[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: broscanuxxl
Forum Index » Profile for broscanuxxl » Messages posted by broscanuxxl
spre uimirea si a mea, crevetii o duc chiar bine si au si crescut considerabil, probabil datorita faptului ca au intradevar un mediu cat mai aproape de al lor, deci sunt multumit
multumesc m-ai scapat de o grija, am crezut ca e ceva mai grav, acvariul e la ciclat deja de aproape 2 saptamani, si am deja 2 guppy, si 4 creveti, plante anubias nana, ceva "iarba de gazon" (nu cunosc termenii), si mai ceva plante, destul de bine plantat zic eu, nush sa pun poze doar la profil si atat.
Asa unu cu unu fac 2, daca e normal sa apara aceste chestii mici si tulburatoare la ochiul pretentios la frumos, atunci e bine, am marit lumina cu 2 X18W, lumina alba momentan, sper sa meraga treaba, ca arata tare fain acvariul...

MULTUMESC ......
apropo cel mai tare forum ever (englezismul e bine intentionat)....unde pot sa scriu asta sa vada toata lumea? :bravo2:
pai am sterso acuma si era de culoare maro? am curatat sticla, dar de la ce apare
Salut, am si eu o problema, am pe sticla de la acvariu ceva alb, asa ca niste puncte, cum scap de ele, sau ce sunt si din ce cauza mi-au aparut...
foarte trist acvariul....
capacul e facut deja am inceput sa ciclez acvariul, DAR sunt oarecum probleme de cunostiinta bineinteles, cum ar fi, a luat un anubias nana, si l-am pus langa 2 buturugi, per sa fie bine, lumina are, am pus putin plantamin (conform indicatiilor), si putina mancare o data pe zi. intrebari sau sfaturi, sunt binevenite
Am achizitionat saptamana trecuta 2 bucati lemn de la un petshop, si din cate am citit eu pe forum, le-am fiert cu sare, fara sare, si acuma le-am lasat in apa de cateva zile, insa ce am observat, ca se desprind pe ici pe colo cateva bucati din lemn, mai exact fasii, este normal sau nu? le-am rupt si le-am lasat iara in apa? sa le scot? numai iese nimica din ele? dar cand pun mana pe ele parca parca nu-mi inspira incredere, adica nu vreau sa ma trezesc cu apa tulbure...
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns
ah, da, care are melci prea multi fie ei si criminali? de dat on topic
Am terminat acvariul, o da...

Filtru intern: Hailea HL-BT400
Pompa de aer: Hailea ACO-9602
Lumina: 2x18w - 590 mm
Capac: home made
Capacitate: 70L brut
Substrat: 1-3 mm + 3-5 mm
Urmeaza un filtru tip cascada de la Hailea SL-106

Momentan sunt la apa doua buturugi, intrebarea ar fi cum grabesc prelucrarea lor?

Astept pareri si/sau recomandari inainte sa ma apuc sa-l pun la ciclat si de ce nu sfaturi practice...

Editat de Lofty: ti-am facut eu topic nou.
pai o sa vina un cauciuc ca un manson, inca nu m-am gandit la ce, si daca e aerisit bine in spate nu vad de ce ar fi asa probleme cu condensul, om trai si o vedea
capacul ce il voi face este pentru acvariul meu 55x35x35, care are marimi neobisnuite, si mimi este greu sa incep ca nu stiu daca voi gasi lampi pentru el, aici trebuie sa intervina unul dintre voi.
Capacul va avea 60x39x39:

MATERIALE:
1 buc pal/pvc/material de 60x39
2 buc pal/pvc/material de 60x10 (acest 10 reprezinta inaltimea capacului)
2 buc pal/pvc/material de 39x10

4 bucati lemn triunghiulare, pe ce se sprijina capacul de acvariu
30-40 de holsuruburi
1 maner (ca de sertar pentru usita de pe capac)
4 balamale sau mai multe daca vrem usa de pe capac larga
folie de cant sau banda autocolanta
super glueSi cam atat si e destul de simplu, o sa-l pun in aplicare planul ce-l am eu in cap, dar dupa cum am mai zis astept alte planuri idei.

Aham....si pentru seniorii forumului o intrebare, sa pun lampi sau reflectoare?

ies mai ieftin cu reflectoarele dar ce becuri pot sa pun, aici deja intra hazardul ca nu ma pricep...astept idei
e foarte simplu mai baieti...mergeti usurel la praktiker si gasiti acolo, problema e ca dau din cate am intrebat eu doar la m patrat, miam luat 30 de holsuruburi pentru 18mm grosime o sa stie cei de acolo ce sa va dea, si plexiglas am uitat sa intreb, maine mai merg odata.
deci -
PAL melaminat de la 40 in sus pretul
30 holsuruburi - 3 lei
2 balamale sau daca vreti usita de pe capac mai mare puteti sa o faceti si din 4-6 balamale
eu personal mai caut si alte materiale, palul mi se pare cam masiv, cam brut, o sa intreb si de pvc, am vazut diferite sugestii de materiale ca si a lu minnardy dar nu shtiu sa lucrez si nu am intrebat de asha ceva.
Maine fiind luni o sa dau o lista mai mare de materiale din care se poate face, sapt asta ma apuc de capac o sa pun si poze...

e buna ideea totusi pentru capacele din tabla de aluminiu pentru cine stie sa lucreze cu asa ceva (scuze daca am folosit sh, mie greu sa ma dezvat)

EU ASTEPT CEVA SCHITEDACA AVETI SA LE POT PUNE IN PRACTICA CAT MAI REPEDE, ULTERIOR VOI FACE GRATUIT, MAI PUTIN MATERIALELE SI PENTRU UNII DINTRE VOI SA ZICEM PRIMII 3 :p
PACE
very funny reply-ul tau, ideea era ca am gasit materialul in sensul de "aham", dar na'...apropo alexthe1 fa-ti un comedy show...haha si fi on topic macar, daca nu, vezi ca e rubrica aia cum ii zice, a da CARCIUMA...
OK, multumesc, am gasit materialul, acum un plan, o schita, un design, ceva? daca eu ma pun sa fac capacul in stil clasic, gasesc lampi T5 de dimensiunea capacului adica la vreo 60 de cm maxim? si daca da unde? exista magazin de lampi online? am cautat de am innebunit pe la toate electricele, inutil
Va rog daca puteti sa ma ajutai cu niste schite pentru capac de acvariu, sau macar niste indicii pentru un capac de acvariu de dimensiunile 55x35x35, as dori sa-i pot pune si doua neoane T5 deci daca se poate va rog e foarte important, deja ma streseaza numa cand ma gandesc, poate sunt altii mai ingeniosi ca mine sau mai ingineri...ajutati-ma va rog...
Sau niste link-uri catre site-uri interne sau extene nu ma intere la un pret mai accesibil, dar l-as face eu numai planul de proiect sa-l am. Multumesc
multumesc mosu de informatii, acum imi construiesc un capac dupa specificatiile de pe acest forum, si voi mai adauga 2 neoane unul pentru plante si unul pentru pesti.
Acum o alta intreabre, sub acvariu este absolut necesara prezenta acellui polistiren? strica estetica total, si daca da, o metoda de mascare ar ajuta, mias dori un postament culoarea capacului dar nush cum sa incep sau poate vreun tutorial pentru un postament frumos....aa?
cred ca ar da bine cu cornier, trebuie sa vizitez Praktiker-rul, trebuie sa ma hotarasc la o culoare, nush deschisa? inchisa? nush, oricum super ideile multumesc
Va salut, ma numesc Tibi si sunt din Timisoara, am cumparat dupa comanda un acvariu de 68 de litrii, dim: 55x35x35 si sincer nu stiu cu ce sa incep, sunt atatea de intrebat:
1. ce sa pun ca background? poza cu plante sau albastru?
2. daca imi pun o radacina de care sa fie?
3. ma voi descurca cu un neon de 6w?
4. voi pune multe plante, pentru un aquascape splendid, am deja o viziune asupra cum va arata, idei?
6. ce pesti imi recomandati si daca pot pune si 2 creveti?
Cam atat deocamdata. Numai de bine
Spune-mi te rog il pot pune la un acvariu de 55 lungime si 35x35
Buna, am sa incep printr-o intrebare f. scurta pentru inceput, am un acvariu de 70 de litrii si nush cu ce sa ascund marginile lui, adica partea cu silicon, este vreo banda speciala sau ceva simplu?

Forum Index » Profile for broscanuxxl » Messages posted by broscanuxxl
Go to: