[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Quino
Forum Index » Profile for Quino » Messages posted by Quino
aha. gata, am inteles, se pare ca mi-am facut o idee foarte gresita, si anume aceea din desenele animate unde in fiecare casa era un bol cu un pestisor auriu , in cazul acesta, mai stam putin, ne documentam, si o sa revin cu intrebari, o sa imi cumpar un acvariu+dotarile aferente (am inteles ca un 50L e ok pt un incepator ca mine), am sa fac ciclarea, iar pentru inceput cativa pesti dupa care voi adauga si plante nu ? sau merg odata treburile astea ? (pesti + platnte, sau se cicleaza cu plante ?)
dati-mi si mie niste link-uri la ce propuneti voi la filtre bolborositoare si restul chestiilor.
da l-am citit si de asta am nelamuriri:

1. care este cantitatea de apa in care UN betta se simte bine;
2. ce inseamna " temperaturi mai mici ... ca sa traiasca mai mult"
3. " Datorita acestei abilitati pesti pot supravietuii in ape cu foarte putin oxigen. " asta implica faptul ca nu mai trebuie instalatie de aer ? (bolborositor) ?
@Betta.X sa inteleg ca esti fan betta ??? si daca da inseamna ca stii multe. bun .

hai sa zic ca reusesc sa ma duc la 10L(incerc) dar este vre-o posibilitate sa scap de filtru+pompa si sa le inlocuiesc cu vre-o planta ?

despre temperatura ce sfaturi imi dai ?
bun deci trebuie mai mare, unul de 10L e bun pentru UN betta ? plante nu as vrea neaparat decat daca ii face bine la pestisor.
tot nu inteleg de ce nu pot sa dau edit la posturi.

@alber
, bine nu neaparat un bol, dar un vas de forma , exact asa ceva as dori si eu, nu este un acvariu dar e ... e un inceput.

image[/img]
sa inteleg ca betta sunt ok, m-am interesat, nu sunt pretensiosi.
@Betta.X , nu cred ca m-ai inteles bine, eu vreau sa tin acvariul pe birou langa tastatura, langa monitor, deci vreau ceva micut, sa ma obisnuiesc cu pestisorii, un betta e destul si cu o planta dintr-aia care oxigeneaza si fara pretentii si sa consume si nutrienti.
nu pot sa dau edit la posturile mele ?!?!

uitati, ceva de genul asta as vrea si eu sa am pe birou, imi puteti spune ce implica ?

image
Salutare, sunt "foarte" incepator in ale acvaristicii, am citit destul de mult din ce ati spus voi pe acest forum si vreau sa va spun ce as vrea eu sa fac, si va rog sa-mi dati cateva sfaturi :
Pentru inceput as dori sa imi achizitionez un acvariu de dimensiuni mici (ca sa pot sa il tin pe birou) in care sa am unu/doi pestisori (mie imi plac foarte mult betta aceia viu colorati si cu aripi mari, dar din cate m-am documentat nu se prea impaca 2 masculi pt ca se bat sau un mascul si o femela tot acolo se ajunge nu ?), mentionez ca doresc eventual niste pesti care sa nu "ceara" neaparat instalatii (filtru+pompa+incalzitor).

Este posibil asa ceva ? , la mentiuni speciale as putea pune si faptul ca eu mai sunt plecat de acasa: 2-3 zile si nu prea am cum sa ingrijesc animalutele in timpul asta dar am aflat ca exista asa numita"hrana de weekwnd" care arata ca o masa calciforma ce se dizolva treptat in apa si elibereaza substantele nutritive.

va multumesc anticipat pt sprijin si ajutor.

Forum Index » Profile for Quino » Messages posted by Quino
Go to: