dan.pavelescu wrote:Eu am inlocuit tevile stoc cu Aquario Premium Neo Flow
Nu gasesc aceste produse in Austria. Doar in Ungaria si Germania. Dar o sa mai caut, poate gasesc ceva asemanator
Daca stai in apropiere wiena dute la garnelaxia sau Liquidnatur.
Daca nu ia de pe site de la ei.
Si eu is in Austria, iti spun sincer nu are rost sa dai atatia bani pe la magazine. Aliexpres sau amazon ,plus eu am reuntat la sticla si am trecut pe inox nu te obliga sa le cureti mai deloc . Sticla in schimb o data la 2 saptamani neaparat ca deranjeaza vizual
Salut mie mia placut de la inceput acest bazin ,ravazand pozele am inpresia ca ceva nu este bine. Nu ar trebui sa ai Jungla acolo? Nu prea vad miscare pe plante sau le ti din scurt?
@eversad - Nu stiam ca siporax face si filtrare mecanica, de fapt nu cred ca face decat biologica.
Apoi o face si o face mult mai bine ca un burete .
Eu nu am in filtru decat siporax.
Se ocupa si de mecanica si biologica
Pentru a se ocupa si de cea mecanica este nevoie de o ciclare indelungata , cea ce am si facut eu.
Nu mai ai batai de cap cu curatat bureti colmatare lor etc.
Am mai spus pe undeva ,nu mai e nevoie de deschiderea filtrului cel putin un an daca nu sunt probleme in bazin.
Salut, daca ai soll fertil da se face schimburi de apa cand ai plante altfel le arde. Daca nu ai sol fertil pe perioada ciclari nu se face schimb de apa . 3 saptamani mi se pare putin pentru a adauga rcs . Cel.mai bine te iei dupa teste de apa .
Frumos si simplu ,mie imi place.
In legatura cu valisineria chiar de se spune ca e o planta usoara de crescut din experienta si documentare am ajuns la concluzia ca nu este asa.
Valisineria in special isi ia ce are nevoie prin radacini,daca ai in sol fertilizare merge bine daca nu merge prost,plus are nevoie de un sol gros undeva la 5 cm minim.
Eu am sonda de la dennerle cu controler, nu am curatato nici o data e curata ca lacrima.
In afara de calibrare la 4 saptamani dupa instructiuni, apa destilata, ph7 solutie ,ph 4 solutie toate dedicate calibrari . Are peste un an jumate
dan.pavelescu wrote:@Flash, ce acvariu ai, ca marime ma refer. Daca se incadreaza, iti trimit maine o pompa de curenti.
@Melbo, iti trimit maine o pompa de curenti pe aceeasi adresa.
Nu stiu ce faci si cum faci , dar cu acel aspirator ai undeva la 12 Minute timp sa aspiri un acvariu de 30 litri unde va curge cam 10 litri de apa in acest timp.
Eu unul la 50 litri ma plictiseam sa aspir Subtratul pana se umple galeata de 20 litri .
Ai privit Video pana la capat?
Dupa poza ai varianta normala cel putin asa se vede in poza ,nu cea nano. Iar la cea normala ai o bucata de blastic care este pe furtun acea bucata o inpingi pe furtun mai tare si iti va curge mai putina apa in galeata.
Le am pe amandoua
Clar la aspirarea substratului se ridica gaze in coloana apei ,din aceasta cauza cand se scoate plante sau adauga se recomanda schimbare a cel putin jumatatea din apa .
Daca nu te descurci cu gatuirea furtunului la cea ce folosesti acum (nu stiu ce folosesti) iti recomanda sa privesti acest video :
https://youtu.be/Ub2mfFUPfGg
Hybrid wrote:Ai grija cu apa oxigenata, eu am facut nuke la tot ce aveam in acvariu, de la pesti la amano...
Sper sa nu fac,acum doza adaugata este sub recomandari. Pana acum am facut un tratament de 2 zile apa schimbata adaugat din nou 50 ml apa oxigenata si 25 algexit. Nu am vazut pierderi .
alinutz80 wrote:No, imi pare rau!
E nasol cu hair algae.....si eu am in acvariul cu crystal red, dar tot o scot manual....am scapat de ea o perioada doar cu easy life algexit. Dar apoi iar mi a reaparut...ciudat.....
Bafta si sa scapi odata de ea!
Multumesc, si la mine sa dus din ea o perioada dupa acest a reaparut dublu De scot scot mereu cu periuta de dinti . Tot nu ajuta Ori o omor de tot ori o las si fac acvariu de alge
Salutare, din pacate nu vin cu vesti bune ci rele.
Hairalga sa extins peste tot,atat de mult incat a sfocat gazonul si nu sia mai revenit.
Am incercat destule metode fara rezultate parca mai rau .
De ieri am inceput si cu solutai cea mai urat apa oxigenata.
Plan: 50 ml apa oxigenata 25 ml algexit ,la doua zile schimbat 60 l apa si adaugat din nou. Asta vreau sa fac 2 saptamani,fertilizare oprit co2 oprit si lumina oprita. Ma astept ca ce a mai ramas din gazon sa se arde si sper ca dupa sa isi revina. Ce sper este ca sa nu omor creveti.
Sa speram ca rezolv ceva asa ,daca nu va trebui sa adaug plante cu crestere rapida .