[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: xfx295
Forum Index » Profile for xfx295 » Messages posted by xfx295
Imi vand actualul acvariu deoarece plec din tara si nu am pe nimeni sa-l ingrijeasca.
Este vorba despre un acvariu Juwel Lido 120 de 120 litri complet echipat.

Am la el filtru bioflow 600, 600l/h cu toate materialele filtrante cu care a venit, pompa s-a schimbat in garntie acum 3 luni cu una noua.
Incalzitor original.
Are o problema la iluminare, nu mai merg neoanele. Neonul alb este ars cu siguranta ca are si semne de uzura, cel roz (nature) nu are semne de uzura deci probabil ca merge. Nu stiu daca doar neonul este de vina sau si electronica. Am eliminat intrerupatorul deoarece credeam ca ii de acolo dar nici asa nu merge. Cel mai probabil se poate rezolva cu inlocuirea neonului.

Acvariul este in stare perfecta, nu are nicio zgarietura (poate pe fundul vasului de la substrat).
Pretul este de 400 lei, nenegociabil deocamdata.

Acvariul este in judetul Arad. Nu cred ca se poate trimite prin curier asa ca prefer predare personala in zona.

Poze doar maine pot oferi deoarece nu sunt acasa.

0768599012
ssikabasc@yahoo.com
sau aici pe forum.

Multumesc.

Site nu au, ii un magazin relativ mic in Arad, si nu se ocupa cu vanzare online.
Salut. Eu am cumparat de aici din Arad de la un magazin numit Piranha. Nu cred ca se ocupa cu vanzari online, dar merita incercat.
Salut! Daca vei mai avea plante, as dori si eu. Da-mi te rog pm cand ai. Mersi anticipat.
Nu am gasit nicaieri in Arad substrat JBl si de ADA n-am bani. Am gasit la pret relativ bun substrat Tetra Plant Complete. Ce parere aveti despre el?
mihai_ghe wrote:Vezi ca la Lido 120 tuburile de la lumina sant atipice ca lungime fata de cele standard si cand trebuie sa la inlocuiesti te va costa cam scump(in jur de 50 lei bucata),in schimb filtrarea cu care este dotat este de calitate si daca anlocuiesti un burete din filtru cu siporax vei avea un filtru care te va satisface din toate punctele de vedere.
PS.La unele Lido lumina este cu doua tuburi t8 ,la altele cu doua tuburi t5,vezi ce fel de tuburi are si incearca sa cumperi unul care are are tuburi de 24w t5.La Zoomania din Bacau exista ambele tipuri si au si acelasi pret.

Am fost si am intrebat la magazin despre neoane. Tipul n-a stiut ce neoane are doar ca sunt de 24W bucata. O fi oare T5?
Am cautat in tot orasul la mine aici in arad si n-am gasit nici JBL Ori Florapol nici Aquabasis, deci va trebui sa comand de pe internet de undeva. Puteti sa-mi recomandati un loc de unde sa comand?
In legatura cu umplerea acvariului asa am sa procedez cum mi-ati recomandat.
La asta nici nu m-am gandit . Multumesc de sfaturi. Eu pana acum turnam ciobaneste din galeata
Ok, mai vad eu ce pietris pun. Un lucru ce nu inteleg, este ca ai spus ca nisipul se poate amesteca cu substratul. Daca pun substratul si peste pietris, cand incep sa umplu acvariul cu apa cum fac sa nu se amestece? Exista ceva metoda de umplere a acvariului? Eu umpleam acvariul meu cu galeata si dupa aceea aranjam nisipul sa arate bine deoarece jetul de apa facea o gaura in nisip.
Sau prima data se pune substratul, se umple cu apa si dupa aceea se pune pietrisul?
alber wrote:Da. Mm am vrut sa scriu nu cm.
Nisip nu te sfatuiesc sa pui din doua motive. In primul rand se colmateaza si va inabusi radacinile plantelor. In al doilea rand se poate amesteca in timp cu substratul. Si nici asta nu vrei sa se intample.

In cazul asta, nisipul cade oricat de bine ar arata . Trebuie sa caut ceva pietris aratos pentru buzunarul meu, ca din cate am vazut se cere o caruta de bani pe un sac de pietris. Puteti sa-mi recomandati ceva ieftin? Ceva ce am sanse sa gasesc si in Arad eventual.
alber wrote:...Ambele se acopera cu pietris (granulatie 2-3 cm) sau cu Manado. Cauti pe forum sa s-a mai discutat. Ar mai Dupla, usor de

Aici banuiesc ca ai vrut sa scrii mm nu? 2-3 cm mi se pare exagerat de mare. Am citit si aici si in alte locuri despre substrat dar nici acum nu am priceput destul de bine. Din cate am inteles, jos de tot se pune Florapol, sau alte ingrasaminte si peste pietris? Daca vreau sa pun nisip alb de granulatie mica cum procedez? Pun pietrisul si peste nisipul fin? Intreb asta deoarece am citit in mai multe locuri ca la Corydoras ii trebuie substrat de granulatie mica sa nu-si raneasca botul. Plus ca imi place mai mult nisipul fin in acvariu decat pietrisul.
Nu stiu cu ce tuburi de neon am sa primesc fiindca asta nu a specificat tipul de la vanzari cand am facut comanda.
Fara CO2 nu se poate face sa arate bine acvariul? Intreb asta fiindca unde va fi pozitionat acvariul, nu am loc pentru prea multe chestii pe langa el, mai ales galeata cu sticle si improvizatii. Va multumesc mult pentru ajutorul acordat pana acum! Deja am invatat multe lucruri importante .
Ok. Pentru inceput am sa cumpar JBL Ori Florapol si ceva pietris sau nisip alb.
Va spun ce pesti am acum, si ce vreau sa fie in acvariul cel nou.
Momentan am: 2 scalari, 2 gurami, 5 xipho, 1 molly, 2 corydoras, 4 neoni, 1 sanitar (catfish cred - acela care suge pietrele) si 3 zebre.
In acvariul nou, as dori sa pun scalarii, ca sa aiba spatiu mai mare, corydoras, un grup mare de neoni (20 cel putin as dori), xipho (nu mai multi de 6) si eventual ceva guppy. Nu vreau foarte multe plante dar vreau sa fie un loc unde se mai pot ascunde pestii.
Sincer sa fiu, nu vreau sa investesc zeci de milioane in acvariul acesta, ma bucur ca l-am gasit la un pret asa mic. Nu am bani de instalatie de CO2 deci as vrea ceva simplu si frumos si totodata ieftin daca se poate .
Si mie imi place foarte mult acest acvariu. Am gasit la un magazin la super pret de 520 lei cu totul inclus (incalzitor, filtru, neoane) + garantie 12 luni.
Peste 3 saptamani imi ajunge acvariul comandat, care este un Juwel Lido 120 (120l, dar ma gandesc ca stiti modelul), si as dori sa fiu pregatit pe cand ajunge.
Vreau sa fie un acvariu de apa dulce, cu plante frumoase si pesti relativ multi. As dori ca acest nou acvariu sa fie cat se poate de perfect si pentru asta va cer sa ma ajutati sa-l construiesc.
Desi am acvariu, considerati-ma incepator ca am sa pricep mai bine .
As dori sa imi dati sfaturi cum sa incep de la zero, ce este de facut prima data, ce plante sa pun, ce nisip, ce pietris sa pun etc. Orice sfat este bine venit. Vreau sa cumpar maruntisurile acum pana nu am acvariul, ca pe cand ajunge sa ma pot apuca de treaba . Va multumesc anticipat!
Salut. Acesta este primul meu post pe acest forum, si ma bucur ca am gasit un loc unde pot invata multe despre acvaristica si sper ca ma ajutati cu unele lucruri .
Peste 3 saptamani imi ajunge acvariul comandat, care este un Juwel Lido 120 (120l, dar ma gandesc ca stiti modelul), si as dori sa fiu pregatit pe cand ajunge.
Vreau sa fie un acvariu de apa dulce, cu plante frumoase si pesti relativ multi.
Momentan am un acvariu de 50l "home made" cu cativa pesti in el dar nicicum nu imi place cum arata.
As dori ca acest nou acvariu sa fie cat se poate de perfect si pentru asta va cer sa ma ajutati sa-l construiesc.
Desi am acvariu, considerati-ma incepator ca am sa pricep mai bine . Va multumesc anticipat!

Forum Index » Profile for xfx295 » Messages posted by xfx295
Go to: