Dr Nano wrote:Am facut azi prezenta si am 3 masculi si 7 femele. Majoritatea femelelor sunt purtatoare de oua. Ieri am cumparat un mascul de local fish store. Teoretic e RCS dar nu vad nicio diferenta. Coloratie completa si transparenta.
Din cate stiu eu, Sakura Red si Bloody Mary se trag din ramuri diferite. Bloody Mary este o varianta de Wild Schoko iar Sakura Red o varianta de Wild Red Cherry. Teoretic Sakura au o culoare mai mata decat Bloody Mary care sunt mult mai luciosi. Acum este de vazut daca prin imperecherea lor o sa obtii ceva frumos sau o sa isi piarda coloritul
92fox wrote:
Ai incercat cu un burete mai fin sau o bucata de material de la saculetele filtrante sa acoperi gaurile sa nu mai treaca puii dintr-o parte in alta?
Pai daca buretele este foarte fin, se infunda repede si trebuie curatat, daca e mai mare, trebuie sa pescuiesc creveti, oricum as face, tot nu e bine
koala wrote:
PS: Ultima poza, cea cu bazinul "adaugat" ulterior, imi aminteste de un proiect vechi de-al meu: "Veioza"... acum 15 ani, un bazin de 25 litri in care aveam o radacina de vita-de-vie "imbracata" de un Anubias... cativa neoni, cativa melci. Pe vremea aia nu erau creveti.
Seamana ... eu am vreut sa creez impresia de copac, mai este pana o sa creasca frunzele, nu am avut destul muschi
Acvariul a fost mutat de la birou - acasa si dupa cum spuneam la un moment dat, a mai aparut unul pentru crevetii negrii, unde a ajuns si endlerul primit din greseala. Desi este lipit de celelalte, nu are legatura, este independent. Am mai adaugat/modificat plantele. Crevetii rosii s-au inmultit imbucurator, cei galbeni, abia au ajuns la maturitate iar la cei albastrii a aparut prima femela gestanta. Am un inceput de alge (firicele verzi pe frunzele plantelor) sper sa le dau de cap sa nu avanseze. In rest, pana acum, orice am pus in gaurile dintre acvarii, puii de rosii ajung in ambele, totusi nu foarte des si nu foarte multi.
La o comanda de creveti, am primit si un pui de peste in aceeasi punga. Bineinteles ca l-am pastrat si acum au inceput sa apara culorile. Aveti idee ce specie este? Pare guppy ...
Dar acum ca mi-ai spus si am realizat greseala facuta, stau si ma intreb cum sa o corectez Partea mai nasoala e ca cei rosii au deja cativa pui si o sa fie un chin sa-i prind ca sa-i mut Si acum ca stiu ca e aiurea ordinea, imi sta un pic pe creier
Multumesc, multumesc, chiar nu ma asteptam la atatea aprecieri
Liv wrote:Mi se pare sau vad niste greutati de plumb in dreapta pe buturuga?
Da, sunt niste greutati de plumb, pentru ca lenea m-a facut sa nu fierb lemnul inainte. In celelalte compartimente, lemnul a fost lipit de pietre si a fost mai simplu, dar in ultimul nu am avut cum si este si foare voluminos lemnul. Mai este pana o sa se aseze frumos tot acvariul, dar inceputul a trecut
Suna ok ce ai spus, asa am inceput si eu, dar cu Red Rili in loc de Red Cherry (oricum tot Neocaridina). Sunt rezistenti crevetii, la primul acvariu eu am facut ciclarea cu ei in apa, cu schimburi la 3 zile. Totusi sa ai grija ca un acvariu asa de mic se poate destabiliza foarte repede in cazul unor greseli (prea multa mancare, neschimbat apa la timp, etc). Succes!