[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GeKi
Forum Index » Profile for GeKi » Messages posted by GeKi
din pacate n-am hartie pentru ph sau alte posibilitati de testate a apei. am pus in schimb niste sare , o sa vad daca se opresc din frecat. sa nu fie de la ultimul schimb de apa ca inainte nu faceau asa. cam de o saptamana doua au inceput sa se frece. acvariul de 112l este setat de aproximativ 3 luni si e lowtech, n-are filtru si nici aerator. poate lipsa oxigenului sa fie problema? desi nu stau cu capu la suprafata apei.
s-a ciclat cu pesti cu tot , am si facut saptamanal schimburi de apa 30% , da am pus apa direct de la robinet.
pestii par sa se joace ca se duc toti cand la un cant al acvariului cand la altul si se dau pe rand cu burtile de silicon.
ma gandesc ca daca aveau paraziti se frecau si de nisip sau de plante. culmea e ca au inceput pe rand doua saptamani s-au dat de o margine, apoi au descoperit treptat inca 2 .
se joaca tetrazona cand se freaca cu burtile de siliconul din acvariu?
sau depun icre cumva?

de plante si de nisip nu se freaca deloc cu burtile...
este suficient pentru un acvariu de 100 de litrii neaerat, sa schimb cam 30 de litrii de apa la interval de 1-3 saptamani, pentru a asigura oxigenarea apei pentru 14 tetrazona ?
pentru a asigura necesarul de CO2 plantelor din acvariu, pot adauga apa care contine deja CO2 ? ma refer la apa imbuteliata in asa-zisele sifoane care existau acum 10-20 de ani. apa ar fi apa de la robinet cu adaos de CO2 , fara alte minerale. nu cunosc acum continutul de CO2 la un litru de astfel de apa. ma gandesc ca nu costa mai mult de 2 lei sa imbuteliezi 2l de astfel de apa si ar fi o solutie mult mai ieftina decat achizitionarea de sisteme CO2 din comert. pentru cine cunoaste, cam care ar fi adaosul de apa cu co2 la 10l de apa de acvariu pentru a nu dauna pestilor.
ce plante care se comercializeaza, se gasesc in habitatul natural al pestilor tetrazona ?
ma intereseaza deasemeni si ce substrat ca granulatie, culoare , marca se poate achizitiona pentru un acvariu care sa imite cat de cat raurile din indonezia, acolo unde este intalnit in libertate barbus tetrazona.
buturugi, bete, pietre isi au locul intr-un astfel de acvariu?

Forum Index » Profile for GeKi » Messages posted by GeKi
Go to: