| Message |
|
|
Pare a fi ok. Mai asteapta pareri si de la colegii cu experienta mai multa. Eu unu n-am avut niciodata curaj sa bag co2 fara controller 
|
 |
|
|
|
E buna, e marca celor de la aquaristic.net
|
 |
|
|
|
Creste, dar nu la fel de mult si brusc daca faci valurire suplimentara
|
 |
|
|
|
Ete... lasa prostiile si nu mai muta teava de la filtru.
Ca regula generala, in acvarii (dulci, sarate, plantate, doar cu pesti, etc) nu e bine sa creezi dezechilibre, de nici un fel.
|
 |
|
|
|
Da bre, intentionam sa fac asta, dar senzorii pe care-i am sunt prea butucanosi pentru bazinul asta. Trecand peste aspectul vizual neplacut al senzorului, folosirea lui ar presupune sa scad si nivelul apei cu vreo 2 cm
Daca stii alta metoda de control al nivelului (fara sa pun bidoane deasupra acvariului, cu apa prin cadere ca la porumbei)..
|
 |
|
|
|
Depinde de ce valureai noaptea. Ai prea multi pesti pentru volumul bazinului, sau care era motivul?
|
 |
|
|
|
Cu cat valuresti mai mult suprafata apei, cu atat se oxigeneaza mai mult si elimina co2-ul. Daca pe timpul zilei adaugi co2 si noaptea ii grabesti emilinarea, vei avea diferente mari de ph intre noapte si zi.
Posibil ca pestii sa sufere.
|
 |
|
|
|
In principiu, nu ai de ce sa introduci co2 noaptea (plantele nu fac fotosinteza pe intuneric..) Bineinteles, ca pe timpul noptii vei inregistra o marire a valorii PH.
Cea mai simpla metoda e sa pui electrovalva pe o priza programabila si sa ii dai voie sa functioneze doar in timpul zilei.
Metoda mai profi - un ph controller care se ocupa de tot.
|
 |
|
|
|
Cam 5 mm a scazut apa in weekendul care a trecut. Bine, inca nu e asa de cald..
|
 |
|
|
Aici avem o mica problema..
In primul rand, nu stiu cine e nenea ala care seamana cu Rocky Balboa.
In al doilea rand, eu ii simpatizez pe rusi (sunt comunist), asadar sub nici o forma n-as lupta impotriva lor.

|
 |
|
|
kirucd wrote:In Mauritius in Oceanul Indian eu i-am vazut in bancuri de cate 50-100 de pesti. Si nu erau juvenili.
Auzi viata.. Eu ma laud ca am fost la Tulcea si altii....
|
 |
|
|
Pai, nene Dragos, situatia e asa. Aici la Corbeanca apa de la robinet curge in forma solida (avem instalatie de dedurizare la put, dar e vax albina)
Si pentru ca m-a cadorisit nea Victor cu niste tonine si cinereum, era pacat sa nu prepar o apa mai de Doamne ajuta

|
 |
|
|
Sincer iti spun ca nu-mi amintesc unde eram acolo. Cred ca eram la o aplicatie, naiba mai stie.. Armata am facut-o la auto, la manivele 
|
 |
|
|
De aia nu mergea acvariul bre, ca nu era branduit
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Asa a inceput si pasiunea mea, cu o "scarita" pentru ghiveciul cu flori. Intre timp.. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Of.. acum 25 de ani, in 1992 (eu sunt ala mai mic si mai rau  )

|
 |
|
|
|
Da, am pastrat un singur burete pe mijloc si cei 2 laterali de la prefiltrare. Mai mult decat suficient.
P.S. am pastrat buretele mai poros, nu pe cel fin.
|
 |
|
|
Andi, trei lucruri:
- bazinul tau e
- nu te-am uitat cu problema aia, rezolv curand
- foloseste in plm pentru binele tuturor un server de gazduire poze mai de Doamne ajuta! nu-ti zic direct de http://img.plici.ro ca se considera reclama
|
 |
|
|