[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tudor05man
Forum Index » Profile for tudor05man » Messages posted by tudor05man
vand/schimb capac acvariu 80x30 WATERHOME cu diverse acvaristica
asa cum am spus si in titlu schimb pui ciclide africane malawi cu diverse acvaristica,pompa apa ,filtru intern sau cascada(hang-on) ,diverse.astept oferte aici.exemplific cu ceva poze.
Am vb cu Florentina cand vine cumpar dar pana atunci cum dozez "tigania"ote+vodca+zahar.
Ideea este ca nu gasesc NOPOX nicaieri am tot cautat in tara si nu am gasit.
Si pe bune din cauza ta am cam 2 ore de cand citesc despre acvarii plantate si ma bate gandul sa imi diferentiez bugetul intre marin+ciclide si de ce nu un plantat,mi-a placut maxim ce ai realizat in 2-3 luni ,chiar este placut ochiului si ......am ramas fara cuvinte.Rezultatul este FOAAAA.
In primul rand iti multumesc pt.plante,dar am ramas super incantat de al tau acvariu este super .TOT INAINTE!!
Am tot ciit pe acest forum ca bacteriile trebuiesc hranite cu ce, cum se face reteta cu vodca+zahar+otet sau ce altceva .Si in ciorap nu am decat PHOSGUARD,trebuie pus neaparat in reactor ,ciorapul este pus exact in teava de IN a sumpului dci toata apa care vine din bazin trece prin el.
Nu pietrele sunt construite pe 3 coloane pe o bagheta de plasti nu este capodopera mea ci al colegului ANGELFISH de la care le-am cumparat si PO4 este 0 cu SALIFERT sunt cam 5 cm intre pietre si bazin am loc sa-l curat.
cam asta e
Buna ziua .
Dupa aproape jumatate de an ,am inceput acest acvariu in luna 10-2013,cu ajutorul unor colegii de pe acest forum,@ANGELFISH si @FANTA,carora le multumesc in acest fel ,m-am decis sa va prezint acest proiect al meu asa cum ma pricep eu
-acvariu 110x60x50 cu BEAN ANIMAL
-sump 80x50x45
-skimmer SERA 600(nu prea sunt multumit)
-reactor biopeleti diy(multumesc SHUBI)
-reactor la picatura plin cu DENITRATE
-reactor MATRIX+SPARTURA CORAL
-pompa recirculare JEBAO DC 12000
-2x pompa valuri JEBAO WP 25
-ciorap cu PHOSGUARD
-lampa led K5(http://www.fish-street.com/key_aquarium_led_lighting_europe_version)
Cum am spus acvariul a fost preluat era ciclat cu piatra vie si nisip,in decursul timpului am comis multe greseli cu urmari nefaste asupra fondului viu si bineinteles o frustrare din partea mea cu toate ca in toate posturile din acest forum se spune un singur lucru "RABDARE,RABDARE,RABDARE" eu am fost orb,turc,tampit si am pierdut vietati care nu aveau nici o vina.
stocul viu am sa-l prezin prin cateva poze.Sper in continuare ca acest bazin sa mearga mai bine deoarece incerc sa am RABDARE.
Analizele la apa arata cam asa
Salinitate 1025
PO4 0.10
KH 15
NO3 2.5
MG 1200
PH 8
Ca 450
Este cam murdar geamul dar am zis sal mai las fara sa umblu la el inafara sa schibm 60l apa in fiecare duminica.
cumpar urgent NLS New Life Spectrum Cichlid Formula vrac.
Am scos lampa momentan totul este ok cred .
Am desfintat o lampa 3x150w HQI si vand sau schimb componentele:
-droser 150w-3buc
-condensator pt droserul de sus
-bec HQI 150w/1000 k -5 buc
-bec HOI 150w/2000 k -1buc
-soclu bec HQI
Becurile sunt folosite cam 6 luni cate 8 ore pe zii dar pe rand au fost schimbate la o saptamana cate trei ,o saptamana cele trei DYMAX.
Si celelalte in urmatoarea.
Daca va intereseaza astept oferte,daca aveti ceva pt.marin care mi-ar trebui ar fii si mai bine.
Si tot aici va intreb ,am lampa UV-36W este buna sau ea imi face ravagii in acvariu .Pentru ca parerile sunt si pro si contra ,la acvariul dulce am la fiecare si este foarte OK
Da am pus o sticla de 500 de SEACHEM STABILITY in 7 zile .si azi am cumparat alta sa merg in continuare cu el un capac /80 l apa la saptamana,am si un ciorap cu PHOSGUARD in sump asa cum mi sa indicat ,momentan pesti nu pt ca am avut ceva pierderi,pon mai jos si poza cu tabelul de la SERA cu rezultatele pt teste( ca sa le inteleg daca sunt sau nu bune) .Nu stiu ce sai mai fac,decat sa am rabdare.
Asa cum am spus revin cu rezultatul actiunilor recomandate de voi in acest post dupa aproape o luna .
Am facut in acest timp 4 schimburi masive de apa 150 l ,din 7 in 7 zile.
In primul schimb am curatat taota piatra cu o periuta de dinti coltisor cu coltisor,acum piatra este curata si arata bine .Va przint mai jos apa asa cum imi zic testele facute cu SERA AQUA-TEST MARINE.Nu stiu daca sunt bune astept sfaturi si parere de la cei indreptatiti.
-PH-8,00 si cu SALIFERT este la fel 8,00
-KH-10
-PO4-0,5 mg/l
-NO3-50mg/l
-NH3/NH4-0,5mg/l
-NO2-0,5mg/l si cu SALIFERT 0,25
-CA -30 picturi cred 400-500 mg/l
Mentoinez ca nu stiu sa le inteleg perfect de aceea va rog pe voi.
Si niste poze sa fie mai vizibila schimbarea.
MULTUMESC MULT DAR INTRADEVAR ESTE MUL PESTE BUGET AM SA RAMAN LA k5-90
Va mai intreb daca puteti sa-mi dati un sfat nu ma hotarasc pe cere sa o comand dupa mine cred ca KA-5-90 e cea mai potrivita.
Am inteles si va multumesc pt.sfaturi am sa revin cu rezultatele obtinute dupe curatenie.
in ambele reactoare este matrix,unul este pus pe returul care duce apa in bazin si este la picatura iar cele doua mari patrate trag apa din primul bazin al sumpului.si un bazin cu piatra vie care este curata nu are nici un fir de matase daia,in sump nu am deloc totul e curat.Am pus sa strang apa cam in 2 zile strang 100=150l cred ca pt.prima schimbare este bine.

Forum Index » Profile for tudor05man » Messages posted by tudor05man
Go to: