| Message |
|
|
In primul rand, multumesc pentru jucarele! Aseara mi-am pus bicicleta pe nas si am ros cartulia de la Dennerle
N-am apucat sa misc nimic inca, am niste probleme la serviciu si trebuie sa le rezolv. E timp.. 
|
 |
|
|
Doamne ajuta! 
|
 |
|
|
Nici o problema, maestre. Pana vede lumea topicul, pana una-alta.. or fi si oamenii la masa, la somn, la cucoane, la beutura, cine stie
|
 |
|
|
Cheia e rabdarea, ti se va raspunde. Rabdare si tutun
|
 |
|
|
|
Colegului i-am raspuns la intrebare si i-am recomandat ceva special pentru plante.
Dar, in general, Volcanitul reprezinta o solutie cam pentru orice acvariu plantat sau mixt creveti/plante.
Daca discutam doar despre creveti, exista soluri speciale pentru ei (de exemplu, Akadama sau Shrimp King/Dennerle)
|
 |
|
|
|
M-as bucura sa o poata aduce, dar din cate am auzit eu..
Iti tot repet chestia cu granulatia mica din alte motive - vrei sa folosesti filtru de substrat, iar solul asta fiind marunt, e posibil sa intre prin fantele filtrului si sa-l obtureze. Si nu e ok sa pui plasa de tantari/perdea peste filtru, se va colmata foarte repede si asta nu aduce nimic bun.
edit: acum vad ca suntem in topicul altcuiva si il poluam, imi cer scuze.
|
 |
|
|
|
Da, ala e. Dar, ma repet: este versiunea "noua", cu granulatie mica. Si nu e pe stoc..
|
 |
|
|
|
Sa nu confunz cumva cu Proscape Volcano, de la JBL. Nu cred ca mai are cineva, sau o sa mai aiba Volcanit de la Aquamedic. Oricum, ce s-a gasit ultima oara pe piata era o versiune mult mai marunta (granulatie mica).
Referitor la creveti, nu am experienta, dar stiu ca multa lume foloseste filtrele simple Resun (cele actionate de o pompa de aer).
Tot la Pepika gasesti filtrele respective.
|
 |
|
|
|
Cea mai frumoasa culoare si textura a solului (ma rog, din punctul meu de vedere) o avea Aquamedic Volcanit (prima versiune, cea cu granulatie mai mare).
Plantele mergeau de minune, iar in combinatie cu un filtru de subtrat (fiind roca vulcanica) obtineai si o suplimentare a filtrarii biologice. Din cate am inteles, s-a cam terminat zacamantul de unde extrageau volcanitul..
|
 |
|
|
|
Multumesc. Am adaugat Plantagold in wishlist, dimpreuna cu Dennerle Plantahunter Rio Xingu (pentru ziua in care o sa-mi permit sa cumpar o cutie intreaga pentru un pumn de pietris).
|
 |
|
|
Janes inglis, mo? Parlevu frantzuzeste?
Nu, franceza mea din scoala generala s-a oprit la "je suis un enfant du monde", "merci beaucoup" si "au revoir"
Bine, daca citesc un text inteleg un sfert din el si deduc restul
In schimb, ma descurc binisor in rusa - conversatii simple. Si am reusit sa prind un pic de germana in Mallnitz, Austria - desi ce vorbesc aia acolo n-are nici o legatura cu germana, sunt tarani sadea 
|
 |
|
|
Nu arata rau Plantagold - in plus, are si pretul afisat. Aquavitro e ceva secret de stat, ca altfel nu-mi explic
Mai povestim diseara 
|
 |
|
|
|
Imi aduc aminte din tineretile mele zbuciumate (de acum 3-4 ani), ca la un moment dat am hranit plantele cu un balsam-nectar - Aquavitro Envy.
Mai exista produsul? Sau exista ceva asemanator, ca supliment, delicatesa pentru plante? Nene Lucian, nene Alex, receptie?
|
 |
|
|
Nu e cea mai sugestiva poza, dar pe viu se vede mai bine.
Ma declar multumit de geamul negru mat, tip Mobra

|
 |
|
|
|
Mergi bre la Fressnapf, cum iti zice unchioo Pave. Cel din Austria e foarte dezvoltat pe partea Dennerle (atat echipamente cat si plante)
|
 |
|
|
Asa cum la cocoane merge negrul in orice ocazie..
Ca o completare la cele spuse mai sus, am uitat sa spun ca voi avea si un sistem ato, tot pentru putori
|
 |
|
|
Liniste, multumesc. Aquatic Jungle a fost un acvariu cu plante multe si sanatoase, dar nici pe departe o capodopera. Drept dovada locul - nu foarte onorabil - 5 din 11, la primul concurs RAC (de altfel singurul la care am participat vreodata).
Dar multumesc
Radu, cand esti puturos incerci sa faci in asa fel incat sa ai cat mai putin de lucru
Acvariul e o veioza mica, cub cu latura de 30 cm, facut la tacaneala, din dorul de verde (imi place verdele din mai multe puncte de vedere, ca sa zic asa  )
Lampa - nu stiu ce link sa-ti dau, e un model vechi care nu se mai gaseste - am luat-o de pe forum. Are full spectrum (merge si la marine si la dulcicole) si dimare manuala. O voi pune pur si simplu pe o priza programabila.
Dozatorul am sa-l folosesc pentru fertilizant/easy carbo (ma mai gandesc pe ce drum s-o iau cu fertilizantii)
Sistemul CO2 o sa fie format dintr-o butelie de 500gr (dispozabila) Dennerle, cu reductor si acareturi Dennerle. In viitor planuiesc sa iau un ph controller, tot Dennerle, ca sa ma scape de inca o grija.
Asa e, uitasem de FZN, merci ca mi-ai adus aminte. Am sa-l iau in calcul, rumeg situatia si vad io
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Manado e groaznic, are o culoare oribila si in plus, e foarte usor. Daca ai flow mai puternic, iti plimba solul prin bazin. Si daca nu-l speli bine, iti face apa maro-ruginie.
Ti-as recomanda Dennerle Scapers Soil. Il folosesti ca atare, nu pui nimic sub el, nu-l speli si e numai bun pentru plante.
|
 |
|
|
|
Da, a fost printre primele optiuni (am avut Dennerle Scapers tank, cu de toate, n-am apucat sa-l folosesc din pacate) dar mi-e frica de un lucru: greutatea lui. Cantareste cam de 3 ori cat un hob clasic si geamul acvariului e subtirel.
Ma mai gandesc, n-au intrat zilele-n sac ;)
|
 |
|
|