[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Albert wrote:Daca citesti articolele de pe acest forum, sunt convins ca intrebarile pe care le ai se vor imputina foarte mult.Bine ai venit!

Albert are dreptate, dar chiar si asa o sa ai multe nelamuriri, deci nu ezita sa intrebi. Lucrurile s-au schimbat mult intr-adevar, vei avea de recuperat, insa daca ti-a placut mai demult iti va face placere si acum. Toate cele bune si ape limpezi!
Bine ai venit, sanatate si numai bine!
E o adevarata placere sa iti clatesti ochii in asemenea acvarii. Toata stima!!
Sunt frumosi foc, sa iti traiasca!
Bine ai venit Cristina. Eu zic ca daca chiar vrei sa iti faci un acvariu, sa renunti la bolul respectiv si sa iti cumperi un acvariu de aproximativ 50-60 de litri. Ca si aparatura ai nevoie de un filtru care sa faca fata la volumul acvariului tau, mai exact sa aiba un debit de 2-3 ori mai mare decat volumul acvariului, un incalzitor de 70 de w si un termometru ca sa poti verifica temperatura. Astea sunt partea usoara. Lumina, substrat si alte aspecte le alegi in functie de pestii care o sa ii ti in el. Eu iti recomand sa incepi cu vivipari sau cu un betta.

Ape limpezi.

PS: citeste in continuare pe aici, o sa inveti multe.
Eu iti recomand ceea ce mi s-a recomandat si mie acum ceva timp si sunt foarte multumit. JBL Manado + Dupla Root. Ca si fertilizarare nu ma pronunt, dar iti spun sincer ca nu am avut probleme cu cele care le-am ales. Atentie doar sa speli bine Manado inainte sa il bagi in acvariu(daca optezi pt. el). Nu te limita la o clatire. Eu am folosit o plasa cu ochiuri mici si luam pe rand cat incapea in ea si o puneam sub un jet puternic de apa. Toate impuritatile ieseau si ramanean doar cu pietrisul curat si frumos.
Ambii sunt foarte frumosii. Multa sanatate si tie si lor!
Ii poate manca, dar nu ar fi exclus ca sa fie papati si de ceilalti pesti din acvariu.
O cheama, e femala. Mama a botezato Pretty, dupa ceva cantec ce ii place ei.

PS: trece-ti locatia la profil
Ramane de vazut cum va evolua in urmatoarele saptamani, chiar luni.
Bine ai venit, toate cele bune, ape limpezi si sanatate!
Da, sunt frumosi foc si au si un colorit interesant de la maro cu galben pana la un portocaliu puternic. La mine stau agatati de firele de Hydrocotyle leucocephala pe care le-am agatat la randul lor de filtru. Cand se hranesc sunt atat pe preocupati de hrana incat ii ignora pe red cherry care mananca la randul lor stand bine mersi pe spate lor.

Si in alta ordine de idei, s-au pus pe :18: neonii. Sa vedeti aici dansuri si intoarceri la 180 grade in 2 timpi si 3 miscari. Am vazut si cum a expulzat o femela icrele, acompaniata fiind de 2 masculi, insa foarte putine au apucat sa ajunga jos, le-au papat prapaditii astia mici aproape pe toate. De restu se vor ocupa crevetii, care dau deja tarcoale locului unde le-a expulzat.
Sunt bucuros ca se simt bine, atat crevetii cat si pestii si mai nou majoritatea plantelor, cu vreo 2 inca mai am batai de cap, dar toate la timpul lor.

Am mai multumit odata pe la inceputul topicului si o sa o mai fac odata, pentru ca nu m-as fi putut bucura de ceea ce am facut fara ajutorul pe care l-am primit de la acest forum, direct sau indirect. Sanatate si voie buna va doresc la toti! Eu mi-am atins scopul in proportie de 90% cu acest acvariu si de acuma o sa ma bucur cat pot de el. Fiind mai conservator de felul meu, sper sa fie o perioada cat mai lunga. O sa mai postez cand mai am ceva nou de spus.

Inca o data sanatate!
Motivele pot fi intr-adevar multe, eu sper doar sa nu fie un semn ca ceva nu merge bine. O sa fiu cu ochii pe ea de acum.
Cea culcata pe-o ureche este intradevar cea identificata de domnu Porcu ca fiind Rotala wallichii. Da mai am o nelamurire legata de ea. De ce o ia asa pe orizontala? Sa fie vreo problema cu ea? Toate plantele care le mai am cresc normal, doar ea e mai natanga. Si nu a fost vina lui pleco cum credeam la inceput, pe el l-am donat si ea tot asa a ramas.
Multumesc, o sa imi dau silinta sa sti.

Am uitat sa mentionez ca mi-am luat si 4 creveti Bamboo. Sunt foarte simpatici si interesanti cand se hranesc. Isi petrec majoritatea timpului pe si sub filtru si mi se par uriasi chiar si fata de amano.
Am facut schimbul de apa azi si am curatat si filtrul. Spre surpiza mea si spre norocul lor am gasit 7 pui de RCS in el. Posibil sa fi fost mai multi, dar ma bucur ca am reusit sa ii salvez macar pe astia. Am citit mai demult ca au obiceiul asta prost sa intre in filtru sau ma rog sa fie trasi, dar sincer nu ma asteptam sa gasesc atatia.
anamaria89 wrote:sunt frumosi cat costa asemenea pestisori?

Anamaria, toticul asta e mai vechi de jumatate de an. Astfel de informatii nu se afla dezgropand topicuri vechi, dar ca sa iti raspund la intrebare, nu costa mai mult de 10-15 lei, maxim 20, prefurile difera in functie de locatie pe care iti propun sa ti-o treci si tu la profil.

Numai bine.
Bine ai venit! Tot timpul este loc de minti proaspete, toate cele bune!
Bonusul nu mai este valabil, restu da.
Acum am vazut mai bine. Erau doi lipiti, doar pe primul l-am vazut prima data, celalalt fiind ingropat de tot. Poate n-am scris in topicul gresit pana la urma...

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: