[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
In orice piata unde exista si taraba de acvaristica, la Hormbach, la petshop-uri.. cam peste tot gasesti.
Atentie, DOAR UNUL! Mascul, ca femelele sunt mai urate.
Sa nu fii tentat sa iei doi sau pereche, ca se bat pana se omoara.

Atentie #2, chiar daca e doar un pestisor, asta implica si responsabilitati. Vezi ca pe undeva pe forum e un topic despre betta, citeste un pic pe acolo.
Imi plac foarte mult crevetii bre, mai putin cele 2 specii. Na.. si femeile imi plac, dar daca femeia are 1,50 metri si 90 de kile, parca mai mult imi place un gioco di mano
Instalatiile de automatizare sunt naspa rau, scapa de ele! Uite, ma ofer eu, ma sacrific, iti dau adresa unde sa le trimiti?
Mosnegut, poate ajuta sa rulezi niste carbune activ..

by koala: Fiule , daca e sulfat de aluminiu, atunci carbunele ala nu ajuta la nimic... iar alte chimicale n-am bagat in apa. Lampa UV merge de cand am restartat bazinul (august).
ccdumitrescu wrote:http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Stable-Hang-kit-to-hang-DSunYled-aquarium-light-fit-elastic-hang-hook-/142104235296?hash=item2116128d20:g:hZ0AAOSwMVdYEbOg

De la mama China , aproximativ 7 $ setul

Am eu kit-ul ala, de la lampa mea d-suny, nu-l ajuta.
Ce are el acolo e identic/foarte asemanator cu sistemul de prindere de la lampile ATI Sunpower.
Unul singur, un mascul de Betta Splendens.

https://www.google.ro/search?q=betta+splendens&cr=countryRO&newwindow=1&client=firefox-b&dcr=0&tbs=ctr:countryRO&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCpfOyzaHWAhXDrRoKHZLlBd4Q_AUICigB&biw=1920&bih=947
Artur wrote:Ai inteles gresit ) a zis ca Amano si inca o natie pe care nu am retinut`o nu`i plac )) - Bamboo Shrimp - care seamana cu ceva gandaci rusesti, sau ceva de genu )

Asa e, e batran, iarta-l
Bai, frumoase ganganii!
Sigur nu esti Chris Lukhaup deghizat?
Am 8000 si ceva de mesaje, crezi ca imi pot aminti tot rahatul pe care l-am mancat?
Da, dar nu cred ca mai exista prin magazine.. cica s-ar fi terminat sursa de unde minau aia, asa ceva.
Nu esti racordat la sistemul de alimentare cu apa, ai put?

Mi se pare enorm de scump, ieseai mult mai ieftin cu un sistem RO Aquili si cu saruri de mineralizare.

Nu stiu cat te tine cartusul si membrana, probabil ca e in functie de calitatea apei si cat de mult il folosesti. Atat sa ai grija, sa nu lasi membrana sa se usuce.
Am ramas gura casca cand am vazut "autostrada"
Capacul e din policarbonat? Nu obtureaza prea mult lumina?
Daca doreste cineva o mana de chaeto, acum e momentul.. Daca pana marti-miercuri nu se gaseste un doritor, sunt nevoit s-o arunc.
koala wrote:
Cristi wrote:... Nu e neobisnuit sa se intample lucrul asta. Poate dura un an si mai mult. Treaba e ca ma cam lasa rabdarea dupa niste luni.

Am disponibili o gramada de pui de Cichlasoma (Vieja) Synspilum. Tre' numa' sa zici.

Hai siktir, lasa marinarii in pace!
Gabi C wrote:Si niste melci am luat azi ( nu stiu exact cum le zice ca scria in germana ).

Neritina, melci cu coarne - Horned Nerite
Sa ai grija cum le cureti oO-le de pe geam, sunt foarte dure. Cred ca te ajuta un razuitor cu lama (eu folosesc razuitor de la Tetra si sunt multumit de el, curata si coralina)

Desi e crud bazinul, poza de ansamblu e absolut incantatoare. Ti-as recunoaste "mana" dintr-o mie de bazine la prima vedere
Sa-ti traiasca, 3 salamuri puturoase!
Catalin, Koala, multumesc

Lukitza, nu man, imi voi lua una subacvatica, daca iau una externa ca s-o lipesc de geam sunt limitat la cateva pozitii si obtin imagini care defavorizeaza aspectul acvariului.

Plm, aseara m-a mancat in cur sa fac o curatenie generala in acvariu, iar asta implica si sa stau 2-3-4 ore fara capac. Azi am fost la tara sa robotesc prin curte. M-am intors, m-am dus tzeava sa hranesc pejtii si am observat ca Tomentosus nu mai e la locul lui favorit (se baga ca un nesimtit fix in borcanul de hranire, Haplea). Am gasit tomentosus-ul uscat, in spatele standului, probabil ca a sarit de frica/stres..
Peti, daca citesti asta, imi pare rau ca n-am fost capabil sa am grija de pestisorul de la tine, trebuia sa fiu mai atent
Kilu' meu, practic e ca si cum l-as fi ucis cu mana mea..
Doar o opinie ce tine de gusturile personale: pentru acest acvariu m-as fi dar peste cap sa fac rost de o punga cu Aquamedic Volcanit, varianta noua, mai marunta..
Imi plac crevetii, mai putin Amano si Bamboo, ii asociez mental cu niste gandaci (rusi)
CatalinBarbu wrote:Hmmm...nasol. Ai ceva luni de cand l-ai dat la apa...
Dar inainte sa pui piatra in bazin nu ai tinut-o in cloramina, otet si alte alea?
Eu am tinut-o o saptamana in clor si pe urma vreo 2 zile in apa de osmoza si nu am avut probleme.

Asemenea. Clor, otet, apa de la robinet cat cuprinde, apoi uscare.
In plus, am ascultat de sfaturile primite de la colegul Adivb si am adaugat Chaetomorpha si Miracle mud. Nu mi-e foarte clar ce face una si ce face alta, dar rezultatul e bun
Si n-am mai facut un schimb de apa de 4-5 luni, din diverse motive (plecat de acasa, lipsa sarii, etc)

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: