m.m. wrote:
Cred ca va fi suficient 3 saptamani, pentru ca am pus si din apa acvariului mic si am stors si filtrul din acvariul mic in cel mare. (foarte bine daca vrei ciclare mai rapida)
Este posibil sa fi gresit putin cu achizitia filtrului mare, intrucat imi face ceva vartej in acvariu. Pune un robinet pe iesirea filtrului si invarte de el: sa fie bine)
Bag substrat pro si aflu' ce rezulta dupa' ce dispare oxigenul.
Am schimbat, ~70% din volum, apa si rezultatul = 30. (stiu: la 30' sunt in 'cacat' ca si situatie: pentru' Tropheusi)
Trebuie: reactor...
ideea de baza la acvariu este sa reproduci natura subacvatica la o scara miniaturala. Nu marea, nu oceanul nici piscina.
Sunt destul de incepator si eu..
Se vede deja, experienta... (dupe' atatea probleme)
@ibiscione: Daca nu fraternizezi cu kitschu, scoate culoarea albastra de pe fundul galetii.
Acilea' (pe forum) ori devii acvarist ori renunti si vei fi consiliat de niste "dubiosi" dupe' feisbuc.... (care' iti vand' ceva)
Nu doreste nimeni sa te injure ori sa puna in balanta calitatile tale estetice... (daca este sa devii, acvarist: aici este tot ce trebuie sa stii si sa aflii, daca mai citesti din forum)
Bine ai venit! in comunitatea reala a detinatorilor de pesti. (ai observat deja ca: primesti recomandari.... doar eu @eversad am fost mai 'acid')
Personal: ma intereseaza doar bunastarea animalelor captive in acvariu. (mi se rupe de proprietar, in general)
Este normal sa existe variatii de Ph daca Kh-ul este atat de mic si este influentat/modificat cu adaosuri.
Ideea ar fi ca: o apa cu Kh si Gh mici, intodeauna este instabila la valorile Ph din motive ca nitritii pot altera imediat valoarea Ph. (raspunsul exact pentru: @mellbo)
Nu sunt atat de bizuit in experiente de modificare in sens pozitiv/crescator la' Kh si Gh, pentru ca le am deja: King Size, in apa de la robinet.
(ca sa mai cresc putin valorile: am adugat pietre Sansibar in bazine, unde a fost nevoie de 'ridicare')
"Acvariile cu un kH scazut necesita o atentie sporita la schimburile de apa pentru a controla nivelul nitratilor astfel incat pH-ul sa nu scada. Ca si in cazul pH-ului, exista metode de a creste sau descreste puterea de amortizare a apei" (vezi 'fazele' cu amortizarea/retentia apei)
Simplu: ai demonstrat ca poti face TU'. (aici, apare' pierderea de eficienta: ai adaptat cum ai considerat si are efect... negativ ca si conversie... oricum: raceste apa)
Intamplator' mai scriu' si critici. (scuze, se doresc a fi in scopul bunastarii pestilor)
Diferenta intre DIY si aia de "fabrica" ar fi ca: au testat si optimizat mai mult, aia de la 'fabrica' de racitoare.
Daca ar fi sa apreciez diferenta de conversie: ar fi cam: 200% negativa pentru tine.
Avand in vedere ca:
- Temperatura ambientala: (nedeclarata) de nici unul din proprietarii "ventilatoarelor" Ori, diferenta intre ambiental si apa din galeata: chiar conteaza)
- Volumul de apa trecut prin 'racitor' (nedeclarat' deasemeni)
- Eficienta de conversie si izolarea...
Cei 2 lei, se deduc din profitul pravaliei. (practic: ii fur' pe guvernanti cu doi-trei lei/zi, ca si impozit pe profit)
Offtopic: bagand' carburant de minim 1500lei/zi, cei doi lei: sunt irelevanti. (LLEdit)
_____________________________________________________________________-
L: edit: fumez si doua pachete pe zi... (~1500/luna) Chilleru' ma rupe?
Tangit: lipeste tevile alea gri din instalatiile de tubulatura pentru apa.
plimbatu' in lagar: lipesti ceva de carcasa, care sa (stranga putin furtunul).. pune si tu o posza ca sa vedem ce si cum, referitor la spatiul de acolo...
Algele... 'o sa' sa vad eu...
Avem/este' pui in galeata ! (si mai sunt 10 pui in celalalt bazin de la Bembe')
Sunt pa' discutii/procurare de ceva "rosii". (se vor impuii si astia)