[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dadu
Forum Index » Profile for dadu » Messages posted by dadu
Message
de ce s-a oprit aici acest topic ? sunt curios cum a evoluat. Au trecut aproape 2 ani, mai sunt guppy in acel acvariu ?
eu la robinet zona Mangalia am GH=14 si KH=25, deci se poate mai mic. Testat cu testere lichide JBL. Nu stiu ce plante as putea tine eu la apa asta, sigur nimic fancy, cele easy s-a dovedit ca merg.
Va salut
si eu sunt interesat de subiect, am cumparat recent o lampa chihiros wrgb2 si nu stiu care ar fi regula pentru plante. Mai mult rosu fata de albastru? Mai mult albastru ? C? din cate stiu verdele e doar pentru noi.
ce nu inteleg la acest tip de acvariu gen Father Fish, de ce sa fie fara nici un pic de miscare de apa !? Nici in natura nu e chiar asa.
daca au depus icre sigur e normal
eu nu cred ca e de la apar dura. Aici in Dobrogea avem apa dura si nu sunt probleme de acest fel. Cred ca mai bine schimbi sursa de unde iei pesti. Desi ai destui pesti nu e cazul sa mai pui. Cu schimbatul filtrului posibil sa fi produs o deciclare. Oricum nu ai masurat ce era mai important, NH4, NO2 si eventual NO3., dar primele 2 arata stadiul ciclarii.
lumina aia slabe sanse sa fie suficienta. Nici nu prea sunt acvarii in comert care sa vina cu lumina ok. Daca are 10W, la un randament de aprox.100lm/W ar veni 1000 lm. Din cei 66 litri, probabil brut, scazand decor substrat etc probabil raman un maxim 55 litri lumina asigurand deci sub 20lm/l ceea ce e putin, mai ales pentru echinodorus. El se degradeaza pentru ca clar nu mai are lumina dinainte de a ajunge la tine.Acvariul are un capac de plastic, eu zic ca se poate improviza/adapta usor o alta lampa similara pe langea cea existenta.
daca acel carasel inoata zdruncinat poate era mai util un clip si nu o poza. Carasii fancy nu inoata ca cei comuni sau ca acei xifo, datorita formei corpului, este cunoscut ca nu sunt buni inotatori, de aceea nici nu se tin impreuna cu comete sau comuni pentru ca vor fi dezavantajati la hrana.
Foarte putin probabil sa fie popeye. O fi vreun soi dcu ochi bulbucati. Carasii la dimensiunea aia sunt intr-o continua schimbare, mai ales de colorit.
Daca am invatat ceva in acest hobby este sa nu mai sar cu medicamente aiurea. Iar in cazul unui acvariu de 30l suprapopulat, recent infiintat, cu atat mai putin trebuie sa nu stresati pestii inutil cu medicamente.
doua filtre si piatra de aer intr-un acvariu de 30 de litri mi se pare overkill. Pe de alta parte piatra aer si filtru bolborositor in dormitor...e greu. Eu as tine doar filtrul cu pompa de apa, cu jetul orientat cat sa valureasca apa. Acvariul are substrat, asta ajuta la filtrarea biologica.
eu nu mai folosesc pompa de aer. Acvariul are capac, asa ca nu am prea multe griji pe acest subiect. De fumat fumeaza nevastamea dar o face la hota, nu simt miros in living si oricum aerisesc zilnic. E de bun simt sa nu pulverizez chimicale spre si deasupra acvariului. La vopsiri, zugraveli de asemenea trebuie avut grija, mai ales ca pentru unii dintre noi acvariu e singura piesa de mobilier ce nu poate fi mutata atunci cand vrei sa zugravesti camera. Deci intre suport-acvariu si perete trebuie spatiu cat sa poti baga lejer un trafalet.
da costa ceva bani dar ocupa si mult loc statiile alea de dedurizare, nu stiu unde as putea tine asa ceva.
Vad ca folosesc tot o rasina. Nu cumva e acelasi lucru cu ce am pus eu in primul post, doar ca rasina la cartus de 10” tine mult mai putin si nu e prevazut cu regenerare cu saramura ?
Din octombrie de cand am luat valisneria gigantea, inca le am, se inmultesc si cresc cam greu, dar sunt pe plus. Am si plante noi cu frunze perfecte. Alge am dar sub control, nu au mai proliferat ca inainte de octombrie. Cantitatea mare de plante ajuta. Cresterea plantelor nu e cu viteza care ar trebui, aici acuz eu calitatea apei. De fertilizat pun farropol de la jbl, 25ml dupa schimbul de apa saptamanal. Acvariu are 200 litri net. La co2 am renuntat complet, am vandut butelia. Am pus si o cryptocoryna aponogetifolia, cea ce face frunze lungi crete pe margini. Am obsrvat ca nu o mananca carasii mai deloc.
alinutz80 wrote:Nu inteleg de ce zici ca risipesti apa.....
Poti sa schimbi si doar 25% din apa saptamanal (adica 50L), cu toate ca, carasii fac multa mizerie.


Stiu ca iesirea cu apa reziduala care se arunca la canal are debit considerabil mai mare ca cea cu apa RO, cel putin din cate am vazut pe ceva clipuri YT.
De schimbat as putea schimba si 50 litri, problema e ca trebuie sa stau cu bidon de adunat apa. Nu as avea unde sa-l tin mascat si chiar daca nu arunca nevastamea cu el dupa mine nici mie nu-mi surade idea.
pai teste jbl cu picaturi am, cu care ama masurat GH=14 si KH=25. La KH daca mai masor de cateva ori termin sticluta cu cate 25 de picaturi de fiecare data ))
Acum am un acvariu de 200 litri net cu 3 carasi destul de bine plantat cu valisneria gigantea. Schimb sptamanal 100 litri apa. Daca as face din apa RO as cam risipi multa apa.
Nu stiu de ce dar nu m-au atras niciodata cichlidele africane, probabil lipsa plantelor. Nici nu cred ca voi tine asa ceva vreodata.
postez buletinul din Noiembrie 2023, ca vad ca nu în fiecare luna tabelul contine acelasi nr. de indicatori masurati. Pentru mine ar fi ZONA II din tabel ce corespunde localitatii 23 August de unde cred ca vine apa si la mine in Pecineaga, ca m-am mutat intre timp.
https://i.postimg.cc/J0HjwH0r/Captur.jpg

de aici e luat tabelul: https://rajac.ro/analize-mangalia/
ok multumesc de informatii

eu am GH=14 si KH=25, nu am cerinte speciale, momentan am doar un acvariu cu carasi. Totusi cu acele valori, mai ales KH cred ca se explica de ce plantele merg greu.
Probabil e o intrebare tampita:

are cineva experienta cu cartusele de filtrare ce se lauda ca dedurizeaza ?
citez din descrierea cartusului respectiv ”Cartus filtrant filtrant contine rasina Ecomix. Aceasta rasina dedurizeaza apa si reduce concentratia de mangan, amoniu, fier si materii organice”
Face parte dintr-un sistem de filtrare cu 3 cartuse ce se gaseste al mai multe firme in jur de 300 de lei(sedimente, carbune activ si acest cartus).
Pesii nu spun nimic dar iti arata prin schimbrile lor de comportament.
Substratul colorat sau decorurile de plastic nu sar in ochi pestilor, doar ca ii pot afecta daca elimina in timp ceva compusi toxici. Dar trebuie sa sara in ochi acvaristului care stie cum arata natura ca a fost la plaja, in padure la un gratar, la pescuit si a vazut prin apa cateodata limpede cum arata fundul baltii/marii.
Barbarosa wrote:Am facut de 2 ori testul. Folosesc testere JBL.

raspuns incomplet. Ce fel de testere JBL ? Cele cu picaturi sau cele cu betigase ? Relevante sunt doar cele cu picaturi.
de la NO3 18 care probabil e valoarea apei de robinet sa ajungi la 175 apoi 75, e sf, nu are cum cu acei pesti sa cresti nitratii asa de mult. Cum faci testele ?
La mine la 3 carasi, dupa o saptamana abia se vede o crestere a NO3 fata de apa de robinet si sigur le dau mai multa mancare decat dai tu la pestisorii aia.
 
Forum Index » Profile for dadu » Messages posted by dadu
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com