[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: HumanFace
Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Bine ai venit! Pentru inceput citeste ghidul incepatorului si ciclul azotului! (Le gasesti in stanga sus la linkuri utile)!
Ape limpezi!
claw93 wrote:Exista vreo modalitate sa pun 20 neoni 6 corydoras si 2 scalari(doar daca exista de talie mai mica,si sper sa existe).

In 54L? Nu.
Scalari au nevoie de acvari pe undeva la 150-200L MINIM.
Scalari pitici exista daca sunt malformati, sau pterophylum lopoldi care sunt alta specie si nu gasesti veci...
Poti tine 15 neoni si 6 corydoras linistit, daca ai ceva mai multe plante, filtrare ok si te ti de schimburile de apa.
@claw93- nu neaparat. Ca difuzor poti folosi un simplu filtru de tigara.
@visiniu: Aici te contrazic: Bomba face co2, care, o fi el contaminat cu putin alcool, da e co2, care se gaseste si in natura. Easy carbo e o chimicala si nu inlocueste atat de bine co2ul.
De cat nimic da, e bun si numai easy carbo. Depinde si de ce plante. Din ce am citit ca ai mi se pare ok.
Cat despre fertilizant e super daca mergi pe schema JBL!
PS: ai mare grija la cum dozezi easy carbo ... totusi se foloseste ca dezinfectant in spitale, omoara orice!(in doze mari).
Salut! Ca raspuns la intrebari:
1Intre easy carbo si co2 este o diferenta imensa:
Easy carbo este glutaraldehida(CH2(CH2CHO)2) si este mai mult anti alge dar poate fi folosit de plante si ca sursa de carbon,nu co2, iar co2 este dioxid de carbon. Easy carbo nu va face nici o data treaba co2-ului, deci e recomandat sa pui din amandoua.
2 Aici las pe alti sa raspunda...nu ma pricep la tuburi osram...
3 Masculii au fruntea mai bombata, dar e destul de greu sa observi. Cel mai bine poti afla la in perioada de reproducere.
Arata Bine! Asteptam noutati si despre cel cu creveti!
Ape limpezi!
Frumos!
Dar parca ar mai merge niste verdeata inalta, mai ales in stanga.
Ape limpezi!
Uita-te aici http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups ! Poate sa fie infectie bacteriana! In orice caz pregateste o carantina!
Pe microrasbore nici nu le-ar vedea.
Imi place acvariul! E diferit de ce mai este pe aici.
Parerea mea: Vreo 50-100 lemon tetra, sau tot ceva galben.
Ai materiale filtrante la pompa aia?
Pai cate grade are? nu ai termometru? Ca asa cu mana in apa.... Orice pesti par dezorientati dupa ce ii bagi in acvariu.
Te-ai cam grabit... Mai intai treebuia sa dai carasul si sa iti iei plante, la guppy le plac plantele multe.
In primul rand acvariul tau este prea mic pentru discusi. Gandeste-te la ceva pe la 300L. In al doilea rand, dupa combinatia ta de pesti vad ca n prea te-ai documentat nici pentru acestia: Scalari, ca si discusii, au nevoie de un acvariu mai mare, sunt total incompatibili cu carasi si nu prea se inteleg cu viviparii.
Carasii papa plantele(daca ai) care ii fac pe ceilalti pesti sa se simta ca acasa. ;)
Nu o sa se inteleaga. Da carasul cuiva. Mai da niste detalii despre acvariu !
Nu prea vad ce ai putea sa faci... Ori muti icrele si parinti altundeva, ori le lasi acolo. Depinde si de ce pesti mai ai.
Nu prea cred... Nu cu doar atatea plante... eventual mai pune moss si cladophora.
Acvariul acela nu prea e bun pentru scalari, nici macar unul.
Ai putea tine neoni .
Mai bine de cat albino pune 1-2 otocinclus si numai 5 neoni.
cory e bine sa stea minim 5. Daca ai albino tine-i tot cu albino, nu cu panda (nu 2 albino si 3 panda, de exemplu).
Mai bine pune si zebrele in acvariu de 60L. Ce fel de sanitari ai?
Da se inteleg cu zebrele. Zebrele au neovie si ele de ceva pe la 60-70L.
Eu as zice sa ti numai boraras brigitae, sau microrasbore si creveti. Boraras incap in jur de 8, sa zic asa...minim 5.

Forum Index » Profile for HumanFace » Messages posted by HumanFace
Go to: