Salutare!
Nu am facut calculele pt masa sa vad exact cat m-a costat, e mai greu pentru ca, dupa cum am spus mai sus, am cumparat mai mult material din aceeasi culoare pentru a mobila camera: 3 dulapuri, 3 suprapozabile, niste rafturi prinse pe perete si inca o masa-noptiera-suport de acvariu pt puiet:-P si masa pentru acvariu.
Cred totusi ca ar fi undeva intre
250-350ron, in functie de material si ce accesorii iti pui. Hai sa vedem, o sa iti dau toate detaliile ce imi vin acum in minte, sper sa iti fie de folos.
Daca la dimensiuni va fi apropiat de ce am facut eu, o sa ai nevoie cred de ceva mai mult decat o coala.
In caz ca vei avea nevoie doar de putin mai mult decat o coala, ti-ar ajuta daca ai gasi un atelier mai mic (de cartier) ce produce mobilier din pal. Eu asa am gasit aproape de mine, abia dupa ce am inceput lucrul. Cumpar palul prin ei, nu mai am bataie de cap cu transportul, le platesc lor debitarea si aplicarea abs-ului, cu siguranta mai ieftine decat la depozitul de pal si un alt castig important e ca ori de cate ori am nevoie de cate o bucata mai mica de pal, in masura in care au culoarea respectiva imi iau de la ei. De exemplu, ca sa nu mai cumpar o juma de coala cu nuanta de care am avut eu nevoie, mi-am luat de la ei 2 bucati 1200x600 si 1100x650 (nu chiar mici) de alte culori, orice aveau pt ca nu se vad, le-am folosit ca placa inferioara in blat si ca placa de fund.
Concret in cazul meu:
- am folosit ca nuanta Nuc. In Cluj preturile pentru o coala (2800x2070mm) din aceasta nuanta variaza intre 160-210 ron, cum spunea si Adrian, unele depozite de pal nu vand decat la coala, altele dau si la jumate de coala, caz in care daca nu au deja o jumate de coala taiata de la alt client, iti vor aplica tie o taxa pentru pierdere; sunt sigur ca o sa gasesti si de unde sa cumperi la metru patrat, mai scump insa;
- depinde si de proiectul tau, eu de exemplu am folosit mult material, am dublat si fundul si blatul, dar cum ti-am zis, in locurile care nu sunt vizibile am folosit alte culori pt ca nu imi ajungea materialul;
- accesoriile: eu am cumparat balamale si glisiere blum (foarte bune dar si mai scumpe), glisiere pentru sertare, sertare care de asemenea, mai ridica pretul, manerele de aluminiu (8lei/buc) 6 in total;
- am aplicat abs de 2mm, care este cu mult mai scump decat folia cant de 1mm care este ieftina si o poti aplica singur cu fierul de calcat, totusi te sfatuiesc pentru ca poate vei mai stropi masa cand lucrezi la acvariu sa folosesti abs de 2mm, e si mai rezistent dar si mai estetic; am folosit la toate muchiile si la blat si la placile de fund si la usi si la sertare.