[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: MoDy
Forum Index » Profile for MoDy » Messages posted by MoDy
M-am luat de pe youtube si am pus niste zahar ...lam dizolvat in apa si dupa aia am pus drojdie am asteptat o ora nici macar nu sa umflat sticla....Deci mai am un cub de drojdie si o sticla de 720 Ml si zahar ce ar trebuii sa fac?
Buna ziua..Cat de curand am avut niste probleme si am fost nevoit sa mut acvariul ...Am luat tot dar am uitate sistemul de CO2 Care noii chiriasi zic ca nu il mai gasesc...In fine as vrea sa stiu si eu cum pot face o bomba CO2 pt plantele mele si cam ce mi-ar trebuii...Si pasii daca se poate sa fie expliciti ca sunt tare rau la cap...Multumesc si sper sa merg pe bomba c02 pana iau un nou sistem!
In realitate nu cad nuci de cocos dar cad cumva cu scorbura gata facuta?? Oricum am facut si a intrat in ea decati femela de molly...Hoplo tot o miroase dar nu vrea sa intre...
Se taie foarte greu...Nici jumatate nu am taiat..
Pana la urma o sa postez si cateva poze cu acvariul...!
http://www.youtube.com/watch?v=0wPWpIWpns4
Un filmulet filmat cu camera video...Nu au pestii viteza ci asa a filmat nenorocita de camera..)
O sa postez si poze..!
Am o nuca de cocos uscata pe interior a stat "pe bara" timp de 1 an) deci cu ce as putea sa o tai? cu un fierastrau..Si o tai dar pe jumatate si fac o gaura cu ce?Sau trebuie doua?
Masculul este cel mai mare...si am alti doi pui de xipho care numai ascuns stau...de ies la lumina xipho ii alearga de nu mai pot saracii...Asa mia omorat un peste nebunu ala ;))
Am incercat eu ceva cu niste globuri de pom de craciun de plastic dar Nu prea a iesit..A incercat cineva cu altceva ce aveti prin casa decoratiuni si "ascunzisuri pt pesti" daca se poate ideii...
Ca sa nu deschisd altul masculul de xipho incearca cu coada sa atinga femela dar femela nu sta...credeti ca e bine..?
18 W Bec economic cu lumina alba...iar a pesti unii moly stau la suprafata si platy. bine in rest le merge bine...
mijloc..Ceva sa creasca pe jos..Si sa nu fie prea pretentioasa...Un verde care trage la ochi...Am niste cabomba...
Buna ziua as vrea si eu ceva plante frumoase nici scumpe sa nu sara de 15 lei...Si daca cunoaste cineva pest shopul de pe strada stoian militaru nr 114 ,de acolo niste preturi bune...daca se poate..?
Insa nu vreau sa fie plantat. lumina tot o tin dar cu un bec economic cu lumina alba 10 ore pe zi...Lumineza tot acvariul..
Daca poti sa ne spui zona in care ai vazut acele pietre...Incerca testul pune o picatura de otet..daca sunt calcaroase parerea mea ar fi sa nu le pui in acvariu caci in timp deterioreaza apa...
60 de litri are acvariul am spalat nisipul si totul este ok...
Am un filtru intern Hailea RP-400 cu 200-400 L/h
Este cam mare dar ce filtru imi recomandati...Insa nu vreau sa fie ppantat lumina tot o tin dar cu un bec economic cu lumina alba 10 ore pe zi...Lumineza tot acvariul...Deci ce ar fi mai bine?
Am 2 filtre...si doua incalzitoare si faceam cu schimbul
In orice caz...am facut teste de apa si au iesit toate ok...
Ba chiar am cumparat si un sistem de CO2 pentru plante...
Reactor
Butelie
Numarator de bule
Furtune etc...
Acuma vad ca este putin "albicioasa" apa...Am stat fara curent vreo 2 ore...Si nu prea a mers buretele borbolositor...Credeti ca au muriit coloniile de bacterii?
Pestii stau bine...am schimbat 30% cum ar trebuii sa procedez?
As vrea sa stiu si eu am o femela de platy...
Iar un mascul de xipho tot ii dadea tarcoale...as vrea sa stiu si eu cum pot sa imi dau seama dacaeste gestanta..Se vede prin ea langa burta in partea dinspe coada un punct negru accentuat...
Am mai avut o femela si a nascut in acvariu si traiesc puii 5 la numar..
Ar trebuii sa o scot pacat ca nu pot face poze...
Si mai am si o femela de molly negru numai ca e problema ...la ea este negra punctul este alb :-?
Buna ziua as vrea sa va intreb si eu ceva...
Am cumparat un acvariu home made cu 60 de lei cu tot cu pesti de la cineva care NU avea deloc grija de ei...
Deci sa incep:
El avea:
O pompa de aer RESUN AC-9600
Un burete bolborositor
Si cam atata.
Arata acvariul intr-un hal fara de hal...Si sa incep din nou!
Alge la greu!
Plante plutitoare la suprafata la greu..
Un nisip de nedescris...
Insa saracii pesti nu stiu cum au putut supravietuii!
Am stat 2 saptamani dar mai rau sa facut!
Am zis gata si am inceput!
Sa scot urmatorii pesti:
Molly
Xipho
Platy
Guppy imperial
Hoploseum
Cory albino
Guppy
I-am pus intr-un acvariu nano de 20 L
Am scos 60 L apa
Am scos nisipul si am inlocuit cu unul curat!
Am spalat acvariul de alge si am scos un pahar intreg de alge!
Si dupa ce am lasat 2 Saptamani in 5 galeti apa la ciclat am puso 2 galeti!
Am pus 2 pietre decorative si am pus niste plante.
Totul bine am pus pestii si gata!A doua zi surpirza a nasuct femela de platy 5 puisori...Si-au facut o vizuina...Si acolo stau mai se duce decat unul dupa mancare ....
Hoplo mai isi bagta si mustatiile unde nu ii fierbe oala..Mai bine zis acvariu)
Si totul bine si frumos..Toti pestii traiesc sunt vii si functioneaza...Cat despre pompa de aer am incercat sa fac ceva in locul a piatra de aer...
Un pai de baut lapte ca la scoala..,
Cu cateva gauri mici de ac vreo 20 la numar....Si am pus si se distreaza pestii printre bulele alea de nu mai pot...
Sunt asa de vioi...
As vrea sa intreb daca am procedat corerct?
Si o sa incerc si sa fac poze!
Buna Seara!
Am si eu o rugaminte la voi....
Am in prezent 2 acvarii!
Unul de 45 L functional
Si unul nano de 12 30x20x20
As vrea sa il fac acela Nano ceva frumos din el fara costuri si sa iau cativa pesti din cel de 45 L(3-4 pui de moly si 1 xipho)
Nu prea le am cu decoratiuniile...dar din 1 as vrea sa fac doua...
Deci in cel de 45 L am niste plante Cabomba..Si inca una care pluteste la Suprafata..Nu stiu cum ii zice...
As vrea sa imi spuneti cu ce sa incep de unde sa iua nisip cum sa il spal ce fel de pietricele sa folosesc cum sa le asez ce plante sa pun ,Unde sa le pun sa para ceva cat mai frumos...
Dupa cum am zis as vrea sa fie 0 costuri...Pe scurt Cu ce am in casa si in fata blocului...
Multumesc..
Si 0 efort adica nu vreau deplasare pana in bucuresti etc...Stiu ca suna cam aiurit dar am un timp cam "strans de gat" .

Forum Index » Profile for MoDy » Messages posted by MoDy
Go to: