[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: danbb
Forum Index » Profile for danbb » Messages posted by danbb
Am intrebat de deciclare si mi s-a spus ca nu sunt probleme daca se respecta dozajul.
Pe prospect scrie: "1 tableta contine: 2-Amino-5-Nitrothiazol 100 mg"
Asta am gasit despre el:
Chemical Name: 2-Amino-5-nitrothiazole
Synonyms: NSC 4;entramin;ENHEPTIN;AKOS 203;enheptint;ENHEPTYNE;ENTRAMINE;enheptin-t;nci-c03065;nitraminido
CBNumber: CB5143401
Molecular Formula: C3H3N3O2S
Stability: Stable. Incompatible with strong acids, strong oxidizing agents, acid chlorides, acid anhydrides.
Reactivity Profile: 2-Amino-5-nitrothiazole may be sensitive to light. Incompatible with nitric acid and sulfuric acid. Also incompatible with strong oxidizing agents, strong acids, acid chlorides and acid anhydrides. A preparative hazard.
Din ce vad mai sus, nu ar trebui sa fie probleme, atat ca aici scrie ca poate fi sensibil la lumina.
Nu am acum un alt bazin disponibil si co2-ul merge o bula la 2,5/3 sec, deci nu e mult. Schimb de apa pot sa fac, conform prospectului, abia dupa 7 zile. Si atunci doar 30 %, eventual tratamentul se poate repeta daca nu are efectele scontate.
Ce sa fac cu fertilizarea, ca nu se specifica nimic, merg mai departe cu ea sau o opresc? Nici acolo nu am mult: 1,5 ml macro, 1,5 ml micro si 2 ml easy carbo.
Aseara am inceput un tratament cu spirohexol, care (conform indicatiilor) trebuie sa dureze 7 zile. Nu se specifica nimic despre cresterea temperaturii apei, asa ca nu am crescut-o. In schimb se specifica sa se opreasca co2-ul, pe care nu l-am oprit ca sa nu ma umplu de alge.
Referitor la fertilizarea macro si micro nu se specifica nimic, doar sa nu fie asociat medicamentul cu alte medicamente. O sa feritlizez in continuare, e bine, e rau?
Voi cum ati procedat?
PS: ati avut ceva rezultate cu el sau sperantele sunt minime?
Am avut inainte doi masculi (care acum nu mai sunt), cu care femelele depusesera de vreo 3 ori, fara nici un rezultat, dar macar depusesera. Era si greu sa iasa ceva pentru ca erau impreuna cu coridorasi si asasini, pe care acum i-am mutat in alt acvariu. Cu masculul actual nu am vazut nici urma de icra, pare a nu fi prea interesat de femele. Ma gandesc ca poate nu e inca matur dpdv sexual (parca nu are nici dimensiunile celor dinainte).
Deci o sansa exista. Ce "ciudatenii" au rezultat?
Cine imi poate spune din experienta proprie daca un mascul "red" se imperecheaza cu femela "orange".
Multam,
Dan
Cutia este noua, doar am desfacut-o si am constatat ca granulele sunt mult prea mari pentru pestii mei.
Cantitate: 250 ml/110 gr
Valabilitate: nov 2015
Se vinde cu pretul de 25 lei (transport inclus) sau se schimba cu numarator de bule JBL sau filtru exterior "Bitanu" + diferenta
Astazi am vrut sa cumpar si eu, am intrebat intai despre originea ei si mi s-a raspuns ca nu e de durata. Am renuntat din start, asta se intampla la alt magazin.
Salutari tuturor.
Dan
Brasov
Nivel minim spre mediu
Un proict in derulare, poze peste cateva zile (sper)
Double red sau triple red
1 mascul si 4 femele sau 2 masculi si 4 femele
De preferat Brasov sau in vecinatate (sa ajunga pestii intregi)
Multumesc frumos si eu Florin. Mare domn. Cand se mai poate, ar vrea si finul meu niste plante de suprafata, el e din Pitesti. O sa vina el sa le ia sau o sa i le duc eu.
- Limnobium Laevigatum - 10 buc
- Echinodorus Amazonicus - 2-3 buc (in fct-ie de marime)
- Echinodorus Bleheri - 2-3 buc (in fct-ie de marime)
- Echinodorus Ozelot - 2-3 buc (in fct-ie de marime)

Preferabil din Brasov (dar nu e o conditie obligatorie)

Forum Index » Profile for danbb » Messages posted by danbb
Go to: