[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Vineri lucrezi? As veni sa-ti vad gamba fina si sa-mi dai telefonul ala uber-mega performant
Multam! Sa-ti traiasca scoica
dan.pavelescu wrote:In urma regandirii sump-ului, scot la vanzare urmatoarele:

- reactor (fara pompa), h=40.5 cm, diametru tub=14cm, diametru talpa=19cm. poate gazdui ~5 litri material filtrant - 250 lei

image

Gen - in urma re-regandirii sump-ului, scot la vanzare si fratele reactorului mai sus.
Aceleasi caracteristici/pret/etc
Frumoase culori!

Scoica aia necesita ingrijiri speciale?
dan.pavelescu wrote:Cine doreste chaeto, sa tipe

Ca de obicei, doritorii apar prea tarziu
Am aruncat o manuta de chaeto, de marimea unei mingii de 35. Productia pe urmatoarea saptamana e rezervata, daca mai sunt doritori pentru viitoarele recolte..
Ma plangeam de cele 4 ore de mententanta la acvariu.. muncesc la sump de 5 ore si jumatate, abia acum am terminat. Dar e spotless

Aveam si un robinet pvc care incepusa sa planga. Cu ocazia asta am descoperit ca mai exista o garnitura, la care se ajunge prin desurubarea unei piese interioare (nu stiu sa explic, asa ca pun doua poze):

image

image
Era o chestie generalizata, poate incearca cineva treaba asta si prin decembrie. Hienelor..

Koala, daca vrei ca apa oxigenata sa actioneze mai mult timp, faci tratamentul pe intuneric si cu apa rece. Lumina si caldura duc la descompunerea mai rapida a apei si oxigenului.
koala wrote:probabil ca in juma' de ora nu mai este "oxigenata".

Exact, daca lasi lumina aprinsa. Daca faci treaba asta pe intuneric si cu incalzitorul oprit, descompunerea h2o2 o sa fie mai lenta.
Acum nu-mi mai trebuie, am vrut doar sa fac un experiment.

In principiu, e ok orice telefon cu Android 4.x ++ si cu o camera decenta. Eu am folosit un Galaxy S2, cu camera de 8MP. Cu un S4, cu camera de 13MP, se vede considerabil mai bine.
Hadul a folosit un Samsung A5, cu o camera excelenta si a avut rezultate bune (acum are o camera de supraveghere, chinezeasca, care mi-a dat mari batai de cap in ce priveste embedul in html).

Pentru viitor mi-am propus sa strang bani pentru o camera dedicata (China sau TMC)
Multumesc. Cat am fost plecat, fi-miu a decis ca-i trebuie lui incarcatorul de la telefonul care transmitea imaginile live.
Acum am anulat stream-ul, pentru ca trebuie sa inapoiez telefonul (a fost luat cu imprumut).
Cateva pozici

image image

image image

image image

image image

image image

image
Sper ca-l vinzi doar ca sa faci ceva mai mare, mai frumos..

Daca n-ai succes cu vanzarea integrala si te hotarasti sa vinzi "la bucata", te rog sa ma ai in vedere cu:

1x Zebrasoma Flavescens
2x Clown depunatori

Multumesc
Fierbe lemnul in apa cu sare grunjoasa, 2-3-4 clocote (schimbi total apa si sarea dupa fiecare clocot).
Apoi, in 3-4-5 ape, il fierbi fara sare. Operatiunea iti ia aproape o zi.
Dupa care, tine-l intr-un recipient cu apa curata 1-2 zile. Daca ai posibilitatea sa pui recipientul in gradina si sa lasi un furtun sa taraie apa in el, e perfect.
Vei avea un lemn cu aproape tot taninul eliminat si care nu va pluti.

Referitor la plante, iti recomand anubias si moss. Pentru minima fertilizare, ii poti cumpara un dennerle dosator, e mic si isi face treaba.

Pesti in 17 litri? Aici e durerea.. Poti incerca (cum au spus colegii) cu killi fish. Dar sa ai capac, killi au tendinta sa sara.
Sau niste platy, sunt micuti si frumos colorati. Sau guppy, doar masculi. Sau niste pesti cu labirint, gen colisa chuna red, sau un singur mascul betta, ales pe spranceana.
dan.pavelescu wrote:

Acvariul (spre surprinderea mea) e ok. Fara decese, pestii au mai crescut

Din pacate, abia acum am realizat ca un locatar important lipseste la apel: anemona..
Patru ore de mentenanta.. un record absolut pentru mine.
Chaeto a crescut atat de mult, incat ghemotocul de alge umpluse pana la refuz recipientul si parea solid cand mi-am infipt mana in el

Cine doreste chaeto, sa tipe
Multumesc, bine v-am gasit

Silviu, aventura mea in lumea plantelor a luat sfarsit, definitiv.
Cel mult ma voi concentra pe cultura plantelor de apartament, am eu ceva in cap dar trebuie sa vorbesc cu tine mai intai.
Somnul pentru odihna, ca sunt deja frumos

Uitasem cat de imbecile sunt femeile astea de la serviciu, nici nu stiu daca trebuie sa ma enervez, sa le plang de mila sau sa rad de ele..
Si era de asteptat ca eu sa fiu ala tampit de munca, de singuratate, de lipsuri si de oboseala..
Ce-ai facut boss.. iar?
Herr Gabi, eu sunt mandru de realizarea ta, tine-o tot asa!

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: