| Message |
|
|
|
Daca ii faci si loc, poate vei avea gazon. Altfel plantele din apropiere vor umbri, se vor extinde..
|
 |
|
|
|
Frumos bazinul, inedit, cum imi place si mie. Referitor la ramirezi, greu cu ei. Am avut o pereche, avea cam 3 ani cred ca in vara asta. Luna trecuta am pierdut masculul, femela este ok. Ca sud-americani eu cresc nannacare, un peste foarte frumos, pasnic, putin apreciat parerea mea. Depun usor o placere sa vezi cum femela se madreste cu puii ei.
|
 |
|
|
|
Pune palnia aia daca o ai. O alta varianta este sa pupi doar putin teava de spraybar, astfel incat sa iasa o parte din apa la imbinare, dar sa iasa si pe teava de spraybar. Eu am folosit cu succes a 2 a varianta.
|
 |
|
|
|
Nu neaparat ajunge la 50 cm. Eu am bazinul de 40 inaltime si o tai cand ajunge la suprafata. Tot mini am luat, a stat asa aproape 3 saptamani. Acum se bate cu sagitaria care urca mai sus??.
|
 |
|
|
|
Algexit am folosit in bazinul cu creveti, conform prospectului. Toate au mers ok.
|
 |
|
|
|
@fadds Din partea mea ai o bila neagra, no offence. Treaba sta exact asa cum a spus colegul Ocean mai sus.
|
 |
|
|
|
Iar strambam din nas. In cosuletele acelea se strang tot felul de bacterii, nu ai de unde sa stii daca nu aduci ceva naspa. De aceea se recomanda carantinarea pestilor, iar plantele se curata bine, se spala(personal le fac si o baie pentru dezinfectare). In rest, numai de bine!
|
 |
|
|
|
Bucephalandra e o planta cu rizom, aceste nu se ingroapa. Ideal ar fi sa le fixezi pe ceva roca vulcanica sau pe lemn. Radacinile se vor duce incet si in substrat daca ajung acolo. In rest arata bine bazinul.
Lumina e ok cu 5,6 ore pentru inceput.
|
 |
|
|
|
Frumos bazinul,felicitari. Nu conteaza diferenta de opinii, ma bucur sa vad ca pesti sunt ok, sanatosi si un acvarist fericit.
|
 |
|
|
|
Dupa cum am mai spus, nu vreau sa intru in discutii, este doar o alta opinie. De f multi ani citesc tot ce apare pe forumul acesta,implicit si bazinul tau. Nu ma intereseaza sa iti schimb conceptiile, fiecare face ce doreste si foloseste ce material filtrant crede ca optim pentru bazinul sau.
|
 |
|
|
|
Acest topic ar fi ok sa fie mutat la coltul incepatorului. Bazinul nu are nimic din ce promovam noi în acvaristica, ce ne dorim sa invatam. Substratul este unul de o granulatie extrem de mare, filtrarea inexistenta, aspectul este unul neingrijit, decorul este unul nepotrivit, nu au ce cauta ghivecele acolo. Parerea mea este ca acest bazin nu are un viitor daca persoana care apartinatoare nu vrea sa faca nimic, deci nici vorba de jurnal.
|
 |
|
|
|
@Fadds. O denumire pompoasa, un studiu facut de o persoana, nu se poate compara acele teste cu cele facute de laboratoare specializate. Studiul acela arata ca toate firmele mari care au produse de reala calitate, ar fi de fapt cele mai proaste, ceea ce e greu de crezut. Uita-te si analizeaza singur produsele celor de la Seachem, Eheim, Ada, produse de certa calitate. Nu s-ar preta sa isi strice imaginea din cauza unui produs. Personal, folosesc matrix, am in bazinul cu bucephalandra o canistra cu matrix. Acolo am în jur de 16 corydoras maturi, neoni, puntius titeia, ramirezi si creveti Red cherry fara numar. Din experienta iti spun ca nu faceau fata buretii, Am avut iar diferentele sunt semnificative.
Folosesc si roca vulcanica, in sump, la fel la un bazin suprapopulat dar nu sunt extrem de mul?umit. Ar mai fi multe de spus, dar poluez topicul colegului, iar bineinteles tu nu iti vei schimba parerea. Am ales sa scriu aici, am considerat ca un fel de "drept la replica".
PS. Am uitat sa precizez volumul bazinelor mentionate mai sus, 70 ?i 90 cel cu sump.
|
 |
|
|
|
Super bazinul, poate iti faci timp sa detaliezi ce ai acolo si cum ai adaptat plantele terestre. Referitor la melci, de acord cu Alin, eventual o aditie de calciu, în caz ca doresti melci.
|
 |
|
|
|
Eu am niste chinezarii, arata ca un degetar. Ii folosesc la toate in'urile, iar de colmatat nici vorba. Doar ca la mentenanta saptamanala ii spal bine. Avantajul mare este ca nu mai intra resturi vegetale in filtre, pui si cam atat. In rest, la curatenia canistrei, se observa acelasi nivel de colmatarea a buretilor, eu i-am pastrat pe cei din primul sertar.
|
 |
|
|
|
Pentru vanzari este o rubrica dedicata. Ar fi bine sa...
|
 |
|
|
|
Plante gasesti la mine mereu. Chiar azi am tuns un bazin. Iti las mesaj in privat.
|
 |
|
|
|
Cu siguranta e de la parametrii apei. Ori e ceva la filtrare. Personal tind sa inclin spre filtrare, dar afli doar dupa ceva teste.
|
 |
|
|
|
Eu parca am luat de la hornbach. E destul de silentioasa, in sump.
|
 |
|
|
|
Daca te referi la cea din dreapta, aceea este un microsorum. Acela merge pe lemne ?i pe pietre, face pui pe frunze.
|
 |
|
|
|
Pare a fi o limnofila sessiliflora. Oricum ar fi, las-o sa creasca, taie varurile si replanteaza-le. Cu cat mai multe, cu atat mai bine pentru stabilitatea bazinului.
|
 |
|
|