[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex.B
Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Stati linistiti ca nu voi acoperi toate lemnele cu moss, moss voi pune pe ADA moss ball la baza radacinilor pentru a face delimitarea intre nisip decorativ si aquasoil. Cat despre portiunile cu Aquasoil no vor ramane neaparat ca in poza. Cert e ca in spate voi avea stemuri, un singur tip de planta cred, si in rest anubias si bolbitis pe buturugi si microsorium narrow. Si as mai vrea niste hidrocotyle. Oricum astept sugestii cu plantele. In schimb puteti sta linistiti nu voi acoperi integral buturugile cu moss.
Dolly wrote:Beautiful!!!
Imi place ca ai pozat buturugile din toate unghiurile, din dreapta si din stinga si de jos in sus! Da' sunt de belea, ce-i drept!

Increngatura a capatat doua picioruse gingase, stiai?

Am vazut;))

Mersi de aprecieri, am deja in cap imaginea cu plante, sper sa o pot transpune cat mai bine si in realitate Buturugile sunt criminale, a ras Gg de mine dar sper ca in final sa rad eu Acum am nevoie de un Kg de moss ca sa le infasor cum vreau eu. Si ce mi place cel mai mult e ca am crengi ce imi ies din apa
Ca sa nu raman in urma, altii au fost mai harnici ca mine, astazi am scos buturugile de la apa, si am incercat sa le fac loc in acvariu. Eu unu sunt multumit de ce a iesit, insa acvariul mai are multe faze prin care sa treaca. Acum trebuie sa ma apuc de strans plante, si dupa sa pun substratu, etc. Acvariul asta va avea Aquasoil in spatele buturugilor si in fata nisip decorativ ADA Sarawak Sand.
Cateva poze cu buturugile:
image
image
image
image
image

DEtalii tehnice:
image
Citeste linkurile date de colegii mei. Te vor ajuta. Ti s a spus ce sa faci: acvariu tau este neciclat, deci asta inseamna ca bacteriile inca nu isi fac treaba. Adauga bacterii pentru filtru, se gasesc in magazine sub diverse denumiri : Bio Bacter, Filter Start, Baccies, etc. Fa schimburi regulate de apa, 10-20% din volumul acvariului. Te vor ajuta sa inlaturi nitritii ce sunt toxici pentru pesti. Nu mai pune alte solutii, nu vor face decat sa inrautateasca situatia. Singurele solutii ce ajuta sunt cele ce contin bacterii.
Bine ai venit. Pur si simplu superbi discusi. Nu am cuvinte.
Depinde foarte mult de ce anubias e vorba. Sunt mai multi hibrizi de anubias d'asta micu. Unii ii zic nana bonsai, altii nana petite, am mai vazut chiar si anubias nana nano. Un lucru e clar, cel mai mic hibrid il au astia de la stoefells. Acum difera si in functie de conditiile din acvariu, lumina, co2, fertilizare, cat de des e. La mine, desi nu prea a avut multa lumina, si desi a stat sub bolbitis a ramas mic
Referitor la anubias mini, creste extrem de greu, mai ales ca la mine o tot misc, nu e legata de buturuga, e doar prinsa intre 2 crengute. Insa e absolut superba. Si umbla vorba prin targ ca cineva are anubias mini marble
Sunt plante de la Reef de la GG. E acolo un anubias nana bonsai de la Aquafleur si de la Stoefells anubias mini. Cel din urma e cel mai mic anubias pe care eu l am vazut pe piata, e minuscul
E aproape de poza finala, unde nu vor mai fi Guppy
Poze noi

image

image

image
Hristos a inviat!
Uraaa inca un acvariu la apa Legat de pietre, imi par prea aglomerate, si cam de aceeasi marime. Incearca sa pui cea mai mare piatra cumva de la mijloc spre o margine, si una din celelalte doua sa o bagi cumva mai mult in substrat ca sa fie mai mica. si mai rasfirate un pic. Nu stiu, e doar parerea mea Iwagumi e un stil zic eu extrem de dificil de pus in practica. uite un exemplu http://aquajournal.net/suikei_data/007/gallery_03.html
Pentru pasionatii ADA si pentru doritorii de noi informatii, am tradus news letter ul de la ADA. Pe viitor am sa le mai traduc pe masura ce le primesc.
Sfaturi utile pentru a face cele mai bune fotografii layout-ului dumneavoastra

1. Inlaturati accesoriile acvariului si echipamentele cum ar fi incalzitorul, termometrul tevile
filtrului, si sursa de Co2 chiar inainte de a face fotografia.

2. Daca acvariul nu are fundal cum ar fi AquaScreen (daca peretele din spate este vizibil prin
acvariu) atasati un carton negru in spatele acvariului.

3. Curatati interiorul si exteriorul acvariului inainte de a face fotografiile prin stergere si
curatare. Pentru interiorul acvariului, curatati cu o zi inainte de a face pozele deoarece curatatul
poate tulbura apa.

4. Opriti filtrul temporar pentru poza si inlaturati furtunele din acvariu. Plantele acvatice se pot
misca si pot aparea blurate in poza datorita jetului creat de filtru. Scoateti complet apa din filtru
altfel mediile filtrante pot suferi din lipsa oxigenului.

Manualurile produselor sunt disponibile downloadarii online

Instructiunile in engleza a produselor Nature Aquarium sunt disponibile pe siteul ADA. Aceasta oferta
serveste nevoii utilizatorilor ce si au pierdut manualul de intructiuni dupa cumparare si pentru cei
ce doresc mai multe detalii despre produse inainte de cumparare. Sunt doar cateva manuale disponibile
in acest moment dar vor fi updatate in consecinta.
http://www.adana.co.jp/_e_products/

Un material minunat pentru un layout cu buturugi. Branch Wood!

Branch Wood poate fi principalul material pentru layoutul cu buturugi. Este disponibil in diferite
dimensiuni cu multe ramuri mici. Va permite sa creati o atmosfera naturala si ideea trecerii timpului
in layout ul dumneavostra. urmatorul Aqua Journal face referire la layouturile cu buturugi, asadar va
rugam sa incercati acest Branch Wood folosind Aqua Journal ca referinta. De asemenea, va puteti
inspira din revista cu rezultatele concursurilor pentru a invata din operele castigatoare. Pentru
Branch Wood, Aqua Journal si revistele trecute cu rezultatele concursurilor intrebati la dealerul
local sau vizitati site ul nostru.
http://www.adana.co.jp/
Si astia tot 4 dungi au, daca o numeri pe aia de la coada. Cel putin asa sunt ai mei.
Uite aici poza
image
Scalarilor clasici, gri cu dungulite negre, trei la numar. Au acelasi colorit ca si al altumilor, numai ca sunt scalari.
Eu am aceeasi fake altum cum le zici tu. Nu au nicio problema cu plantatu, se simt bine insa ce i drept ca nu i chinui cu prea mult Co2.
g.g wrote:Cand ii mai faci poze scoate toata sticlaria aia din el. Mie imi place acvariul. Poti sa mai raresti putin anubias-ul si sa orientezi mai bine pentru poza bolbitis-ul.

Asta e orientativa, in niciun caz nu e o poza finala. Oricum se cer cateva poze misto. Il mai las un pic sa l mai cosmetizez si dupa niste poze adevarate.
Multumesc pt aprecieri. Desi poate aparent nu e cine stie ce, imi place foarte mult cum da in acvariu. Oricum Gg a zis ca sunt singurul nebun care ia buturugi si nisip ADA. Si Nile sand e misto. Mie imi place cum se vede in acvariu.
Pai asa mi veni mie. Vreau poze adevarate musai pana in mai, mai exact 31 mai.
Stiu, insa mai e pana sa mi iau eu DSLR. Iar eu am nevoie de niste poze coolte pana in mai
Asta e o poza sa i zicem informativa. intentionez sa i fac niste poze coolte. Pe aceasta cale, daca e cineva care imi poate face si mie niste poze coolte ca eu unu cu fotografia nu prea am tangenta asa mare si nici aparat.

Forum Index » Profile for Alex.B » Messages posted by Alex.B
Go to: