[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nickserr
Forum Index » Profile for nickserr » Messages posted by nickserr
in zona in care am egeria substratul e de cca 5cm
din punct de vedere al fragilitatii, care planta, dintre elodea canadensis si egeria densa, este mai rezistenta? am egeria najas si am observat ca este foarte fragila, tulpina este casanta...
a doua problema: cum pot fixa egeria/elodea in substrat? oricit am incercat, la un moment dat tot se ridica...
cateva frunze ale anubiasului au inceput sa se inegreasca si sa se curbeze. precizez ca nu am alge, iar lumina este si cea de pana acum - tp in care nu au fost probleme. despre ce e vorba?
de cateva zile, unul dintre platy, se comporta diferit de pana acum; nu prea mai mananca, inoata destul de greu, este f slab (efectiv se vede cum are burta supta), sta mai mult pe fundul bazinului...ceilalti pesti, in majoritate vivipari, se comporta normal. aveti ideea despre ce e vorba?
multumesc pt sfaturi
avariul e aquatlantis cu biobox 1
stati asa, ca la mine toate astea sint bagate intr-o cutie: pompa de apa, filtrul si incalzitorul. nivelul apei trebuie sa fie deasupra gurii pompei de apa...la mine cum se aplica indicatiile date?
snakefishmike wrote:Elimina aerarea suplimentara (piatra de aer) . Eu personal o consider inutila .

si atunci cum fac cu aerarea? e deajuns cea produsa de pompa de apa?
deasupra zonei unde am pusa piatra de aerare, am observat ca e ud capacul (de la bulele de aer care se ridica). de la un timp am observat ca pe exteriorul acvariului, pe sticla, s-a format calcar si cind ma uit mai bine (este geamul din spate, si sta linga perete, de aceea nu am vizibilitate totala) vad ca e ud. apa se scurge de sub capac. inteleg ca acesta e stropit, iar apa se scurge si in exterior. nu curge foarte mult dar supoprtul de acvariu, in acel colt, este ud. ce solutie am sa elimin aceste scurgeri?
si cu pastile pt sanitari am incercat...nu pot sa-ti descriu ce prapad fac moly si platy cind le simt...cory sau melcii...in nici un caz nu se pot apropia...iar dupa stingere, cory continua sa colinde, deci nu are cum sa ramana ceva pt melci.
am incercat cu morcovi, iar azi dimineata am gasit o bucata un pic mancata...poate reusesc asa.
ok, multumesc, am sa incerc asa.
da, luat odata cu acvariul, de la aquatlantis
am scalari, vivipari si cory. cat despre salata, morcovi sau alte alea...nu stiu ce sa zic, nu stiu cum fac altii de ii hranesc cu asa ceva...dar la mine toate stau la suprafata, plutesc, deci in nici un caz nu or sa ajunga melcii la ele...
si ca sa nu mai deschid un alt topic, spuneti-mi si mie, ce mancare sa le dau la pomaceea? stiu, mancare de pesti sub forma de fulgi sau granule, alge, numai ca asta e...nu apuca sa le prinda. pestii mei vaneaza tot, la suprafata si pe substrat...ce sa le dau sa manance doar ei si nu pestii...? ca asa raman numai cu algele...
le dau si fulgi si pastile. problema e ca nu stiu daca mai apuca...pt ca viviparii mei manaca tot...
in mod sigur nu sint morti, chiar acum au luat-o la plimbare si au inceput sa manance... intrebarea insa a ramas: de ce stau pe un sfert iesiti afara?
misca adica se retrag in cochilie. nu am facut nici o modificare in ceea ce priveste conditiile de viata, apa, mancare, etc, totul este ca si pana acum. iar pana acum nu a fost nici o problema...
nu sint morti, cind ii ating, sau ii scot misca
este vreo boala?
de citeva zile am observat ca melcii mei (pomaceea) stau cam nemiscati in acvariu. asta am inteles, e posibil sa hiberneze, dar problema e ca melcii nu sint complet intrati in cochilie, aproape un sfert sint pe dinafara...daca ii ating vad ca misca. toata treaba asta a inceput acum citeva zile cind am gasit cochilia goala a unui pomaceea...cred ca l-au mincat pestii, poate tot datorita faptului ca statea iesit afara din cochilie si dormita...ce e de facut?

Forum Index » Profile for nickserr » Messages posted by nickserr
Go to: