[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: claudius
Forum Index » Profile for claudius » Messages posted by claudius
Pana la urma sa inteleg ca nu ai mai fiert buturuga aia.
Ai spalat-o cu apa calda/rece si apoi ai introdus-o in acvariu.
In privinta culorii apei din acvariu ... ce poti spune? Regreti ca ai pus buturuga?

Am si eu una din magazin si vanzatorul in mod bizar insista sa nu o fierb, doar sa o clatesc daca vreau. Mi-a zis ca e sigur pregatita (asa pare.. dar.. nu stiu altii cum sunt... dar sa nu o patzesc)
M-a palit brusc o pasiune sa imi fac buturuga mea.
Intrucat merg des la pescuit, cre' ca data viitoare voi pescui o buturuga din Prut, una din aia in care dadeam cu piciorul in cautarea carasilor aurii, pardon: in cautarea stiucii :-) nestiind cat de valoroasa putea fi.

Credeam ca alea din magazin sunt speciale, aduse de pe Marte.

Singura problema e cu perioada de pregatire. 3 luni in apa? hmmm...
Fiarta 2 saptamani? iarasi hmm...

Rugaminte: ce recorduri de timp aveti in materie de pregatit (cu succes) o buturuga?

O saptamana am rabdare. Dar doua, trei .. si sa vad dupa aia ca imi f$#^& apa ... nu imi convine.

Aveti si o solutie pt. a accelera procesul?
Multumesc.
Nu detin 2 acvarii ca sa ii mut de colo colo.
Cel mai bine e sa ai un echilibru si sa scoti 10% din apa pe saptamana si nu trebuie sa stresezi pestii.

Acum sunt intr-un schimb de generatii, am aruncat tot din acvariul vechi. Vreau sa trec de la pesti f. mari si fara plante la ceva mai estetic, cu pesti mai mici. Drept urmare, tot pestii vechi sunt donati iar acvariul sta de 2 zile la ciclat.

Alex, era primul post al meu dar nu e primul acvariu pe care il am :-)

Nu e o practica buna. Dar voiam sa il incurajez pe baiatul ala stresat de mai inainte si pe toti ca el care nu au spatiu sa mute pestii in siguranta pana se face apa "buna". Se poate si fara, nu e obligatoriu sa va moara pestii.
Luati-o ca o incurajare nu ca o practica buna:

Toata viata am pus peste pesti direct apa de la robinet.
Ma amuzam cand ii vedeam pe toti inveliti in bule de aer.

In 10 minute dupa ce umpleam acvariul erau super vioi. Si vorbesc atat de guppy/xifori/mulinezi cat si de carasi, scalari, sanitari, plante, melci whatever.

Nu mi-au murit din aceasta cauza. Am avut pesti care o duceau 3-4 ani la rand pana ma mutam din oras or something.

Ca sa nu imi sara in cap lumea ca "chinuiam pestii" repet ce am zis la inceput:

Luati-o ca o incurajare nu ca o practica buna. Nu mai fiti stresati.

Forum Index » Profile for claudius » Messages posted by claudius
Go to: