[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Sa stapanesti sanatos jucaria, intr-adevar e o piesa foarte utila, chiar necesara (in lipsa biofilmului apa se oxigeneaza mai bine, lumina patrunde mai bine)

Silviu Man wrote:PS Acum am si o valurire mai activa si uniforma a apei. Cred ca asta e bine, atita timp cit curentul de apa nu este excesiv, nu-i asa?

E bine, apa trebuie sa se oxigeneze, pentru binele pestilor. Nu in exces (gen valuri, ca la bazinele marine), pentru ca pierzi co2-ul necesar plantelor. Trebuie sa gasesti tu un echilibru pentru asta (nu exista unitati de comparatie pentru ca nu exista 2 bazine la fel)
Mai raman bule de aer si in buretel (inmoaie-l bine inainte).
Ai grija, ca trebuie sa-l cureti destul de des, se va colmata cu bucati de plante si alte mizerii. Daca ai creveti, ai grija. La mine obisnuiau sa-si faca cuib in skimmer.
kirucd wrote:Stingem lumina?!

Domnu, imi faceti avansuri?
Tetra ruleaza si se rostogoleste fin.

Eu iubesc Tetra, uite asa: image

Eu am observat ca multa lume pune intrebari si sugereaza o varianta de raspuns. Orice alta varianta, indiferent de la cine vine, e catalogata imediat ca necorespunzatoare, acceptata fiind doar varianta sugerata.
Oare ma insel, sunt nebun?

P.S. nu e cazul aici, ma bagam si eu aiurea in seama..

P.P.S. cand deschide gura nenea Dragos (kirucd) eu tac si imi notez mintal ce spune. asta tot asa, ca fapt divers, fara vreo legatura...
Cam naspa instalatia electrica

Prima miscare: suna la Marbo Trade si intreaba-i daca au si cat costa balast electronic pentru tuburi T5 de 24W.
Fie 3x24, fie 2x24 + 1x24

http://www.e-marbo.ro/contact.html

Deci ai 3 tuburi T5, de 24W. Unde stateau montate droserele? Deasupra bazinului? Ai capac, e "de firma" sau facut?
Hai sa fac o mica nota aici, pentru ca mi-am racit gura degeaba si prin alte topicuri.

Eu nu sunt savant, nu ma pricep prea bine la acvaristica si nici la chimie.
Dar, in decursul timpului petrecut ca un acvarist wannabe, am investit multi bani. Bineinteles, la inceput am investit fara sa aplec urechea la sfaturile primite.
Si am constatat ca am supt-o, ca sa zic asa Nu merge cu "merge si asa", cu "romanisme". Daca in 4 ani de zile schimbi 4 filtre ieftine, care per total costa mai mult decat un filtru bun si mai scump putin, constati ca filtrele ieftine costa de te indoaie. Ca sa nu mai spunem de consumul ridicat de curent al filtrelor China si no-name.
Cand mi-a venit mintea la cap, am cumparat doua filtre Eheim 2078 pentru acvariul plantat (450 litri) si am uitat de ele, au mers din secunda 1 pana am desfiintat acvariul. Apoi le-am vandut si functioneaza in continuare la noii proprietari.
Inainte de Eheim am probat jde' modele de filtre (toate luate de noi) - n-am sa pomenesc marci, ca nu fac antireclama.

Concluziile la care am ajuns, daca vrei un bazin de succes: nu trebuie sa faci compromisuri. Ai nevoie de filtrare buna (eu sunt adeptul filtrarii biologice, cea chimica si mecanica ma lasa rece), ai nevoie de lumina buna (tuburi t5 pentru plantat reprezinta calea batuta, ledurile inca sunt departe pe aratura), sistem co2 presurizat, cu controller (merge si fara co2, merge si cu bomba, dar.. nu merge prea bine), substrat si sol de calitate, fertilizant si aditii de calitate.
Ma repet - merge si fara, dar cu mult foo-thay, cu carpeli si cu rezultate mai mult sau mai putin relevante.
Ai nevoie de un electrician cu experienta, nu te un acvarist

Descrie ce ai acolo si pune niste poze relevante, ca sa ne formam o idee.
catalos wrote:

Sa mori tu ca ai incaput intr-un panda ?!?!?!

Hai siktir
Nu te jena sa ajustezi debitul din robineti
Un filtru nou si curat, are un debit. Un filtru nou si curat, dar plin cu material filtrant, are alt debit. Un filtru folosit o perioada, plin cu material filtrant usor colmatat, are alt debit. Un filtru forjat un an de zile si cu mediile de filtrare foarte colmatate, are alt debit. Indiferent de marca filtrului, asa sta treaba cu debitul (mai putin la Eheim 2078, care are control electronic asupra pompei si iti pastreaza un flow constant indiferent de stadiul de colmatare)

Votezi dupa ce ne spui cat esti dispus sa aloci pentru filtru.
Si eu mi-am dorit Range Rover, dar bugetul mi-a permis doar un Fiat Panda.

Zi-ne care e bugetul si iti recomandam ce trebuie - desi ti-a zis clar skija ce-ti trebuie.
Mai trebuie vreo explicatie la afirmatia ca Oltcit e mai bun decat Mercedes?
Jimmi wrote:skija scuze ca te contrazic dar filtrele tetra sunt mult mai bune ca Eheim.

Ok, am zambit
Multumesc, se poate inchide
Mi-e lene sa-l masor, dar a scris omul in topic:

50Lx10lx40h

Ti-l aduc cand mai merg la mama?
Mai precis, o cutie din care se poate face un filtru HOB. Am cumparat-o de aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/38190.page
pentru un proiect la care am renuntat.

Acum ma impiedic de ea prin casa, asa ca o donez. Imi rezerv dreptul de a alege cui

Io zic sa nu te pui cu neboonii
Ala nu e numar de telefon, e carnetul meu de note
Daca nu gasesti anubias nana petite, poate iei in considerare niste bucefalandre

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: