Si am reusit sa-i dau o forma. Nu stiu daca finala, dar pe aproape
Filtrul hang-on cumparat nu a reusit sa miste apa si a trebuit sa pun o pompa sa faca treaba. Arata urat acum, dar pana se face ciclarea, am timp sa gasesc o solutie eleganta.
Prima parte, substrat si taierea lemnului pentru a creea continuitatea dorita (pietrele care sunt acum, sunt doar de suport, ca sa stiu unde trebuie sa fie lemnul la final).
Urmeaza sa caut pietre pentru completare si definitivare hardscape.
Humbert wrote:pai asa cea mai simpla solutie e sa iei din hornbach niste pietris pt acvariu ca e vreo 10 lei 5 kile si ai rezolvat problema, cel mai simplu, mai rapid si mai ieftin
la 25x25 de cm te complici inutil cu orice altceva
Pai o sa curga substratul pentru plante printre ele si nu am facut nimic.
Va rog frumos sa imi spuneti cum as putea ridica fundul acvariului cu 10 cm ?!? (motivul pentru care vreau sa fac asta e prea lung si nu are importanta cu privire la raspuns)
Peste acesti 10 cm, vreau sa pun 1 cm de substrat pentru plante si 2 de substrat inert (baza de 25/25).
Nu as vrea ca baza sa fie tot substrat inert, ca nu am atat si nici nu as vrea ca radacinile plantelor sa se dezvolte atat de mult.
Antecume wrote:Sper ca te-ai gandit ce o sa se intample cu apa din acvariile de sus daca se opereste curentul sau se strica filtrul.
Daca te gandesti ca o sa se umple cel de jos, nu are cum, pentru ca vor fi date gauri in partea de sus a fiecarui perete comunicant, cam la 2-3 cm de marginea de sus, iar prin filtru nu exista comunicare.
Dar m-ai pus pe ganduri cu partea in care se strica, tinand cont ca am gasit destul de greu unul la care partea de absorbtie sa poata veni in afara, cred ca o sa mai cumpar unul de rezerva
De curand m-am molipsit de pasiunea pentru creveti si nanoacvarii. Si m-a lovit o idee, de a face 3 nanoacvarii conectate, in trepte, astfel incat apa sa curga din unul in altul ca intr-o cascada. Si pentru ca suntem in an centenar, crevetii vor fi diferiti in fiecare cub, rosii, galbeni si albastrii (neocardina). Cuburile vor avea latura de 25 cm, iluminarea va fi individuala pe fiecare cub iar filtrarea, cu un flitru cascada care va trage din cel mai de jos si se va varsa in cel de sus.
Asta fiind planul, am achizitionat luminile - Aquael Leddy Smart de 6 w - 3 buc si un filtru hang-on care sa-mi permita ca partea de absorbtie sa fie in afara acvariului astfel incat sa pot cu ceva prelungiri sa extrag apa din cel mai de jos cub. Urmeaza constructia acvariului si am sa revin cu detalii.
Am deschis topicul pe de o parte de a va impartasii ideea si pe de alta parte de a afla parerea voastra, eu fiind foarte la inceput in domeniu.