| Message |
|
|
|
Pic2
|
 |
|
|
|
si ceva poze :
Pic 1
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor!
Va prezint si eu acvariul meu la cateva luni dupa restart :
Acvariu 220/55/50 sticla de 12 cu fund dublu de 10 + intaritoare ;
Standul este din teava patrata de 10 (nu sunt sigur dar cred ca e mai putin relevant )
Filtrare : Folosesc un Fx6 plin cu bureti + 2 sertare materiale filtrante si un sump interior de 20/55/50 plin cu matrix si alte materiale filtrante
Iluminat : 10 benzi led RGB de 1 metru
Vietuitoare : Ciclide malawi Haplo, Auloncara si ceva Mbune, doar masculi
|
 |
|
|
|
Salutare,
Sunt interesat sa achizitionez mai multe ciclide africane mature, doar masculi peste 10-12 CM preferabil Auloncara si Haplo, prea putin ma intereseaza mbune(doar ceva specii rare cum ar fi Polit)
Numai bine,
|
 |
|
|
welcome, interesante pasiuni 
|
 |
|
|
Hello tuturor, multumesc pentfu sugestii, cred ca neoni, red nose tetra si rainbow fish o sa fie un acvariu deosebit, o sa mai puna ceva corry si ceva ancistrusi si am rezolvat cazul 
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor, am comandat din cehia urmatoarele specii de pesti :
- Ancistrus lemon l 144
- L204 Panaque sp.
-Ancistrus sp. super red long fin
-Pterygoplichthys gibbiceps gold
Ancistrusii si L204 Panague vreau sa ii cresc si sa le creez un mediu intr-un acvariu cub 40/40/40 iar Gibbiceps o sa ii mut in acvariul de 800 litrii pe masura ce o sa creasca
Intrebare : Se pot tine toti intr-un acvariu de 60 Litrii, este vre-o problema daca o sa ii tin impreunati ? Exista riscul sa se corceasca ? Pot sa se inmulteasca independent si fiecare cu viata lui in acel bazin sau ar trebui sa ma limitez la mai putine specii. Am comandat cate 4 din fiecare specie si 2 gibbiceps
Multumesc
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor, am o ruda care detine un acvariu de 140 / 55 / 50, pana nu demult acvariul era cu tropheusi dar a hotarat sa renunte la ei din cauza agresivitatii. S-a hotarat sa dea un restart, a cumparat ceva cioate, niste anubias si l-a transoformat intr-un acvariu "semiplantat" spun asta pentru ca este populat doar cu plante easy si in mare parte anubias si criptocorida.
Probleme mari avem la amenajarea cu vietuitoare a acvariului pentru ca nu prea ne pricepem la compatibilitatea speciilor. Stiu ca isi doreste in special un grup de 20-30 de neoni, 10-15 cory, 5-6 ancistrusi si mai doreste sa adauge inca 3-4 specii, se gandea tot la pesti de card.
Intrebare: ce pesti credeti ca ar fi compatibili 100% cu cei mentionati mai sus : neoni, cory, ancistrusi ?
Cred ca la volumul de apa ar putea sa tina si o pereche de scalari sau ma insel ?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
|
 |
|
|
|
Cumpar ciclide africane mature 15 CM+, doar masculi ! Contact 0747444189 SMS sau apel sau mesaj pe forum
|
 |
|
|
|
L-am bagat deja, sper sa îl vrea cineva, este un exemplar foarte fumos se coloreaza extraordinar atunci cand nu este stresat
|
 |
|
|
|
Donez urgent mascul nyrerei, aproximativ 10 cm, este b?tut ?i nu am unde sa îl izolez, o sa î?i revin? in maxim o s?pt?mâna, dac? îl mai ?in in bazin nu cred ca o sa aibe ?anse, este foarte slabit
|
 |
|
|
Salutare tuturor, ma bate gandul sa cupar o pompa de aer mai puternica, din ce am cautat am gasit varianta asta https://www.emag.ro/pompa-de-aer-sera-air-550-plus-08816/pd/DKDCL7BBM/?X-Search-Id=f85942a60bb911358217&X-Product-Id=17124476&X-Search-Page=1&X-Search-Position=27&X-Search-Action=view
Are cineva asa ceva ? Ma intereseaza in special cat este de silentioasa 
|
 |
|
|
Vand pui Maison Reef, puii au aproximativ 1 cm, pretul este de 5 lei / bucata . In poza este tatal indivizilor 
|
 |
|
|
lukitza wrote:Eu as zice inca 50-60, nu 5-6
Parca 600l are acvariul, nu?
Parca nu m-as duce atat de mult, nu vreau sa il aglomerez, nu pot sa tin minte 50-60 de pesti si ti-am zis ca trebuie sa fie personalizati
Cam 720-750 litrii are brut acvariul 
|
 |
|
|
koala wrote:Lasa vrajeala asta de popa de tara  si zi-mi daca s-a rezolvat problema aia cu nivelu' de apa din sump. Asta ma intereseaza!
Nu am rezolvat momentan pentru ca nu am avut timp sa dau pertii jos din sump dar oricum solutia ramane asta si in weekend sambata la prima ora ma apuc de demontat si sunt 100% sigur ca problemele
koala wrote:PS: Pestii arata "grasuni" si mie, personal, imi place cum ai decorat acvariul... nu e "clasic", da' mie imi place!
Multumesc pentru incurajari, ti-am urmat sfatul tau si l-am facut asa pe sufletul meu si aveai mare dreptate ca cel mai important este sa imi placa mie acvariul.
Nu este un clasic, este un acvariu cu poveste, majoritaeta pietrelor si buturilor din acvariu sunt adunate din locurile prin care am fost eu sau aduse de catre prieteni care au vrut sa isi puna amprenta in acvariu meu(nu am prieteni acvaristi si pentru ei ce am facut eu acolo este de domeniul SF-ului)
Si ca sa vedeti ca oamenii sunt nebuni pestii mei au toti nume, pe unii i-am botezat eu pe altii i-au botezat prieteni ce au venit in vizita , deci pentru mine ce este acolo inseamna mai mult decat un simplu acvariu, a mancat multi nervi si timp
|
 |
|
|
lukitza wrote:Mai baga niste pesti, pare gol. Mai ales ca filtrarea duce.
O sa mai cumpar cativa, am momentam cam 17 pestani maturi, probabil o sa mai iau 5-6 dar astept sa gasesc ceva specii mai deosebite, stau ascunsi printre lemne cativa(demasonul si interruptusul)
|
 |
|
|
Poza nr 2 
|
 |
|
|
|
ca tot am reusit sa deslusim problema sump-ului va mai pun doua poze proaspete cu africanii mei .
|
 |
|
|
Pe intelesul meu explicatia, multumesc maestre ca esti printre noi 
|
 |
|
|
koala wrote:
- Ca sa ajungi la mediu "anaerob" e de munca, nu merge asa usor! 
Poti sa ma lamuresti mai in amanunt ce inseamna un mediu "anaerob" am cautat ceva pe net dar nu ma prind daca sunt pe drumul cel bun
|
 |
|
|