[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ThunderCat
Forum Index » Profile for ThunderCat » Messages posted by ThunderCat
Dr Nano wrote:Am facut azi prezenta si am 3 masculi si 7 femele. Majoritatea femelelor sunt purtatoare de oua. Ieri am cumparat un mascul de local fish store. Teoretic e RCS dar nu vad nicio diferenta. Coloratie completa si transparenta.

Din cate stiu eu, Sakura Red si Bloody Mary se trag din ramuri diferite. Bloody Mary este o varianta de Wild Schoko iar Sakura Red o varianta de Wild Red Cherry. Teoretic Sakura au o culoare mai mata decat Bloody Mary care sunt mult mai luciosi. Acum este de vazut daca prin imperecherea lor o sa obtii ceva frumos sau o sa isi piarda coloritul
Am reusit sa filmez nasterea unui crevete

In acvariul nou, cel pentru crevetii negrii, am descoperit o frumusete

Cred ca este "Black golden top". E femela, are icre si abia astept sa vad ce pui o sa iasa

image

image
Super
Cand ai timp si vrei sa il umplii, te apuci de editat video

92fox wrote:
Ai incercat cu un burete mai fin sau o bucata de material de la saculetele filtrante sa acoperi gaurile sa nu mai treaca puii dintr-o parte in alta?

Pai daca buretele este foarte fin, se infunda repede si trebuie curatat, daca e mai mare, trebuie sa pescuiesc creveti, oricum as face, tot nu e bine

koala wrote:
PS: Ultima poza, cea cu bazinul "adaugat" ulterior, imi aminteste de un proiect vechi de-al meu: "Veioza"... acum 15 ani, un bazin de 25 litri in care aveam o radacina de vita-de-vie "imbracata" de un Anubias... cativa neoni, cativa melci. Pe vremea aia nu erau creveti.

Seamana ... eu am vreut sa creez impresia de copac, mai este pana o sa creasca frunzele, nu am avut destul muschi

Si colonia rosie la raport

image
Update 20.10

Acvariul a fost mutat de la birou - acasa si dupa cum spuneam la un moment dat, a mai aparut unul pentru crevetii negrii, unde a ajuns si endlerul primit din greseala. Desi este lipit de celelalte, nu are legatura, este independent. Am mai adaugat/modificat plantele. Crevetii rosii s-au inmultit imbucurator, cei galbeni, abia au ajuns la maturitate iar la cei albastrii a aparut prima femela gestanta. Am un inceput de alge (firicele verzi pe frunzele plantelor) sper sa le dau de cap sa nu avanseze. In rest, pana acum, orice am pus in gaurile dintre acvarii, puii de rosii ajung in ambele, totusi nu foarte des si nu foarte multi.

image

Cel de rosii

image

Galbeni

image

Albastrii

image

si cel nou de Negrii

image
Cam endler pare. Mai astept un pic sa vad ce iese
Salut,

La o comanda de creveti, am primit si un pui de peste in aceeasi punga. Bineinteles ca l-am pastrat si acum au inceput sa apara culorile. Aveti idee ce specie este? Pare guppy ...

image

image

image

Multumesc.
Eu nu te-am considerat carcotas nicio secunda, a fost o informatie noua si interesanta.

Doar ca daca as fi stiut-o, puneam albastru in primul compartiment. Acum asta e, e prea complicat sa mai schimb asa ca o sa bata vantul invers
MSI wrote:Cu drapelul se face des confuzia )

Dar acum ca mi-ai spus si am realizat greseala facuta, stau si ma intreb cum sa o corectez Partea mai nasoala e ca cei rosii au deja cativa pui si o sa fie un chin sa-i prind ca sa-i mut Si acum ca stiu ca e aiurea ordinea, imi sta un pic pe creier
MSI wrote:Felicitari, foarte reusit proiectul!

Tematic, inedit, frumos!

Sa se inmulteasca acum sa pui o poza de ansamblu cu tricolorul.

(O singura mentiune .. culorile pe drapel se prezinta de la stanga la dreapta, albastru, galben, rosu .. )

Nu stiam de prezentarea culorilor drapelului ... o sa tin cont cand o sa se inmulteasca si o sa arate mai plin
Multumesc, multumesc, chiar nu ma asteptam la atatea aprecieri

Liv wrote:Mi se pare sau vad niste greutati de plumb in dreapta pe buturuga?

Da, sunt niste greutati de plumb, pentru ca lenea m-a facut sa nu fierb lemnul inainte. In celelalte compartimente, lemnul a fost lipit de pietre si a fost mai simplu, dar in ultimul nu am avut cum si este si foare voluminos lemnul. Mai este pana o sa se aseze frumos tot acvariul, dar inceputul a trecut
Multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca va place si ca primul meu proiect a iesit bine.
Suna ok ce ai spus, asa am inceput si eu, dar cu Red Rili in loc de Red Cherry (oricum tot Neocaridina). Sunt rezistenti crevetii, la primul acvariu eu am facut ciclarea cu ei in apa, cu schimburi la 3 zile. Totusi sa ai grija ca un acvariu asa de mic se poate destabiliza foarte repede in cazul unor greseli (prea multa mancare, neschimbat apa la timp, etc). Succes!
Au sosit si cei galbeni asa ca am revenit cu un update:

Acvariu intreg:

image

Rosu:

image

Galben:

image

si Albastru (mai timizi un pic):

image
Lemon wrote:Frumosi toti, dar cei rosii sunt cei mai cei.

De acord

Cozmastie wrote:ce lumina folosesti?

3 x Aquael Leddy Smart de 6 w
Au sosit cei rosii si albastrii. Galbeni nu gasesc pe nicaieri inca

Rosii in ansamblu

image

Detaliu

image

Impreuna cu cei albastrii, am primit si unul maro si cativa black Trebuie sa-i separ cumva si uite asa incep sa ma gandesc la acvarii noi

image
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Faina ideea.
Dc nu vrei insa sa calatoreasca crevetii dintr-un acvariu intr-altul, sa pui niste plasa peste gauri.

LE: s-asa totusi s-ar putea sa gasesti din cand in cand cate unul care a sarit parleazul

E deja pusa, multumesc.

Daca totusi sar parleazul, sper sa-i observ la timp
Are cineva idee de unde as putea achizitiona creveti galbeni?

Forum Index » Profile for ThunderCat » Messages posted by ThunderCat
Go to: