[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Nu conteaza de unde i-ai cumparat.. de unde provin ei de fel.
Doar daca pestii provin din ocean. Daca sunt de crescatorie, nu vor sti ce e aia anemona, eufilie, etc
Nu am teste..
Skimmerul trage apa, trage aer, face microbule, dar nu se formeaza si nu se ridica spuma. Am decis sa-mi bag ceva in el de skimmer si de acvariu, nu ma mai intereseaza, sa le ia naiba. Cel putin o luna nu vreau sa mai aud de el, mi s-a luat. Daca-si revine - bine, daca nu, sa fie iubit de doctor, popa si gropar.
@LucianCM - test
O data pe saptamana, impreuna cu Polyp booster
Il las, nu am de ales. Cel vechi nu are nimic infundat totusi, l-am curatat de l-a luat naiba.. m-am uitat si cu lupa la rotor sa vad daca nu are vreo fisura, pin rupt, plm.
Sa le ia naiba de acareturi
Nici un fel de filtrare mecanica. Am renuntat la ciorap si la burete
NAC6 facea microbule, dar pentru ca nu ridica spuma le scotea "pe din dos", direct in sistem. Nu si-a revenit nici dupa aproape 2 saptamani.
Si asta nou face microbule, dar la fel.. nu se ridica spuma.
Acelasi. Pe langa faptul ca se ocupa senzorul de nivel de asta, am si o dunga trasa cu markerul.
Am incercat sa mai ridic skimmerul, nici o schimbare.
Skimerul asta nou nu e influentat de nivelul apei.
Am gasit niste raspunsuri probabile aici (2 si 3) http://www.saltwatersmarts.com/6-reasons-poor-protein-skimmer-foam-production-skimmate-2779/

Dar asta nu explica faptul ca skimmerul meu s-a oprit BRUSC din skimat..
Bun, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.

Am tot dat vina pe skimmerul meu ca nu produce spuma, desi la verificarea pieselor nu am gasit nici un defect.
Am inlocuit skimmerul cu un Dymax RS 40 de la Hincea si se petrece acelasi fenomen - zero spuma.
Ce si unde gresesc? Cum va explicati fenomenul? Salinitatea e de 1024, singurele schimbari din perioada recenta au fost:
- schimb de apa 10% (am folosit alta sare, Aquaforest reef salt (pana acum foloseam Red Sea coral pro)
- aditii de Aquaforest 1+ 2+ 3+
- aditii de Reef Roids + Polyp Boost

N-ar trebui sa aiba vreo legatura.. eu doar zic ce am facut. Deci, ce plm?? Daca nu face skimmerul spume, fac eu
va recomand pagina de facebook despre aquascape, a lui Oliver Knott. Atentie mare la poze
Gabi, te rog sa ma ajuti cu un link, ca-s pe telefon si imi prind urevhile
Sa fi fost al meu, as fi pus doar staurogyne repens, cat cuprinde, fara alte plante. Si fissidens moss pe craci, ici-colo.
Rezolvat, imi imprumuta Dan Hincea un skimmer
orio wrote:Pt mine peti este un furnizor de nota 20.

Daca eram femeie, il si footeam o data, de doo ori
Aquaplanet are site-ul in constructie, mai e de asteptat
Aqua-life - Peti se ocupa cam singur de toate, are multe pe cap. Mai omite sa actualizeze site-ul (daca primea doar comenzi online, se actualiza automat stocul)
La Nevertebrate am vazut pentru prima oara ca un mic acvariu marin nu e OZN si nici racheta sol-aer. Marius de la NV mi-a oferit primele informatii "pe viu" despre un nano marin. Asa a aparut Salty-Bat
Sar'na mult!
Sa mai incercam si altfel: are cineva sa-mi imprumute un spumator pana rezolv problema cu al meu?
Apoi, sa-l futa Stalin de sarco, ca nu ma apuc sa surubaresc lampa de dragul lui
Vazut acum.

La fel patesc si eu cu sarcophytonul meu. Sta a prost.. ca o palnie.

Am observat ca seara se desface mai mult, cand lampa e "in amurg" si mai mult pe albastru. Poate vrea mai multa lumina albastra?

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: