[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
nu stiu ce sa zic decat ca votez a te convinge a nu iti dorii nici inchiderea si nici stergerea topicului ,este unul frumos,extrem chiar. Ba mai mult,sper sa ii gasesti si lui un loc undeva candva din nou,pasiunea aceasta e :"ori o ai, ori nu..." si vei dori sa il refaci.
Mult succes si tine.ne la curent cu orice,chiar imi pare rau pt situatie.
Daca ai drum vreodata prin Mehedinti sau Hunedoara,anunta-ma te rog
bag picioru'...ma enervez grav cand vad deseori ca oameni ce erau f activi in trecut, acum nu mai stim nimic de ei
daca vei lua maternitatea si ii vei muta acolo, o sa ii poti hrani mai usor cu mancare de pesti pisata fin, pana vine Artemia
hai sa vedem sa vedem ca prea am stationat toti pe forum
EduardB wrote:

"nebunie spontana" este termenul, la voi (ca siarie geografica) pentru' : asa vrea caru meu' ? (inteleg, cumparaturile emotionale.....)

bai nu cred ca "asa vrea caru meu" ci mai degraba "cumpar asta desi stiu ca nu.mi trebuie dar am muncit prea mult saptamana asta si nam bani de mertan".
Spun asta pt ca primul meu acvariu l.am achizitionat din nebunia spontana de mai sus dupa o saptamana grea,in care muncisem in timp ce toti prietenii mei jucau la pariuri sportive,eu nu jucasem niciodata. Mi.am luat nevastuica,am intrat in prima casa de pariuri si am facut fiecare un bilet la vrajeala,din cunostintele despre fotbal si echipe acumulate in ultimele 2 luni de cand era campionatu din 2012. Uluitor,am castigat amandoi: nevastuica.mea a castigat din 5 lei 180 ron iar eu tot din 5 lei 86 lei. De fericire,am mers sa ii cheltuim doar pt ca puteam,asa ca la primul contact vizual cu acvariul Diversa din Cora,l.am si luat acasa. (scuzati de offtopic,trebuia sa ma destainui aratand cat de mult inteleg eu nebuniile astea )
Doar daca sti sigur 100% ca poti tria din ei pe viitor, in cazul in care vor face scandaluri grave
Dupa cum spune si titlul,donez 2 qieshti femele, una matura nigrofasciatum si una tanara flowerhorn. De preferat Deva si imprejurimi,dar daca am drum poate si Mehedinti.
coolere: https://www.aquariumprest.ro/catalogsearch/result/?q=cooler&cat=

eu il am pe acela cu un singur ventilator si scade intr.adevar la 26 la un acvariu de pana in 100l (folosit pe unul de 80)

Iti poti face si tu din coolere de calculator daca le ai cu mesteritul.
sticla de 2l taiata,folosita pe post de lopatica
se stie ca sewelia sunt pesti foarte sfiosi,mai ales in prima perioada dupa ce au fost pusi in noul acvariu. daca e vba de pastile,arunca o pastila din aia seara odata la 3 zile dupa ce stingi lumina cgiar daca nu e pastila,tot seara dupa ora de culcare
cartof si card ^^
punctul 2: -Din punct de vedere al acvariului,nu este prea aglomerat,dat fiind faptul ca sunt africani si lor le place mai inghesuit sa zic asa.
-Din punct de vedere al filtrarii,depinde ce material filtrant ai in filtrul Hydor.
Punctul 3:- Nu sunt cu africanii,nu am destula experienta pt a iti spune care sunt compatibile,dar sper ca atunci cand zici de auratus,nu e vba de carassus
ah,asa...deci: acel filtru intern este unul bun,dar nu suficient; recomand strangerea de fonduri pt achizitionarea unui filtru extern cu surplus dematerial filtrant(adica pe langa cele cu care vine filtrul), deoarece ai ciclide africane si ai multa materie de descompus/eliminat,(ciclidele americane necesita si ele filtrare puternic),chestie ce poate fi facuta in primul rand cu schimburi de apa,iar in al doilea rand cu material filtrant de calitate(de multe ori,un material filtrant de calitate da skip la schimburile de apa chiar si zeci de zile,dar asta tine si de stocul pestilor,filtrare,volum apa,etc). Bacteriile "bune" cum le numim noi aicipe forum, se colonizeaza pe toate suprafetele,in special pe cele ce ofera spatiu de depozitare: roca vulcanica,siporax,Matrix.
Niciodata sanu schimbi toata apa,deoarrce acele bacterii nu colonizeaza in masa apei,ci cum spuneam doar pe suprafetele bine aderente(tip smirghel). schimbul de apa e sfant pt ca elimina materia daunatoare,insa filtrarea BIOLOGICA face totul sa fie posibil.
exista trei tipuri de filtrare,daca esti interesat sa afli despre ele gasesti si aici pe forum,in toate topicurile pt ca doar eu am scris de cateva sute de ori:
-Mecanica; - Biologica; Chimica.
Ridicareaa temperaturii se face de obicei in cazul bolii Gris(ich),la tine nu cred ca este necesara,chiar daca o temperatura mai ridicata accelereaza metabolismul pestilor si ii ajute sa elimine bacteriile/parazitii
salut,nu pot saspun de unde ai microbul,de obicei din petshop se aduc totfelul de microbi.nefiind african-lover,pot doar sa imi dau cu presupusul si sa iti spun sa continui cu baktopur deocamdata, desi poate fi si o alta problema dat fiind ca au fost tinuti alti pesti in acvariu intr.un trecut relativ scurt inainte de a il popula tu. Acei lifailili si demasoni stiu ca sunt extrem de agresivi in perioada de inmultire,dar presupun ca asa sunt toate ciclidele,doar caeruleus de obicei sunt mai blanzi. ca sa iti oferim recomandari,ar trebui sa stim si tipul de filtru eheim,adica model pt a sti capacitatea de filtrare si mediile filtrante,schimburile de apa si temperatura. te rog da.ne detalii si o sa te ajutam.
faza e ca ce ai vazut tu cu ciclarea in special pe siteurile cu americani care dupa parerea mea sunt cei mai chitchosi dintre toti cu tot felul de zorzoane in apa,este relativ. pt a avea un acvariu stabil,bacteriile au nevoie de timp. Sa iti mai zic ca un acvariu devine stabil intre 6luni-1an? depinde de filtrare/material filtrant,stocul de pesti,substratul,etc.
Tulburarea apei tale este exact ce se poate poate intampla cand acvariul nu e stabil si tot umblam noi prin filtre si deranjam colonia de bacterii. ai rabdare,va fi ok. trebuie doar sa ne crezi pe cuvant si sa ai rabdare. micromecul e bun insa fiind marunt,in cantitate mare poate scadea debitul filtrului(chestie ce nu este asa de rea daca materialul filtrant este de calitate,deoarece nu debitul conteaza neaparat cat combaterea incarcaturii biologice). apa e ok la 24grade.
eu fiind low budget mai mereu din cauza ca am 1nevasta,2 copii,3 matze,chirie,rate si doua masini, nu prea pot lua filtre Eheim cu matrix si nebunii,asa ca in filtrele mele mixte(Aqua pro,eheim300,aquael turbo 1500 si un bidon de 5litri conectat la o pompa de aer pt ca s.a fisurat canistra de la Sunsun404B si am mutat tot materialul filtrant in acel bidon) am 85/90% numai ceramica poroasa tip siporax luate de pe aquariumprest.ro, restul completand cu ce am avut bani din cand in cand,anume eheim substrat pro,turba si zeolit.
P.s.: am renuntat la amanta,caci vreau sa imi iau un Oase thermo mare de tot )))
da,poti. faza la jbl-urile astea e avantaj ca poti suplimenta cate un modul(serttar) de fiecare data cand ai bani, cat iti permite inaltimea acvariului ^^
uitandu.ma la frunza,observ ca femela de guppy nu e bine deloc. sta sub frunza si are branhiile inflamate si e si putin cocosata
da,phantom si glowing sunt pasnici,dar cu alti oesti sau vietati ce nu ii pot vedea ca hrana. dar totusi cand e vba de creveti....

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: