.
Succes!
|
 |
|
|
|
Daca nu ne zici si noua despre ce produs este vorba, de unde sa stim? Cit despre partea cu reclama...sa fim seriosi. S-au vehiculat tot soiul de nume si produse pe aici, se dau link-uri, etc si nu i s-a luat capul nimanui inca.
|
 |
|
|
dino66 wrote:Astazi a ramas doar scalarul care ii fugarea pe ceilalti doi (aprox 3-4cm). Pare sa fie normal, nu face miscari ciudate, a mancat azi, se cam uita in geam probabil la reflexia lui si da sa ciupa. E pus in acvariu de "carantina", si acum i`am mai adus o pereche de molly si una de cory. Parca ii cam fugareste pe aia si da sa`i ciupa... ...
Lasa-l singur in acvariul de carantina si observa-l cu atentie. Dar nu mi-ai raspuns la celelate intrebari. Ce volum are bazinul in care va sta? Cind sunt micuti - cum e al tau - se recomanda achizitionarea a 5-6 exemplare din care se va alege o pereche. Pe restul ii poti da pe urma. Vezi ca vol unui acvariu pt scalari ar trebui sa aiba 300-350l si inaltimea coloanei de apa 45-50 cm.
|
 |
|
|
In primul rind iti multumesc ca ai tinut cont de ceea ce te-am rugat - chestia cu locatia.
dino66 wrote: Pestii care i`am luat nu erau bolnavi, am scris mai sus ca din 4 scalari pe care ii avea persoana de la care am luat pestii, unul era bolnav, si l`a oprit ca sa`l trateze el. Eu i`am luat pe ceilalti 3, care au stat deja 1 saptamana in acvariu impreuna cu cel bolnav. Dar problema e ca brusc a2a zi dupa ce i`am luat, 2 au murit...
In al doilea rind, pe linga ce te-a intrebat Florinel, uite raspunsul - ti l-ai dat singur. E de ajuns sa fie unul bolnav si sa nu fie in carantina, ca boala se transmite. Plus vreun soc de temperatura, de pH , ai adaugat vreo substanta in apa? Acum mai ai doar scalarul care ii fugarea pe ceilalti doi? Cit de mari erau? Poate fi vorba si de o lupta pentru teritoriu. Ce volum are bazinul tau?
Cum se prezinta scalarul ramas? E vioi, are pofta de mincare?
Poti sa incerci sa afli ce tratament i se recomandase persoanei respective pentru sclalarul bolnav?
Schimbarea culorii unui peste indica de obicei ca nu prea ii convine ceva - mediul in care se afla, temperatura apei si inca o alta gramada de lucruri.
Sa nu te superi ca te intreb toate acestea , dar trebuie sa ne dam seama ce s-a intimplat cu ei. 
|
 |
|
|
Just4M3 wrote: eu am urmat indicatiile date de Dolly ( parca...imi cer scuze daca gresesc )
Gresesti, cu siguranta.  Dar daca la tine a functionat, ma bucur! 
|
 |
|
|
dino66 wrote:de ce citeste toata lumea si nu raspunde nimeni ? chiar nu se gasesc raspunsuri ?
De prezentat te-ai prezentat? De ce crezi ca exista rubrica Despre noi? Nici macar locatia nu ti-ai trecut-o in My Profile.
Fii mai explicit in detalii, ca nu suntem ghicitori in stele. Si fiecare raspunde in limita cunostiintelor si a timpului disponibil, ca nu e nimeni platitit pentru asta. Acvaristica este o pasiune comuna, e drept, dar nu e nimeni obligat sa raspunda la niste chestii care nu sunt clare ci total abstracte.
Te rog frumos sa te comporti civilizat, ca nimeni nu-i favorizat aici - cu totii suntem egali.
Un lucru trebuie sa stii - nu iei niciodata un peste care e bolnav in speranta ca il vei insanatosi tu. De cele mai mlte ori risti sa dai gres.
Te asteptam asadar cu detalii si sa completezi ce te-am rugat!
|
 |
|
|
Dar articolul acesta nu ti-a picat in ochi inainta de a cumparav pestii - Volumul acvariului si numarul pestilor? Ce sa caute 2 leeri in70 l ? Ca sa nu mai zic de "somni" ? Ce intelegi tu prin "somni'?
Gindeste-te la ce dimensiuni ajung leeri la matutitate - un mascul si la 15 cm. O pereche are nevoie de un bazin de cel putin 200l lungime. Basca ca la tine mai sunt si alti "locatari". E firesc sa apara si sa te lovesti de tot felul de boli in bazin.
Fotografia cu neonul nu e clara deloc. Iar daca cei doi leeri nu sunt pereche si ai nimerit doi masculi, atunci sa nu te mai mire ca se va lasa cu victime...
Fa o descriere cit mai amanuntita a pestelui bolnav si separa-l in bazinul de carantina deocamdata - cu aerare, inclazitor si termometru.  Cum arata pata cea alba?
|
 |
|
|
Bun venit!
Te rog sa iti treci locatia in My Profile, asa cum face toata lumea.
|
 |
|
|
|
Daca acvariul nu este plantat din foarte bine, puteti voi sa faceti ce combinbatii vreti, ca sarmanii creveti numai bine nu o vor duce. Si tineti cont ca dintr-un acvariu cu creveti nu trebuie sa lipseasca Java moss.
|
 |
|
|
Eu ce sa mai zic...se lipesc pestii de tine ca marca de scrisoare!  Bafta si succese ca vad ca esti facut sa cresti pesti. Se vede ca ai suflet bun.  Stii ce se spune despre oamenii care iubesc animalele, nu? Acum, nu ca ne cunoastem noi, dar ai un suflet nobil si iubitor de tot ceea ce este frumos! Daca toata lumea ar invata sa respecte si sa iubeasca si micile vietati care ne fac viata atit de frumoasa si aduc un strop de liniste si culoare, poate cu totii am fi mai buni, mai putin egoisti si am pune mai mult suflet in ceea ce facem zi de zi!
Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei pentru ca meriti! Si ei merita un stapin iubitor si grijuliu ca tine! 
|
 |
|
|
clopotel wrote:stiu ca este putin off-topic dar nu trebuie sa te comporti asa(chiar daca esti membru al staff-ului) "Respecta si vei fi respectat!"
Ce ar fi daca te-ai abtine de la comentarii? Cu atit mai mult cu cit esti total off-topic! Si mai lasa lectiile de morala, ca daca e sa intevete cineva bunele maniere acelasi esti TU
Nu vreau sa inchid topicul acesta pentru ca este al lui Ciprian. Dar nu ma fa sa o fac! Ai mare grija pe viitor ce-ti mai iese din tastatura!
|
 |
|
|
Ionutz8800 wrote:am primit azi 2 Tetrazoane si i-am pus cu ceilalti pesti, guppy, platy si neoni. Acuma stiu ca nu e bine sa ii tin impreuna ca ii bat pe astialalti de obicei dar ai mei nu au nici o treaba cu ei, sunt vioi, se plimba intruuna. Am sanse sa fie si mai incolo tot asa pasnici ? Adica sa nu ii ciupeasca pe astialalti.
Chiar mi-e greu sa cred ca pe tot net-ul asta cit e el de mare si de vast, hai si acceptind ideea ca nu cunosti nici o limba straina, nu ai gasit nici o informatie despre tetrazona. Ca si despre alti pesti despre care vad ca tot pui o sumedenie de intrebari.
NB - Nu am zis ca aici nu e un forum de discutii, unde fiecare isi impartaseste ideile si experientele cu ceilalati!!!! Dar acest forum mai dispune si de functia Search unde se poate cauta foarte usor. Daca nu gasiti acolo ce va intereseaza, atunci abordati subiectul respectiv. Spun asta pentru ca unele probleme s-au discutat de mii si mii de ori!!!!
|
 |
|
|
Sa inteleg ca asta e urmarea de la "Aqua Art powered by ADA "?
Ce sa zic...se vede ca micutul Amano e pus pe fapte mari.  Brava tie! Mai multe felicitari si premii cind o fi gata bazinul.
|
 |
|
|
@ Booghibooghi - un articol foarte bine scris exista si la noi pe site - Despre Betta splendens. Nu vad de ce ti-ai mai dat silinta sa copiezi dintr-o carte sau din alte surse de pe net - ca asta se vede clar - ".. si te vor vr?ji pentru totdeauna.Dar în ciuda frumuse?ii lor,Beta nu pot fi ?inu?i într-un acvariu populat ?i de al?i pe?ti..". atita timp cit pe adelinaana nu o intereseaza nici varietatile de betta si nici inmultirea acestui peste.
Cite despre exemplarele tale sunt superbe, dar fi bun si nu le mai etala ori cite ori se aduce in discutie aceasta specie. Sau macar micsoreaza pozele, ca umplu tot monitorul.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|