[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: shark_razvan
Forum Index » Profile for shark_razvan » Messages posted by shark_razvan
Deja m-am hotarat, latimea o sa fie de 45cm.

120x45x50cm - Volum brut 270l, Cum sa procedez ? Filtru extern + Filtru intern ? Doar filtru extern ? ( Cam ce debit? Sau dupa ce ma hotarasc ce bag in el dimensionez filtru ? )

Stima,
Sal,
Il am ca mostra de la un un producator intern, imi scapa numele, ma informez.
Intentionam o colaborare cu ei, pentru mediu filtrant epurare apa.
Din ce se prevede nu o sa se lege nimic, si eu m-am ales cu cele doua galetuse de zeolite.

Salut,
Pot folosi ca substrat sau in filtru, nisip zeolite ?
Am doua granulatii, 0,5-2mm si 1-3mm. Cam 3-4 kg din fiecare.
Multumesc

Multumesc,
Imediat cum fac achizitia, voi reveni cu alte intrebari, sau mai bine deschid un jurnal ?
Se accepta intrebari stupide in jurnal ??

Stima,
Multumesc.

Avand in vedere ca lampa va fi suspendata este necesar ca sticla sa fie cantuita ?
Daca nu este cantuita e periculoasa muchia de sus ? te poti taia in ea ? Exista cumva un profil "U" cu care sa acopar acea muchie ?

Salutare,
O sa incep cat de curand primul meu acvariu, momentan nu am achizitionat nimic, asa ca am cateva intrebari la care as avea nevoie mare de cateva lamuriri.
Acvariu o sa aiba dimensiunile: 120 x 40 x 50cm ( Lxlxh), E ok latimea si inaltimea?
Doresc sa il plantez la inceput cu ceva plante "easy" dupa care dupa ce voi avea un pic de experienta sa pot creste si ceva plante mai pretentioase.
Ca si pesti momentan nu stiu, nu m-am documentat. ( dar voi urmari topicul unde este explicat cati pesti / m3 ... potrivire de specii etc. )

Acvariul va fi facut DIY de cineva de pe net, e ok 8mm sau sau este necesar 10mm ? Sticla Float sau sticla UltraClear? ( respectiva persoana mi-a recomandat Float care este si mai ieftina )
Ca si lampa ma gandeam sa achizitionez una fara capac pe LED-uri care are doua picioruse si se sprijina pe latimile acvarului, e ok ? ( respectiva persoana mi-a facut un calcul in functie de lumeni si mi-a spus ca ar fi echivalent ca si cand ar fi 1w/l si pot creste si plante mai pretentioase ) Recomandati capac cu neoane sau lampa led diy de genu asta ? ( Evaporarea este mare daca nu am capac ? )
Referitor la filtrul ma gandesc sa fie unul extern, poate chiar SH. Imi puteti recomanda un debit minim ? 900l/h e ok ?

As vrea pentru inceput sa achizitionez acvariul, lampa si filtrul, standul sa mi-l fac singur dupa care ma voi documenta despre urmatoarele: substrat, pietre, plante, pesti.

Multumesc anticipat, orice sfat imi este de ajutor in acest moment.

Seara faina !
Exact, imi e frica sa-l fac eu, nici nu cunosc pe cineva care sa ma ajute la treaba asta, si daia ma gandeam sa iau unul gata facut.
O sa caut pe cineva care pote oferi un servicu complet: acvariu + capac + stander ( nu am unde sa asez acvariul decat pe o masa speciala pt el )
Fac o prostie mare daca imi iau un Rio 180 ? imi place foarte mult cum arata .. pretul fiind: 2000 lei cu tot cu suportul original
Am vazut ca are inclus filtru, iluminare si incalzitor.
Tind sa-mi iau unul gata facut datorita aspectului ...
Un sfat va rog.
Multumesc.
Salutare,
Ma puteti ajuta cu cateva informatii ? M-am decis la dimensiunile urmatoare 100x50x50cm, plin de plante si cativa pesti nepretentiosi.
1. Ce filtru ar trebui sa-mi iau ?
2. Incalzitor ?
3. Sistem aer ?
4. Iluminare ?

Multumesc anticipat.
Multumesc mult pentru toate sfaturile.
Voi merge weekendul asta prin Hornbach sa vad si oferta lor, cand sunt aproape de achizitionare o sa cer ceva pareri sa nu fac vre-o greseala.
Despre acvariile Juwel gata accesorizate aveti pareri bune ? mi-au placut cum arata, pretul lor in schimb nu prea

Seara buna.
Am masurat unde vreau sa-l amplasez si mai lat de 50cm nu-l pot face, deci cred ca o sa merg pe 100x50x50cm. Am fost ieri la Maxi Pet si am vazut niste acvarii de la Juwel f frumoase dar si foarte scumpe... o sa iau serios in calcul varianta de al confectiona singur

Imi este frica de filtrarea externa, ( poate sunt eu paranoia ), exista riscul mai mare de inundatie la filtrarea externa decat la cea interna ? Daca inund sufrageria .. am pus-o, tocmai ce am terminat renovarile.

Pt dimensiunea asta pot merge pe geam de 6mm ? Inca nu imi e clar cu lampa, ea se coincide cu capacul ? sau pe langa lampi mai trebuie sa confectionez si o rama si un capac pe care trebuiesc montate lampile ?

Salutare,
Ma bucur ca am ajuns pe acest forum inainte sa imi achizitionez acvariul mult dorit, sunt sigur ca voi face o alegere buna in ceea ce urmeaza.

In primul rand m-am gandit sa sa-mi achizitionez sau sa imi confectionez la sfatul lui Lucian, un acvariu mediu. Ca si amplasament am gasit un spatiu in sufragerie vis a vis de peretele cu geamul care da in balcon.
Ma gandeam la (Lxhxl): 100x50x40cm, un volum aprox de 180L, nu stiu daca e prea mare pentru primul acvariu, dar in acelasi timp n-as vrea dupa 6 luni sa simt nevoia unuia mai mare ..
Ca si filtrare ma gandeam la una interna ( nu stiu nimic despre celelalte filtrari: biologica, chimica,... dar ma voi documenta pe forum )
Apa sa fie dulce.
Pestii: Cei mai usor de crescut.. ma voi documenta
Substrat: Aici am o idee, am la servici niste saci de zeolit granulatie 1-2mm ( Australia - Emisfera sudica ), ma gandeam sa folosesc ca si substrat 100% sau sa combin cu nisip cuartos 1-2mm
(Lucrez la o firma care se ocupa si cu tratarea apei, si folosim nisipul sau zeolitul la filtrele de tratare mecanica a apei ).
Plante: Ceva usor de crescut .. ma voi documenta
Iluminare: chiar nu stiu ..

In concluzie, vreau un acvariu pt beginner, sa ma pot descurca cu intretinerea lui, sa nu pierd pesti s.m.d.,

Pt. Lucian: Cum as putea sa-mi confectionez un acvariu ? Cumpar sticla( de care?), silicon special si o lipesc singur sa sunt firme specializate care poate sa-mi faca un acvariu pe comanda ( si aici intrebarea costului ).

Multumesc anticipat.
Salut,
Ma numesc Razvan am 28 de ani si locuiesc in Bucuresti, sect 3.
Experienta mea in domeniul de fata este aproape de "zero", acum multi ani cand eram copil aveam un acvariu din acela cu cadru metalic foarte greu, cu geamurile chituite .. de care se ocupau ai mei.

Acum as vrea sa imi achizitionez un acvariu de o marime nu foarte mare, ma gandeam undeva la 100L echipat decent. Nu stiu ce pesti, plante, pietre sa-mi iau, ma voi documenta .. si in functie de buget, ma gandeam sa investesc undeva la 1000 de lei, trebuie sa ii gasesc si un loc in sufragerie.

Pana atunci voi citi aici pe forum, si voi posta in curand achizitia ( ceva sugestii de unde sa cumpar acvariul? Magazine gen Hornbach, Bricostore ? )

O seara placuta.

Forum Index » Profile for shark_razvan » Messages posted by shark_razvan
Go to: