[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Pushkatu
Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Eu zic sa nu te complici si sa bagi si alti pesti in acvariu, pesti ale caror cerinte nu le poti indeplini. Incearca variantele mai simple ce ti le-au spus colegii mai sus si ai rabdare.
Fi binevenit, e cam mic acvariu pentru carasi, dar sigur ti-au explicat colegii cum sta treaba in celalalt topic.

Sanatate!
Un acvariu reusit. Bafta cu al' mare, ape limpezi si sanatate!
Bine ai venit. Esti cam scump la vorba, ia zine si noua mai multe, doar ne-ai facut curiosi daca tot ai postat. Ce acvariu ai/ vrei sa ai etc.
bitanu wrote:
donpisote wrote:Cam greu cu el sa il procuri . Singurul acvariu in care am remarcat acest tip de moss este cel al lui @bitanu.

Cam intr-o luna voi scoate la vanzare o cantitate maricica din acest moss (sanatos si foarte curat). Il voi trimite doar la cei care merita!

Numa bine, am o luna intreaga sa ma fac baiet cuminte!
Detalii: Pushkatu@yahoo.com sau PM

PS: Inca nu o trecut criza!
bitanu wrote: Toate ca toate, dar tot mai frumos m-i se pare Phoenix moss Fissidens fontanus

Sti de unde as putea cumpara?
Recomandat ar fi pietris cu granulatie de 2-4 mm.
Revin cu o intrebare:

Pot afecta reproducerea la RCS pe termen lung, pana in punctul in care nu o sa se mai reproduca deloc(masculii sa devina sterili) daca o sa folosesc o gama de fertilizare micro+macro, cea micro continand o cantitate de 0.23% cupru?
Bine ai venit Iulian. Am sa fiu foarte sincer cu tine. Ai facut o ciorbita de toata frumusetea acolo, as putea spune chiar clasica, dar nici un bai , se poate repara. Ca sa iti dau un exemplu, doar cei 4 carasi ar avea nevoie de un acvariu de la 200 de litri in sus, doar pentru ei, plus ca nu sunt compatibili cu celelalte specii pe care le ai. Ca sa nu vorbim unu in chineza si altu in romana, arunca un ochi pe la link-urile utile din stanga paginii sus si citeste cu atentie ce ti se explica acolo. Mai arunca un ochi si pe la topicurile de la coltul incepatorului, cele 6 de sus. Ai multe de invatat, dar dupa ce te familiarizezi cu termenii, o sa putem discuta mai lejer.

Sanatate!
Virj wrote:nu stiu daca ai citit articolul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1747. poate gasesti ceva folositor pentru ceea ce vrei tu sa faci

Nu merge link-ul.
O sa ma mai gandesc ce fac, inca nu m-am decis, multumesc pentru raspunsuri.
E posibil? Daca iau mai multe bile, 10-15 sa zicem si le tai in doua pe mijloc, sa fac mici dealuri, rezista? A mai incercat sau a-ti mai vazut pe undeva asa ceva?

Falsul covor va fi in fata, poate nu chiar pana in fata de tot dar aproape si va fi direct pe substrat.
Pozele le poti incarca pe acest site: http://imageshack.us/ pe urma copiezi link-ul (link direct cred ca ii spune) si ii dai "paste" aici.
Bine ai venit Costi. Insist si eu ca nesimtitu sa vad niste poze, suna tare interesant ce ai tu acolo.
1. Scoate scoicile din acvariu, nu au ce cauta acolo, cresc duritatea apei.

La carasi nu o sa ai nevoie de incalzitor, nici iarna, daca ai o temperatura de 22-23 de grade in casa. In schimb le trebuie o filtrare buna. Nu este recomandat sa ii ti cu specii mici, pentru ca ei mananca de regula cam tot ce le incape in gura. Daca vrei plante, trebuie sa alegi bine, pentru ca le plac si plantele. Ca si mancare ai de unde alege si nu sunt deloc pretentiosi, antentie doar sa nu ii hranesti excesiv. Hrana sa fie de calitate si pe cat posibil diversificata, ca sa nu aiba probleme intestinale. Un caras adult are nevoie de minim 50 l, tu vad ca ai 3 acolo, deci 150-200 de litri + o filtrare adecvara.

Am un acvariu de 25 de litri, Aquael, daca va spune ceva denumirea asta. In legatura cu iluminarea, are un neon incorporat, este un Osram Dulux S, are 19 cm lungime, insa nu scrie nimic pe el, nu stiu ce putere are. Poate daca ma pauc sa-l desfac, undeva voi gasi ceva...

Posibil sa fie de 11 w, dar trebuie sa scrie si pe neon. Recomandat este sa fie 1 w/litru.

In ceea ce priveste plantele, din pacate nu stiu cum se numesc. Am reusit sa identific 2 pana acum, Anubias barteri (nana) si
Lilaeopsis brasiliensis. In afara de astea doua, mai sunt inca 3 tipuri de plante, neidentificate inca.

Cea care sta in toate felurile prin masa apei se numeste Elodea si e chiar recomandata pentru incepatori, fiind o planta cu cerinte mici si cu crestere rapida, te va ajuta si sa combati o eventuala explozie de alge(dar trebuie mai multa, tu ai cateva fire aruncate pe acolo). Anubias sunt plante rezistente, dar cu o crestere mai lenta, deci intr-un mediu usor instabil/chiar instabil cum este acvariul tau, se poate umple de alge.

Lilaeopsis brasiliensis e mai pretentioasa si are cerinte mai mari, sincer nu o vad cu ochi prea buni la tine in acvariu. Mai multe detalii poti sa citestei aici: http://aquascaping.ro/acvaristica-de-apa-dulce/plante-de-acvariu/224-lilaeopsis-brasiliensis

Daca nu ma insel ai si o bila de cladophora si cateva tufe de blyxa japonica pe acolo.

Referitor la sistemul de CO2 m-am dus sa-mi cumpar unul, insa doamna de la acvaristica mi-a spus ca acvariul fiind mic, nu are rost sa-mi cumpar. Mi-a dat fertilizantul si mi-a spus ca asta o sa-mi rezolve problemele. Nu stiu e bine, nu e bine, insa asta a fost recomandarea ei. Oricum, mentionez ca era o doamna plictisita, care nu avea chef nici sa vorbeasca.... Probabil mi-a bagat ceva in gat sa scape de mine,....

Sa nu te increzi in vanzatori, ei incerca doar sa isi vanda marfa, sunt putini cei care chiar au habar cat de cat. Poti incerca sa iti confectionezi o bomba CO2, iesi mult mai ieftin decat cu un sistem din magazin.

Arunca un ochi pe aici sa vezi ce si cum: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/12601.page

In ceea ce priveste pestii am 8 buc. de neon, 1 ancistrus, 1 coridoras. Mai am deasemenea si melci, dar nu stiu de care

Am facut si niste poze, destul de slabe ce-i drept. Daca fac poza in timpul zile, se reflecta tot felul de obiecte din camera si nu se vede nimic, daca fac pe intuneric, deranjeaza blitzul. Oricum pozele + informatiile de mai sus, sper sa va fie de ajutor...... ca sa ma puteti ajuta )).

Cu neonii ai nimerit-o la numar, dar corydoras-ul ala saracul sufera de singuratate. Ca sa iei mai multi, ti-ar trebui in acvariu mai mare, altfel o sa suprapopulezi acvariul, care deja e la limita si nu iese bine. Eu zic sa il donezi si ii faci si lui si tie un bine. Melci, ai cel mai probabil, planorbis sau ma rog alte specii de melci comunitari, pe care ii primesti de obicei cadou cu plantele, fie ca vrei fie ca nu. Atentie cu ei, daca hranesti prea mult pestii si ramane multa mancare , risti o invazie de melci, asa ca fi moderat.

Am observat ca pietrisul folosit de tine are o granulatie destul de mare, ceea ce nu e indicat. Unul cu o granulatie de 3 pana la 5 mm ar fi mult mai potrivita.

Sanatate!
Foarte pe placul meu si pe al multor alti colegi dupa cum vad. Un acvariu ingrijit si sanatos, sa te bucuri cat mai mult de el.

Nici de pesti nu ai spus nimic, nu ai sau nu inca? Daca ai sau o sa ai, trebuie tinut cont si de ei si iar se mai complica putin lucrurile, dar cu cat e mai complicat cu atat e mai frumos(parerea mea).
Bila respectiva e o alga, pe numele ei de fata Cladophora. Creste incet si in conditii excelente, deci sa nu te astepti la miracole. Molly sunt buni mancatori de alge, daca nu sunt hraniti cu altceva, dar chiar si asa, e posibil sa mai guste din cand in cand din bila. Hai cu pozele sa vedem mai pe viu ce ai pe acolo si sa iti putem da mai multe sugestii/sfaturi.

Forum Index » Profile for Pushkatu » Messages posted by Pushkatu
Go to: