[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: krakken
Forum Index » Profile for krakken » Messages posted by krakken
Se pare ca imi voi lua unul de 50 l, e inevitabil...sfaturile voastre mi se par de bun-simt, atit pentru pesti, cit si pentru viitorul lor posesor, si va multumesc. am sa va tin la curent cu situatia, daca va intereseaza si in 2-3 saptamani sper sa pot pune si o fotografie a acvariului.

date fiind recomandarile primite si postura de novice cred ca am sa incep cu betta. In conditiile unei lungimi la maturitate de 7 cm, un mascul si trei femele imi suna acceptabil, si imi inchipui ca nici masculul nu ar avea de ce sa se planga. 2x7x4=56, nu as forta prea tare nota. kuhlii vor mai avea de asteptat acu' alta problema:
vreau sa ii iau "de mici", sa ii cresc eu, nu sa cumpar un exemplar gata dezvoltat. cum stau tinerii cu dimorfismul? nu de alta, dar nu as vrea sa ma trezesc cu 4 masculi.
niste detalii in ceea ce priveste craniul ar fi binevenite, dolly; de ce nu as putea sa-l tin in acvariu?
Ce tipuri de lemn pot fi introduse in apa acvariului, cu scop decorativ si cum trebuie tratat pentru a evita riscul de eliminare in ea a cine-stie caror agenti microscopici nedoriti?
E o idee buna buna folosirea oaselor pe post de decor? Concret, e vorba de un craniu.
Corydoras Panda nu imi imi fac prea tare cu ochiul, in shimb as lua(daca se gasesc la noi) Scleromystax barbatus-depistat in timp ce ma informam despre panda. Din cite am citit ajung cam pe la 10 cm. Ar fi prea mult o pereche d'astia in 30 litri? Ori asta ori kuhlii.
Mersi de promptitudine. Problema mea e lipsa spatiului, in camera. mi-e mult mai comod sa am un acvariu mic...si hai sa zicem ca as rezolva-o, dar, cum am mai zis si adineaori, nu vreau sa ma avint prea tare de la inceput. nu vreau ca acvariul sa devina o corvoada si in citeva luni sa ajung sa il vand. ma cunosc :-) si mi-am propus sa o iau treptat, cu rabdare si atentie maxima la locatari.

scuze de dublupost, n-am gasit buton de editare a mesajului anterior. fie nu este, fie sunt eu prost ;)
M-am uitat peste linkul tau. Pare-se ca detaliile de acolo ar limita drastic, intr-adevar, numarul de specii/exemplare coabitante. Bun. Atunci nu vor fi ancistusi, oricat de mult mi-ar placea, chiar de la inceput. :-) si nici prea multi pesti. Nici o problema. Ma adaptez. Sugestiile sunt asteptate ij continuare.

si intre timp am depistat si pestele despre care ceream informatii. Pangio kuhlii, pare-se.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Pangio_kuhlii.jpg

Editat de Lofty: Ti-am facut eu topic nou (o sa primesti astfel mai multe sfaturi la obiect) si ti-am unit ultimele trei mesaje consecutive. Nu exista buton de Edit.
Ca sa nu umplu' degeaba spatiul, am postat aici.
Sunt pe cale sa imi cumpar un acvariu, si am nevoie de sfaturi.
1. sunt amator in ale acvaristicii, desi nu in totalitate in afara problemei. acu mai ani, cind eram si eu scoler, tineam pesti in acvariu. chinuiam e un cuvant mai bun, daca tinem cont de faptul ca , fiind mare iubitor de diversitate, aveam la gramada de toate pentru toti, de la guppy la carasi, xipho si nigrofasciatum(eu asa tin minte ca se chema, a rezistat doar citeva zile din cauza ca nu aveam un incalzitor pt acvariul meu, dar totusi imi amintesc ca a forfecat tot ce a prins), sanitari si betta. cam 15 pesti intr-un acvariu de 20 de litri. nu ma mindresc cu ce a fost atunci, probabil ca termenul potrivit care sa ma descrie in acea periooada ar fi "macelar cu intentii bune" dar imi place sa ma lungesc la vorba. ideea e ca sunt familiarizat cu franturi din terminologie, si am in mine virusul asta-desi acum nu am de gand sa repet grozaviile tineretii.
2. vreau sa imi cumpar cit de curand un acvariu de capacitate relativ mica(20-30 de litri)-fiind la inceput m-am gandit ca nu e cazul sa sar pe unul de 100; cu tot tacamul auxiliarelor inclus, desigur
3. as vrea imi recomandati 2-3 specii(iar eu am sa va expun in mare preferintele mele-care nu mai sunt, slava domnului! atit de variate ca si acum 15 ani) de pesti care sa se suporte. spatiul, o spun din nou, nu va fi prea mare, maximum 30 l. preferinte fizionomice: cu cit mai "urat" cu atat mai bine(uratenia e o chestie relativa)- de exemplu ancistusii sunt printre favoritii mei. singurele "splendori" pe care le suport sunt betta. Nu prea imi fac cu ochiul zvarlugile minuscule gen guppy, zebre sau neon, si nici ditamai evantaiele, gen caras sau scalar.
Urati, de dimensiuni medii, si sa coabiteze. recomandari?
4. odata cu specia, va rog, spuneti si numarul de exemplare
5. poate incearca cineva o identificare, pe baza unei descrieri-daca nu e suficient ma bag si la un portret robot ;) ? imi placeau la nebunie cind ii vedeam in alte acvarii, la mine, pe vremuri, nu au rezistat din cauza conditiilor vitrege. m-as incumeta acum. serpentiformi, imi pareau in zona sanitarilor-dar deloc "relaxati pe fundul apei", vargati in alb si negru, cu aripioare(poate gresesc) rosiatice si parca aveau si mustati, mici de tot.
6. niscai specii de plante pe care melcii(vreau sa iau si 2 sau 3 exemplare) sa nu le hapaiasca instantaneu "se exista"?
mentionez ca sunt din cluj, imi inchipui ca e un oras care dispune de o varietate destul de larga de specimene.
In rest incerc sa ma descurc singur, cititnd pe aici si pe dincolo.
Multam de rabdare daca aveti sa cititi atita poliloghie, daca nu o zi buna, astept cu nerabdare raspunsuri si eventual o conversatie. Sper, crescand ca la carte noi genratii, ca vechile mele victime, aflate, sper, in raiul piscicol, sa imi ierte greselile copilariei. :-)

Forum Index » Profile for krakken » Messages posted by krakken
Go to: