Am incercat si eu mai multe tipuri si intr-un final m-am stabilit la jbl symec. Are o constructie mai altfel, nu stiu cum sa ma exprim, se colmateaza mai greu.
Eu ma gandisem fix la ce a spus Cosmin, dar si Andrei are dreptate.
Acum nu stiu cum sa impac si capra si varza.. Eu am o pompa suplimentara - wave maker - (inca e in display, dar oprita), a ramas acolo dupa ce am reusit sa obtin o circulatie satisfacatoare a apei, din doua pompe.
Asa ca ma gandisem sa o bag in sump, ca sa mai scap de grija curatarii (se aduna destul de multa mizerie in sump si ma chinui mereu sa o aspir).
Am sa caut sa cumpar si o pompa micuta, cu consum scazut (eheim/jbl proflow) pentru afacerea propusa de Andrei.
Eu pot sa-ti dau un singur sfat, din experienta personala.
Dupa ce am lipit pietrele cu reef bond, peste ciment am presarat nisip uscat. Si a iesit ok, ca nu se vede cimentul ca atare.
Problema e ca noi nu prea folosim standurile standard, asa cum se intampla prin alte locuri. Noi ne facem chestii custom, din teava rectangulara + pal/lemn, cu dimensiuni atipice.
De ceva ani se gasesc si la noi sump-uri cu de toate, de exemplu Aqua Medic Blue Reef 1000. Pretul e pe masura Salutari din Petresti
Nu-mi plac. Si oricum, am hotarat ca voi avea niste creveti si un stol de rasbora mosquito (prea putin imi pasa ca au prea multi specia asta, sunt nesimtit )
In copilarie nu stiam ce-s aia endleri, dar in acvariul meu de 10 litri aveam multi guppy, xipho, scalari, carasi, molly, gurami si cam tot ce se putea gasi pe piata
Nimic nou pe frontul de vest, geamuri jegoase, plante stagnante. De maine dimineata schimb fertilizarea, revin la prietenii mei din copilarie: vimi all in red combinat cu easy carbo.