salut.
eu il hranesc cu urmatoarele tipuri de hrana, administrata in cantitati mici si alternand, de doua ori pe zi (dimineata si seara) + 1 zi pauza (post negru

): fulgi plutitori de la tetra, bobite de spirulina, plutitoare, de la jbl, granule (nu stiu de la ce firma) care accentueaza culoarea (desi al meu este alb alb alb

). O data la cateva luni, boabe de mazare (bine fiarta si decojita ulterior), frunze de baby spanac (fine fierte si tocate), pulpa de mandarina/portocala (mananca de sparge

)
bobitele plutitoare le poti scufunda foarte repede astfel (circula pe aici pe undeva un filmulet ... dar nu-l mai gasesc acum): intr-o seringa de 10 ml pui bobitele, tragi apa aprox 3-4 ml. Astupi "gura" seringii cu un deget si cu mana tragi de piston in sus pana la capat si-i dai drumul brusc. Faci operatiunea asta de 2-3 ori si vei vedea ca toate bobitele sunt scufundate. Le arunci in apa si aia e !

... sper ca am reusit sa expun in cuvinte (multe) operatiunea respectiva (ce-i drept, clipul era mult mai explicit decat am fost eu).
am caraselul de peste 7 ani, il tin intr-un bazin steril (fara pietris etc) de aprox 50 l net, doar cu un filtru burete (cu talpa grea, bf 2) actiunoat de o pompa tetra aps 50. fac schimb de apa saptamanal 50 - 70%, doar apa de la retea (in care pun cateva picaturi de seachem prime).
cand lipsesc de acasa 5-7 zile, ii las putina mancare "de vacanta" de la jbl. nu am termometru si nici incalzitor, nici vara si nici iarna. nu tin bazinul in soare, este undeva intr-un colt mai ferit al casei dar nu are conditii speciale. doar ca "vorbesc" cu el aproape in fiecare dimineata.

)