[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"hota" la acvariu  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

datorita unor evenimente placute am fost nevoit sa dorm in camera cu acvariul cateva zile. ce vreau sa va spun ca dupa o perioada am inceput sa stranut si sa ma simt inconfortabil in timpul noptii datorita umezelii. asta ca sa nu zic de caldura care se facea in sufragerie datorita neoanelor! si mirosul ala de "electricitate" (daca intelegeti ce vreau sa zic) si apa de acvariu evaporata ma enervau la culme. trebuia sa deschid non-stop geamul!

ca urmare mi-a trecut prin cap sa fac o evacuare fortata a aerului din capacul acvariului si, pt asta, am folosit un ventilator de sursa si aproximativ 9 metri de teava de 2 cm grosime. capatul l-am scos afara prin peretele de la balcon care a fost mai usor de gaurit.
vreau sa va spun ca de atunci nu mai e nici o problema cu aerul in sufragerie, temperatura apei si a camerei a scazut si nici nu mai trebuie sa stau dimineata sa sterg termopanele de condens.
o sa pun niste poze daca sunt persoane interesate.

Acvariul meu
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Interesant!

Evaporarea aceasta 'fortata' se simte la inaltimea coloanei de apa ?
[WWW]
ZOLA
Member
[Avatar]

IP:

pai cate grade ai tu man in acvariu si un camera?
eu in casa am cca 20C +/- 2C in functie de camera
condesul exista si la mine dar este sesizabil doar inuntrul acvraiului si foarte puitn in aer!
puls ca mie imi plce umezeala uite de pilda la mine in cameranu a stat un acvariu timp de o luna si in fiecare dimineata ma trezeam cu nasul infundat si dureri in gat tare urate,dar de cand am acvariu din nou si la mine in camera no problemos!
Tu in loc sa iti faci inventia aia mai bine cumparai o foaie de plexi pe care o puteai deasupra acvariului (in interiorul caapacului) si in care dadeai gaura pentru hrana ;)

oto si crevetii lui
[Email] [WWW] [Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

@zola

mai man! la mine e setata temperatura pe 23C ca am copil mic si am si un acvariu zic eu destul de mare. datorita incalzirii neoanelor (480W) imi ajungea temperatura in apa la 32 de grade fara incalzitor! si treaba aia cu plexiglasul exista deja. doar ca e sticla . partea proasta e ca nu poti inchide ermetic acvariul (cine stie cunoaste de ce) si asa ca inevitabil apare evaporarea.
o fi valabil la tine, depinde ce acvariu si conditiile de la tine.
mai era ceva ce am uitat! fiind o sufragerie mare si luminoasa (iar eu pasionat) am si ceva plante pe acolo. deci alte conditii!

@iulian:
nu e evaporare fortata. eu doar scot aerul umed si-l arunc afara. daca te referi la evaporarea datorita caldurii nu se simte ochiometric de la un schimb la altul.

voi nu aveti probleme cu condesul pe termopane in camera unde tineti acvariul?

Acvariul meu
[Yahoo!]
ZOLA
Member
[Avatar]

IP:

mama lor de variabile

oto si crevetii lui
[Email] [WWW] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

bilti wrote:... datorita incalzirii neoanelor (480W) imi ajungea temperatura in apa la 32 de grade fara incalzitor! ...

... ai 8 tuburi de lumina ??? ... sau inteleg eu ceva aiurea ? ... in cazul asta este explicabila toata povestea cu temperatura mare a apei si cu umiditatea crescuta a aerului din incapere ...

... oricum, baga poze sa vedem lucrarea ! ...

PS : Sa stii ca plantele de apartament isi au "partea lor de vina" in ceea ce priveste umiditatea din camera ... poate mai mult chiar decat bazinul ...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Mitica
Member

IP:

Foarte buna ideea, pacat insa ca nu o pot aplica si eu.
Am ceva probleme cu umezeala dar e mai mult de la uscatul rufelor (am transf balconul in birou, ca deh.. am avut bani doar de 2 camere)
Totusi faca fata teava aia de 2 cm si un singur ventilator? Se vad aburii afara?

----------
Diverse
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bilti wrote:voi nu aveti probleme cu condesul pe termopane in camera unde tineti acvariul?
Nu. Si-ai vazut cite acvarii am in camera aia (care e dormitor), mai multa apa decit aer ....... nu stranut si nu ma simt inconfortabil. Am acolo spre 1.500 litri apa.
Aproape toate acvariile-s cu discusi = apa foarte calda.

Poze: smilie ... Poze cu plante
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Stai la bloc Porcu? Daca daca da la ce etaj?
Vreau sa suprapun (binenteles pe rafturi diferite) doua acvarii, una de cca. 130l si una de 230l cred ca ating la greutate putin peste 500kg. Ce credeti rezita placa dintre etaje, sau il fac pe stropitoru.
[Email] [WWW]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
bilti wrote:voi nu aveti probleme cu condesul pe termopane in camera unde tineti acvariul?
Nu. Si-ai vazut cite acvarii am in camera aia (care e dormitor), mai multa apa decit aer ....... nu stranut si nu ma simt inconfortabil. Am acolo spre 1.500 litri apa.
Aproape toate acvariile-s cu discusi = apa foarte calda.

tu esti mai special :-P . eu am 60 litri in dormitor si dimineata storc o carpa cu apa adunata de pe termopane

Ps. ca plante mai am o amarata de dracena de 15 cm udata din an in pasti, ma indoiesc ca e ea de vina

...
[Yahoo!] [MSN]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

@koala: am 8 tuburi de 56w/150cm. 4 tld830 si 4 osram flora. de fapt 464w in total. se simte diferenta la covor. inainte aveam 4x36w.

ieri am luat un ventilator nou pe perii. cel vechi e pe rulmenti si face un pic de zgomot. o sa pun si niste poze la final.

Acvariul meu
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

update:
dupa cateva zile am vazut ca nu mai tragea "hota". m-am uitat si am vazut ca s-a adunat apa pe la coturi (cam 300g) si s-a infundat.
in weekend o sa dau o gaura in perete chiar langa acvariu pentru a scurta lungimea tubului (acum e cam 9 metri) si sa fie posibilitatea ca apa sa se scurga afara, nu sa ramana in coturi.

ma gandesc sa pun si alt ventilator deoarece nu sunt multumit de actualul (unul de 120mm asemanator cu cel de la sursa de pc).
aveti voi alte recomandari pt ventilator? ceva de tensiune mica, silentios si puternic? cele de hdd cum sunt?

Acvariul meu
[Yahoo!]
0siris
Junior member
[Avatar]

IP:

Tot cele de 120mm 12V, cauta mai spre 90CFM, dar sa nu zici ca fac prea mult zgomot, ca altceva...
Mitica
Member

IP:

Poti eventual sa montezi unul la capatul de afara al tevi. Repet.. diametrul de 2 cm mi se pare cam mic pentru ce ai tu acolo

----------
Diverse
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

in weekend vine cineva si-mi da o gaura chiar langa acvariu. dupa aia mai evaluez si daca trebue o sa caut un ventilator de 90cfm.

Acvariul meu
[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: