[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Pare a fi ok. Mai asteapta pareri si de la colegii cu experienta mai multa. Eu unu n-am avut niciodata curaj sa bag co2 fara controller
E buna, e marca celor de la aquaristic.net
Creste, dar nu la fel de mult si brusc daca faci valurire suplimentara
Ete... lasa prostiile si nu mai muta teava de la filtru.

Ca regula generala, in acvarii (dulci, sarate, plantate, doar cu pesti, etc) nu e bine sa creezi dezechilibre, de nici un fel.
Da bre, intentionam sa fac asta, dar senzorii pe care-i am sunt prea butucanosi pentru bazinul asta. Trecand peste aspectul vizual neplacut al senzorului, folosirea lui ar presupune sa scad si nivelul apei cu vreo 2 cm

Daca stii alta metoda de control al nivelului (fara sa pun bidoane deasupra acvariului, cu apa prin cadere ca la porumbei)..
Depinde de ce valureai noaptea. Ai prea multi pesti pentru volumul bazinului, sau care era motivul?
Cu cat valuresti mai mult suprafata apei, cu atat se oxigeneaza mai mult si elimina co2-ul. Daca pe timpul zilei adaugi co2 si noaptea ii grabesti emilinarea, vei avea diferente mari de ph intre noapte si zi.
Posibil ca pestii sa sufere.
In principiu, nu ai de ce sa introduci co2 noaptea (plantele nu fac fotosinteza pe intuneric..) Bineinteles, ca pe timpul noptii vei inregistra o marire a valorii PH.
Cea mai simpla metoda e sa pui electrovalva pe o priza programabila si sa ii dai voie sa functioneze doar in timpul zilei.
Metoda mai profi - un ph controller care se ocupa de tot.
Cam 5 mm a scazut apa in weekendul care a trecut. Bine, inca nu e asa de cald..
Aici avem o mica problema..

In primul rand, nu stiu cine e nenea ala care seamana cu Rocky Balboa.
In al doilea rand, eu ii simpatizez pe rusi (sunt comunist), asadar sub nici o forma n-as lupta impotriva lor.

kirucd wrote:In Mauritius in Oceanul Indian eu i-am vazut in bancuri de cate 50-100 de pesti. Si nu erau juvenili.

Auzi viata.. Eu ma laud ca am fost la Tulcea si altii....
Pai, nene Dragos, situatia e asa. Aici la Corbeanca apa de la robinet curge in forma solida (avem instalatie de dedurizare la put, dar e vax albina)
Si pentru ca m-a cadorisit nea Victor cu niste tonine si cinereum, era pacat sa nu prepar o apa mai de Doamne ajuta

image
Sincer iti spun ca nu-mi amintesc unde eram acolo. Cred ca eram la o aplicatie, naiba mai stie.. Armata am facut-o la auto, la manivele
De aia nu mergea acvariul bre, ca nu era branduit
In sfarsit, ceva concret

Bravos bre, spor la treaba!

P.S. ai grija de Peti te rog, pupa-i-as papucii lui de bajat frumos

Asa a inceput si pasiunea mea, cu o "scarita" pentru ghiveciul cu flori. Intre timp..
Of.. acum 25 de ani, in 1992 (eu sunt ala mai mic si mai rau )

image
Da, am pastrat un singur burete pe mijloc si cei 2 laterali de la prefiltrare. Mai mult decat suficient.

P.S. am pastrat buretele mai poros, nu pe cel fin.
Andi, trei lucruri:

- bazinul tau e smilie
- nu te-am uitat cu problema aia, rezolv curand
- foloseste in plm pentru binele tuturor un server de gazduire poze mai de Doamne ajuta! nu-ti zic direct de http://img.plici.ro ca se considera reclama

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: