Multumesc frumos.
Am o multime de treburi pe cap, acum mai am de facut si capacul, pare mult mai greu decit restul.
Scuzele mele pt intirziierea ridicarii coletului, am fost plecat 2 zile de acasa.
|
Am mai lipit odata un acvariu de vro 200l, dar nu se compara cu problemele de aici. Ce am patit eu: pt a nu fi nevoit sa chem 4 oameni sa urcam acvariul pe masa, am hotarit sa-l lipesc acolo sus. Totul a mers bine in doua persoane pina a trebuit sa punem ultima sticla. Fara ventuze de alea pentru manevrat sticla, e imposobil sa nu pui mina si pe partea de jos pentru a o putea ridica pe pozitie.
A fost surprinzator de dificila prinderea menghinelor(sint grele si stau mai mereu sa cada) , stringeam de una se slabea alta mai sa cada. Am constat ca daca o stringi pe una mai mult sticlele se departeaza la capatul opus. Pina la urma am razbit noi cumva.
Recoman calduros siliconul Dow Corning. Am lipit cu el ce era important, si intaritoarele cu Bison. E mai viscos, sticla sta mai bine acolo unde o pui.
La lipirea intaritoarelor de la marginea de sus, cele lungi de 2m cu latime de 5cm, din sticla de 10, sint destul de grele, si nu stau la locul lor nici lipite cu banda. Dupa ce am minjit juma de geam , am lipit doua sticle micute la capete, si a doua zi am pus si baghetele cele lungi sprijinite la capete. Dar tot nu e de ajuns caci au facut un pic de burta la mijloc.
Ce am facut, si nu stiu cit de bine e, am folosit pentru curatat sticla alcol izopropilic(degreseaza, dar am bagat de seama ca ramin urme pe sticla oricit ai sterge)
|
Am de vreo 6 ani acvarii prin casa. Visez de pe la inceputuri la un bazin mare.
Am ajuns in sfirsit la realizarea lui 200X65X65cm, sticla 15 . E lipit de 2 saptamini si cred ca-l mai las inca 2 intre menghine. Cind ma uit la el ma cam cuprinde spaima(stau la et 2), motiv pentru care si scriu aici, caci am citeva ingrijorari:
1- banuiesc ca lipitura trebuie sa contina silicon in strat cit mai subtire, pt a fi mai rezistenta. Dar azi am gasit prin internetul asta mare (si plin de gunoaie) ca se pune fir de nailon intre sticle pt a avea grosime lipitura de silicon.
2- am pus dedesubt izolatie de felul celei ce se pune sub parchet, doar ca de 2cm grosime. E bine sau e prea groasa?
Sint nou aici, cum ma prind cum se pun poze, revin cu imagini.
|