| Message |
|
|
|
Frumos!
Bine ai venit!
|
 |
|
|
|
Nu prea merge.
Scalarii au nevoie de mult spatiu (150L minim).
Plus ca nu prea sunt compatibil cu xifo. (acestia din urma ii streseaza pe scalari).
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Renunta la scoici(cresc duritatea apei) si la scalari (au nevoie de mai mult spatiu).
Pune ceva background(negru sau albastru) si mai multe plante. Mai adauga lumina 9cel putin inca doua neoane de 15W).
P.S: pune apa pana sus!
Succese.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Nu mai folosi ''k'', scrie in regulament.
Mai ai acvariul de 30L? Daca ti asa mult la pesti ai putea sa pui neoni in acvariul de 30L.
Ti-am spus mai sus ce sa faci ca sa imbunatatesti.
In cel de 60L ai putea tine xifo si molly, apropo ce fel de sanitari ai?
Uite niste link-uri care sa te ajute:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page (aici gasesti informatii utile, mai ales despre ciclare).
http://www.youtube.com/watch?v=Mg8TQUUETcc ( ca sa vezi cam care este ideea in acvaristica).
Succes!
|
 |
|
|
|
Nu murdareste apa.
Uite ce as face in locul tau:
1 As da toti pesti, as scapa de scoici plante de plastic nisip colorat decoruri etc.
2 As cumpara substrat JBL Aquabasis si pietris de 2-4mm sau manado si O sticluta de JBL Ferropol.
3 As mai lua macar un neon de 15W.
4As lua plante easy: Egeria densa, cabomba aquatica, anubias,cryptocoryne wendeti, etc.
5 as aranja acvariul frumos (gasesti exemple la sectiunea aquascaping).
6 As cicla acvariul
7 As lua ceva pesti usor de intretinut gen: 2 Guppy M si 4 Guppy F sau 15neoni, etc.
Succes!
|
 |
|
|
|
Tot substratul de la JBL ar fi recomandat, dar acoperit de 3-4cm depietris granulatie -2-5mm sau JBL manado.
|
 |
|
|
|
Pentru plante iti trebuie substrat fertil acoperit cu pietris de 2-5mm. Nisipul ala colorat nu-i bun de nimic.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!
Ai facut multe greseli specifice incepatorilor:
1 Decorul- Nenatural-renunta la scoici decoruri de plastic nisip colorat si plante artificiale.
2 Pestii- neonii se tin minim 5, ramirezii minim 2 si nu sunt compatibil cu ce mai ai tu pe acolo.
Mai ai mult de invatat!
Citeste ghidul incepatorului si ciclul azotului!
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Renunta la zebre si la hplosternum torcathum ( http://www.google.com/search?tbm=isch&hl=en&source=hp&biw=1280&bih=881&q=hoplosternum+thoracatum&gbv=2&oq=hoploster&aq=0&aqi=g4&aql=undefined&gs_sm=e&gs_upl=641l2438l0l9l8l0l3l3l0l281l984l1.1.3l5) au nevoie de spatiu ceva mai mare.
Renunta la background-ul acela si la perdeaua de bule.
Poti sa vezi acvarii ok si ieftine la sectiunea aquascaping a acestui forum.
Cumpara ceva plante easy.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Nu exista astfel de pompe. Daca nu poti trage curent electric in curte mai bine renunta la proiect!
|
 |
|
|
|
Daca ar fi sa aleg, l-as alege pe primul...Dar mai bine un filtru extern!
|
 |
|
|
clopotel wrote:..., si incearca sa imprastii pietrele prin tto acvariul si plantele la fel.
Bafta in continuare
Ideea nu e sa imprastie totul pe toata suprafata acvariului ca sa arate plin! Ideea e sa faca totul intr-un anumit fel, sa aiba tot ansamblul un sens. Poate intelegi mai bine ce vreau sa spun daca te uiti la acvariile acestea: http://www.youtube.com/watch?v=Mg8TQUUETcc
|
 |
|
|
|
Decorul nu e foarte inspirat...desi cu pietrele acelea ai putea face ceva mult mai fain.
Pietrisul: cam putin 3.5cm.. Si scapa de cel verde arata urat.
Ce volum are acvariul?
|
 |
|
|
|
Ar fi foarte bine daca ai lua acest acvariu!Felicitari!
1Nu.
2Da.
3Nu este nevoie.
4 Cam 10l...cred
5 Preferabil ar fi manado, dar e mai scump... nu stiu sa iti zic in litrii...mai bine iti spune altcineva..
6Da.
|
 |
|
|
|
Am terminat instalatia de co2! Am luat easy carbo si teste.
Schimbare de plan: in loc de microrasbora o sa pun boraras brigitae. Renunt la ideea cu macro. Nu imi place pana la urma de loc ideea. Mi se pare prea riscant...Asa ca daca considerati neaparat necesar indicati-mi un produs...Multumesc!
|
 |
|
|
|
Ce termeni nu intelegi? Iti putem explica.
|
 |
|
|
|
Nu pune in acvariu! Pune in acvariul carantina (daca ai unul) ca omoara si bacteriile bune. Daca nu ai acvariu carantina pune cate o lingura de sare la 10 L si creste temperatura pe la 27-28*C.
|
 |
|
|
|
Pai bazinul suprapopulat+ lipsa de plante.... ce filtru ai?
Creste temperatura si in acvariu carantina pune albastru de metil sau si mai bine sera bactopur.
|
 |
|
|
|
@aco, tot ce trebuie sa faca este sa intre pe google si sa scrie ''angelfish breeding'' si o sa gaseasca o sumedenie de articole detaliate. Nu vad ce rost are sa ne intrebe.
|
 |
|
|