| Message |
|
|
poza cu plantele
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
mai am un pot de mos tanar si scapat/curatat de alga filamentoasa.
Numai bun de plantat!
contact 0726860047
|
 |
|
|
|
Salut,
bine ai venit in comunitate, Tony!
Succes cu noul acvariu.
|
 |
|
|
o poza cu colonie de midii, se vad puncte micute albe care inoata fiind larvele.
In locul lipsa se vad fibrele ramase de la midiile care au fost scoasa din colonie.
Acvariu este un experiment, sta cu lumina aprinsa 24/24 ore.....
Uploaded with ImageShack.us
|
 |
|
|
|
le poti folosi doar ca efect de moonlight daca ai pesti nocturni in acvariu, cateva ore dupa stingerea luminii.
|
 |
|
|
volts wrote:
stefanp wrote:E 30 de lei un saculet de 5 kg de aquabasis, care iti ajunge pt un acvariu de 100 de litri...
Chiar se merita tot chinul asta pt cativa lei?
2 lei 10 L pamant de flori 
din aia 10 litri de pamant de flori o sa mai ramai cu un pumn...cum am spus mai inainte o sa ajungi mai scump decat cei de la jbl, si mai prost calitativ.
Iar daca nu "il tratezi" mai rau faci setupului.
Eu am facut acest procedeau acum multi ani cand eram prescolar si nu aveam habar de produsele dedicate si m am chinuit stricand multe pungi de turba pentru 5-6 kg de substrat bun pentru acvariu.
Iti dai seama ca din 10 L de turba o sa mai ramai cu 2-3 maini filtrata de impuritati si nisip. Iar munca de a le deshidrata si intari este enorma.In tava de cuptor trebuie sa pui un strat de grauncioare si uscate in repetate randuri, daca nu ai cuptor care sa mentina 200 grade risti sa le arzi si le arunci la gunoi.
Intr un cuvant : consum de gaz, apa, turba, de timp = mai multi bani decat un substrat dedicat...
Doar din dragul unui experiment merita tot efortul.
Daca nu filtrezi bine turba si nu o deshidratezi in cuptor sau pe o placa de geam la soare vara o sa te umpli de probleme....
|
 |
|
|
|
nu se merita pamantul de flori fiinca in final va ajunge la pret mai scump decat cel de la jbl.
Aceasta turba trebuie spalata in 2-3 ape sa elimini resturile de vegetale.
Apoi ce mai ramane lasat la uscat si data prin masina de tocat sa formezi bilute mici de 4-5 mm diametru.
Le pui in cuptor la 200 grade 20 minute le lasi la racit apoi repeti de 3=4 ori.
Granulele rezultate le presari pe fundul acvariului amestecate cu putin nisip intr un strat de 2-3 cm si torni substratul nefertil peste el.
Cam asa se proceda pe vremea comunismului prin bucuresti.
|
 |
|
|
|
ma intereseaza un neon osram flora sau ceva asemanator(hobby, aquamedic etc) t8
dau la schimb :
plante: anubias, moss sau 10 pui de midii
astept pm
ma intereseaza doar neon de 15w t8
|
 |
|
|
|
un amic mi a confirmat ca acest peste Jordanella floridae se da la alga filamentoasa si o papa ca desert!!!
|
 |
|
|
mariaienesel wrote:1. Cu ce pesti e compatibila aceasta specie?
2. Cata apa ii trebuie?
3. Pot sa il hranesc doar cu hrana uscata?
4. Rezista la ciupiturile "de intampinare" ale scalarului meu? (Betta nu a rezistat!)
5. Cam cat costa? (mi-e cam lene sa ma duc pana la hornbach ca sa vad ca e prea scump pt mine)
6. Sta cineva in brasov (ca si mine) care imi poate spune pretul EXACT al unui astfel de peste?
costa aproximativ 30 ron bucata in hornbach
Daca scalarul are apucaturi sa ciuguleasca din cozile pestelui nu ii va placea cu siguranta.... are ploape si doarme cu ochii inchisi.Ii trebuie la suprafata apei plante pe care sa se rezeme pentru a dormi.
Dupa cum este scris in articol mananca orice mancare care pluteste pe luciul apei si ii vine la botul lui.
|
 |
|
|
|
in bucuresti la cristalbrad geamul de 15 mm float costa cu tva in jur de 270 ron
|
 |
|
|
|
Grinzile de lemn sa le iei uscate!!!foarte important.Nu vei avea probleme.
|
 |
|
|
|
Ar fii bine sa mai lucrezi la latimea acvariului, 50 cm sunt inestetici la lungimea aceea.
Un 80-90 cm ar fii frumos.
La pf au apelat multi useri pentru manopera lipiri le poti cere cantactul cu persoana.(de ex:bobesku )
Succes!
|
 |
|
|
Bogdan_Musat wrote:
Antoniot wrote:sticla de 19 mm la 200 ron m2???????
prea mult sau prea putin?
un pret foarte bun!!! daca stiam faceam economii serioase la acvariul meu!!!!
|
 |
|
|
|
sticla de 19 mm la 200 ron m2???????
|
 |
|
|
|
este un cocon de la Pomacea bridgesii
|
 |
|
|
scificuss wrote:Nu recomand foi duble pentru acvarii inalte. Lipitura cu fetele laterale mici se face doar de una din foi si la inconvoiere o sa apara fenomenul de exfoliere. Crac, si multa apa prin casa.
La 60 cm inaltime este aproape suficienta sticla de 10 mm si intaritoarele aferente. Obligatoriu fund dublu. Sticla gasesti mai peste tot in Ploiesti, dar preturile difera in functie de furnizor si cat de mare e foamea comerciantului. La Vispesti, spre hipodrom langa liceul de politie, au si posibilitatea sa slefuiasca canturile. Mai ai Valras peste calea ferata, in vest.
La un acvariu de 155x70x60 doar sticla de 10 mm eu nu as indrazni sa l tin in casa!!!!!
Sugerez un factor minim de siguranta de cel putin 5.(dublu de la limita de siguranta)
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
|
 |
|
|
alber wrote:E da, la tine intr-adevar, doua saptamani nu sunt o problema, dar la mine cu siguranta ar fi. Sunt cateva plante care precis o mierlesc in perioada asta. Dar pesti, ce parere au avut pestii? Doua saptamani e cam mult pentru ei, sau nu?
Dupa acele zile nu au devenit rahitici sau mai stiu eu ce patologie, (pesti: neoni, tetra black, ancistrusi, cory, pesti fluture, molly, gurami, red cherry, amano, crevetele cu clesti rosi). Au avut de unde sa si ia resurse, erau grasi/indesati in special neoni.
|
 |
|
|
|
Eu am 2 pompe de valuri fiecare 3000 litri plus un resun 1400 litri si filtrul extern jbl e1500.
La mine nu se pune problema de proasta circulatie cat despre filtru este intretinut.
De ce apare nu stiu dar am observat ca mi a aparut de fiecare data cand nu am mai folosit controlul co2.
Da! eu am lasat 2 saptamani patura peste acvariu, probabil ca plantele pe care le am eu sunt ceva mai rezistente(bolbitis, microsorium, anubias si mosul de fantana)
Surprinzator sa stii ca microsorium ului chiar i a mers bine, avea cateva frunze foarte armonioase iesite noi.
Fusesem in presesiune la facultate si in perioada aia am uitat complet de acvariu.
Sunt sigur ca alga asta in 4-5 zile nu o sa simta nimic!!!!Dar nu strica sa incerci!
|
 |
|
|
|
Arunci tot de ce s a lipit filamentoasa sau daca vrei sa salvezi o parte din moss il cureti la lumina unui bec de 100 w.Sa nu ramana nici un firicel de 2 mm.
Iei fiecare fir de moss il cureti si aduni un smoc de fire sanatoase, il faci buchet si legi un capat cu ata apoi il bagi intr un borcan cu apa la intuneric 2-3 saptamani.
Il scoti verifici daca a crescut ceva si cand stii ca este sanatos il poti baga linistit in acvariu ancorandu l de ce vrei tu.
In legatura cu ph m am referit la unul foarte stabil.Alegi o valoare medie si o setezi la un ph fix x,00-x,01.La o diferenta de oprire/stingere 01.Pt asta iti trebuie un controller performant ca cel de la dennerle si o sonda noua.
Tinut pe timpul de stingere totala de minim 14 zile plus o perioada de 30 zile dupa aprinderea lumini.
In felul asta am invatat ceva la ea.
Am lasat intr un colcisor aceasta mizerabila alga pe toata durata tratamentului( pe rizomul unui bolbitis pe care nu l am mai curatat, s a priponit in el)
Si acum sta acolo fara sa migreze sau vre un alt semn de bine. S a suptiat si albit fara sa si revina!
Cand am modificat schema de ph surpriza!!!Incepe sa si revina.Am indepartato si am setat din nou ph la oprire/aprindere apropiata pt un ph mai stabil si iar da inapoi alga.
|
 |
|
|