[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: andras
Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
La corydoras femela creste la 7cm, masculul la 6cm. S-au raportat si cazuri unde marimea era cu 1-2 cm mai mare.
Xipho creste pana la 10-12 cm.
La pesti de peste 5cm de calculeaza 2l/cm, la pesti peste 9cm 3l/cm.
Deci la calcul trebuie avut in vedere lungimea totala, 2coryx6,5x2=26; 2xiphox10x3=60l; 3guppyx4x1=12. Total 96litri.
Plus de toate acestea gupy se'nmulteste repede.
Asta-i partea negativa. Totusi din cauza stramtorarii n-o sa creasca asa de mari, insa vor suferii.
Iti propun sa dai pestii acestia, sau sa-i schimbi, si pune ceva pesti care cresc la max. 4-5 cm, de exemplu neoni (10buc); sau boehlkea (7buc)-arata ca neoni dar au culoarea violeta-poate gasesti in Italia; sau zebre (7buc.) - sunt si rosii poti sa le combini; sau Aphiocharas (7buc) - sunt transparenti cu coada rosie, sau cardinali (10buc.), sau rasbora (7-9buc)- trag spre mov; sau sunt tipuri de corydoras (panda-4cm, melini-5cm, duplicareus-5cm), s-ar putea sa fie rare si scumpe dar stilul lor jucaus te rasplateste.
Poti sa si combini putin, ex. 7neoni, 3 panda, dar si singuri arata exceptional.
Pt ei trebuie si hrana putina, asa ca caca putin (cacofonie), rezulta acvariu curat
Succes
Ok. M-am mirat fiindca eu am gasit icrele sub plasa, dar erau mucegaite.
Cat lasi lumina sa arda? Power Glo este foarte puternica, daca nu ma-n'sel are 18000 K. Se foloseste pt acvari cu mare adancime, sau acvarii marine.
In primul rand este apreciabil ca n-ai suprapopulat acvariul.
In al doilea rand cred ca ai facut cateva gafe.
Acvariul trebuie ciclat mai intii. Referitor la acest topic ai un articol bun pe acest site. Desi primul este de ajuns pt o apa cetoasa, totusi ar mai putea fi o problema: suprahranirea. Hraneste-i de 2 ori/zi si da-le putin, incat in max 2 min. sa le consume. Cred ca acvariul mai este aproape si de geam, si aceste doua probleme din urma iti da apa verzuie (alge).
Scimba 50 % din apa zilnic pana dispare problema, binenteles cu apa statuta si curata si mecanic ce pot, dar in afara de filtru. Acela curata numai in apa scoasa din acvariu saptamanal pana ai problema aceasta.
Succes
Scuze, si multumesc.
Ma bucur pt tine, sper din toata inima sa ai succes

am cumparat o planta din plastic sa aiba pe ce sa depuna ....... ce moaca a facut tipu' de le petshop cind am cumparat-o ....... mai avea putin si facea infarct.

Se mira precis de faptul ca ai trecut la plastice, desi cred ca urasti chestiile acelea. :-)

Intrebare: eu vroiam sa pregatesc bazinul cu plasa dedesupt. Ei depun pe planta?
Ma bucur pt asta, mi-ai redat speranta. Pentru mine inmultirea fiecarei specii de peste este o provocare, o fac spre bucuria de a vedea natura la lucru. Prima data am reusit sa inmultesc zebre, cred ca am avut vreo 500 buc, pe urma a venit scalarul, cory si as dori sa incerc si neoni.
Intr-un acvariu de 124x40x50, daca pun 2 pungi de JBL Aqua Basis Plus 5l amesecat cu cam 5l turba (cu continut de nitrati), si peste astea nisip granulatie 1-3mm;
1. Se va conglomera, se va tasa?
2. Nitritii vor iesi la suprafata?
3. Cat timp v-a fi eficace substratul?
As dori sa fie macar 2 ani.
As fi acizitionat si heating cabels dar am depasit devizul initial, deocamdata trebuie sa ma opresc.
4. Ce substrat mai bun mi-ati recomanda?
Orice parere este binevenita.
Cam cat traiesc neonii?
Multumesc Canadezu, Amnezia si Maddog. Excelenta lucrare. Luni merg si o prinez. Mi-ati facut o bucurie mare. Nu puteam sa dorm, macar acuma am de ce sa stau treaz
Sa nu te grabesti, citeste cat mai mult de pe forum, cum se face ciclarea etc.
Succes
acvariul: trebuie facut cu grija, din sticla de 8mm, sau cu intaritori la 6mm. Totusi daca vrei sa aiba un aspect frumos recomand 8mm. Nu as merge pe mana batrinului, o sa mazgaleasca acvariul, atunci mai bine faci tu. Oricum o sa ai nevoie si de un acvariu mai mic, fa-l tu din sticla de 4 max 30l expl. 45x25x30. Castigi ceva experienta. Pe urma te apuci de cel mare. Inainte de toate citeste la "coltul incepatorului" topicul "complet de la zero"
filtru: Acum nu stiu cati bani ai investi dar un filtru de canistra ti-er prinde bine Seratec 600 sau 700. Mai bine 700 este diferenta mica de pret.
lumina: First incearca cu ce ai, nu mai investi. 150W ajung ii chiar peste. Acuma depinde de spectrul lumini, pe care nu-o cunosatem. La unda de lumina de 450nm si 670nm se dezvolta plantele cel mai bine.
Daca nu merge, mai vorbim si de neoane.
Si mai ia vreo doua trei sa fie mai multi, asa le place. Totusi sa nu suprapopulezi. Acuma tu stii cati pesti ai in acvariu.
In afara de mancare e cam plin de icre. Ai mascul matur? Eu cred ca asta e problema. Ei daca nu pot sa depuna, icrele se transfonma in grasime.
Daca ai mascul matur, schimba 50% din apa, cu apa mai rece cu vreo 2 grade, dar ai grija la colise. Sau pe cory pui in alt acvariu, sau colisele. Cory-urile, de la apa rece ar trebui sa depun. DACA NU DEPUNE repeta operatiunea.
Daca ca sanitari ai cory, ei mananca salata dar trebui sa fierbi mai mult, sau pui la congelat, sa ia la fund. Ei papa incet, de obicei noaptea. Toaca bine. si nu pune mult. Pt 5 cory juma de frunza.
Dezavantajele acvariului:
1. Colona de apa. La amenajari, sifonari, plantari, curatirea stclei etc. nu te vad bine.
2. Iluminatul. N-ai cum. Cu reflectoare tebuie sa pastrezi macar 30 de cm de la suprafata apei, fiindca incalzesc tare, sa nu mai vorbin de pret (peste 400€). Cu neoane nu ai cum sa iluminezi, eventual de la firma Hagen cu Power Glo la 18.000 grade K dar nu-ti iese socoteala la Wats.
3. Un asfel de acvariu se face Home Made, n-as garanta la o asemenea presiune.
4. Nu in ultimul rand, este inestetic.

Daca n-ai loc altundeva fa un acvariu de 60x50x50h, si asa o sa ai cca 130l net., si pune vreo 20-30 neoane (pesti :-) ).
Succes
Sunt de acord cu Koala sa ti cichlidae africane intr-un astfel de acvariu, dar mai bine nimic. Dupa mine e prea fantazist, o sa ai probleme, coloana de apa este foarte inalta. Eu nu l-as face.
As pune in golul respectiv o planta sau o combina muzicala :-)
Stai la bloc Porcu? Daca daca da la ce etaj?
Vreau sa suprapun (binenteles pe rafturi diferite) doua acvarii, una de cca. 130l si una de 230l cred ca ating la greutate putin peste 500kg. Ce credeti rezita placa dintre etaje, sau il fac pe stropitoru.
Ok. Mi-am dat seama, nu sunt incluse. Puteam sa ma uit pe site. Multumesc BlackAdder.
[guote]de aici rezulta cat de proaste sunt ventuzele cu care se prinde de fundul acvariului

Sunt de acceasi parere

Forum Index » Profile for andras » Messages posted by andras
Go to: