[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09

tu si Silviu cand veniti cu poze sau cu proiecte noi....
superb bazinul
niste poze ar ajuta...
algele maro apar in perioada ciclari, se poate ca bazinul sa nu fi inca ciclat. pesti au fost supusi la variatii de amoniac si nitriti , ceea ce le-a provocat scaderea imunitatii si devin mai sensibili, mai bolnaviciosi...
nu stiu daca a spus careva dar, din proprie experienta iti spun. Orice solutie ai folosi,laciclarea unui bazin cu pesti in el, nu poti avea garantia ca pesti v-or supravietui perioadei sau daca supravietuiesc,v-or avea probleme de sanatate. De aceea se recomanda donarea pestilor pentru aceasta perioada

se poate sa fie o infectie sau un parazit,care nu iti schimba parametrii apei

deci nu stiu daca ai pus medii bio in bazin asa cum au spus colegii, si daca ai pus, cred ca asrta e motivul pentru care au aparut algele maro.Daca nu ai pus inca mediile in bazin, este clar ca bazinul nu este ciclat. un bazin cu o filtrare insuficienta,se cicleaza foarte greu sau deloc

ca recomandare de filtru silentios este EHEIM dar cum au spus si colegii, sun sun este mult mai ieftin si vei fi deranjata doar daca dormi ca un iepure. Bineinteles ca toate devin galagioase cind debitrul la IN scade prea mult

Severus...eu nu ma supar nici cand sunt criticat serios, si stai linistit ca duc la glume.. Luna viitoare am sa desfac un filtru sa vad cum arata inauntru .. dupa aproape un an.. am vrut sa le desfac prin octombrie dar mi-a fost lene si debitul este si era bun asa ca am renuntat
si poti veni.. ti-l imprumut... doar nu esti departe de mine... o aruncatura de bat....
se pare ca informatiile difera... eu am vazut pH pana la 7,5 in fine...
Severus wrote:
MSI wrote:Hmmm ..
La capitolul filtre eu m-as baga sa recomand un filtru sun sun:

Daca am inteles eu bine locuiti in zona militari, magazinul online din link este din zona moghioros si il ridicati direct, nu mai platiti si curierul.

http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/product&product_id=200

Iar daca mai ai 80-100 RON disponibili, iti sugerez sa cumperi si un prefiltru (HW 602A sau HW 603A) tot Sun-Sun si tot de la acelasi magazin.
Pe langa faptul ca iti rezolva filtrarea mecanica, o sa te scuteasca si de multa munca la intretinerea filtrului mare.

Mesajul este pentru Raluca, nu pentru adrian, cu toate ca si pe el l-ar ajuta un prefiltru

da S'everus... stiu si chiar am un sun sun 602 dar ca nu pot sa il cuplez la cele 2 sun sun 402b.. bine as puea dar nu stiu davca imi oate aigura debitul pentru amadoua
Asa ,acum, spal la fiecare 2 zile buretii din paharelsi nu am probleme...din feb nu am umblat la canistre si debitul inca e bun...
pH este cam la limita maxima
cauta pe google la RCS sau neocardine si ai sa gasesti mai multe date si explicatii
,,,
;;;
si eu recomand SUN SUN... eu filisesc si sunt foarte multumit ... mai ales ca preturile sunt aproape la jumatate fata de eheim la aceeasi capacitate
nu sunt la fel de silentioase ca eheim dar nu atat de zgomotoase pe cat sa nu poti dormi..

la sun sun, pe langa filtrarea bio, si cea mecanica finctioneaza foarte bine...eu am doar un perlon in canistra si in paharelul de la in un burete...Am apa limpede...
cr1st1an wrote:
Liv wrote:

Eu am un E900 (3 litri) la care am adaogat pt. ciclare un Ecoo pro 200 (luat pt. un cub de 27litri). Vezi ca am depasit de departe orice recomandare a producatorilor - fiecare e declarat ca fiind bun pt. acvarii de 200 litri (al meu are 180 litri brut - brut inseamna tot volumul interior). Dupa 3-4 zile de la montarea celui de al 2-lea filtru am vazut imbunatatiri majore la claritatea apei.

Cu scuzele de rigoare ca ma bag peste topicul colegei, eu am un ecco pro 200 folosit cu spray bar tot de la eheim pentru un acvariu de 60 litri si neavand posibilitatea de reglaj al debitului, acesta mi se pare cam puternic pentru acvariul meu. Imi inchipui ca intr-un acvariu de 27 litri face furtuna. As vrea sa te intreb daca exista vreun regulator de debit pentru acest filtru sau ai gasit tu vreo modalitate cum sa il reduci?

sunt mai multe modalitati printre care reducerea debitului prin strangulare sau montezi un robunet pe AUT_ul filtrului si reglezi de acolo sau cum am facut eu la fluval, autul e in 2 directii si pompa e cam puternica, poate pentru ca este prevazut si pentru marine...Eu am facut doua spray-baruri, cu cate 2 randuri de gauri, aproximativ la 45°asa poti evita presiunea la iesirea din spraybar, ori maresti gaurile la spreybar... dar sa au grija sa nu le faci perea mari

Raluca, cand e vorba de filtrare, niciodata nu este prea multa...cu cat mai mare volumul de filtrare, cu atat mai repede este tratata apa din bazin

am vrut sa spun ca maine fac niste poze la ala mare.. dar am facut azi si am si postat.. in fine... stau prost la partea cu tastatul...daca nu ma uit la taste, scriu in chineza cu litere romane

cred ca am sa renunt la acestea 2 nano si am sa il pun in functie pe juvelul de 100 litri cu ornamentele si plantele din cele 2 nano
apa e mai albicioasa ca am mai aranjat putin pe acolo si s-a tulburat... drept este ca ma cam saturasem de spalat nisipul... cred ca in vreo 10 ape l-am spalat... mai iese si la aspirat....
,,,
,,,
,,,
,,,,
,,,
,,,
salut... de mult nu am mai postat aici... bazinul nu era prea bine... nu i-am facut o mentenanta decat cea necesara.. adica schimburi partiale si aspirat... de prin aprilie 2017.. in fine.. de cateva luni tot imi caut timp si in sfarsit am reusit..
am renuntat la plante
am pus cateva pietre si cativa mopani si mai am niste crengi care mai trebuiesc fierte sa le bag pe acolo...
ce vreau sa schimb este , capacul si sistemul de iuminare.. cand v-a veni timpul o sa deschid topic pentru ele.
de schimbat nu am schimbat decat substratul , acelasi tip de nisip de constructii,doar ca nou,pietrele le-am tinut 2 zile in otet si le-am fiert de 3 ori... faza cu spirtul , nu am incercat-o pentr ca aici spirtul are o consistenta vascoasa si... nu am avut curaj sa le bag
sper ca otetul si fiernberea sa fi omorat BBA -ul...
filtrarea la fel, 2 x sun sun 402b, pline cu siporax si lava vulcanica.. in unul am un sertar cu minisiporax si lava
filtrul intern l-am desfiintat, era tare incomod
Maune fac niste poze ka ala de 400 si ai vezi pe aia....si...paradoxul....black moor are doar burta alba...
Ciudat,eu am avut impresia ca vaf modelul de la faamta de masa...poate reflecir...in fine...ru sti ce ai acolo

Nu ma supar pe tine pentru ca imi dau srama ca e dificil sa tot apelezi la parinti da iti cumperi una si alta dar...

1 - prstele pe gundul bazinilui,aia inseamna nivel ridicat de amonoac sau nitriti
Fa ce trwbuie nu mai experimente ca nu o sa reusesti pana nu prinzi experienta

Fa cym ti s-a spus... schimburi de 30% la max 2 zile .Apa declorinata si la temperatura...si aspirat substrat
In rest lasa bazinul linistit...mai tunzi plantele ....
Si ciyesye cat poti

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: