| Message |
|
|
Simpatici, eu nu am avut noroc cu geo, nu sunt rezistenti la foame
|
 |
|
|
ocean wrote:  Foarte fain
|
 |
|
|
|
In asteptarea colegului @EverSad cu testele pentru apa am mai rarit plantele de la suprafata ca sufocau bazinul
90+ zile de la Start
Off topic : No3 iese 0 in bazinul mic(pare ca nu reactioneaza cu substanta, nu inteleg)
In bazinul mare no3 este intre 0 si 1, incep sa ma indoiesc de calitatea testelor
|
 |
|
|
EverSad wrote:
Acum: nu doar strict volumul de material biologic conteaza la un filtru.
Conteaza materialele si cum circula apa "pa acolo".
Cam despre asta e vb, restul sunt povesti. As mai adauga totusi durata de viata si nevoia de mentenanta.
Oricum aici comparam Cr7 cu Messi, e clar ca ambele sunt varf de lancie si nu dai gres cu niciunul.
Nu am folosit eheim extern, insa am o pompa in sump care merge non stop de 4 ani si nu de putine ori a mers zile fara apa.
Eu recomand un lucru doar daca l as mai cumpara odata si in cazul fluvalului, nu as cumpara altceva nu pentru ca sunt mai slabe ci pentru ca eu am avut rezultate bune cu el
|
 |
|
|
|
Sobolanii au ajuns la mine! Se poate inchide aici
|
 |
|
|
|
Fluval Fx 5( functioneaza de 5 ani pentru un bazin de aproape 1000litrii) l am curata de doua ori, nu am avut niciodata probleme cu apa.
Am vazut ca a aparut fx6, nu am folosit insa cred ca e ce trebuie
|
 |
|
|
Ora mesei fara schimb de apa 90 zile si fara mentenanta in ultima luna
https://vm.tiktok.com/ZGe63TuC6/
|
 |
|
|
|
Rezolvat momentan! O sa revin cu urmtoarea tura
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Hello Guys,
Astazi este ziua in care o sa fac curatenie in acvariu.
Donez o cantitate generoasa de cerato + alte plante.
Deasemenea daca cineva este din Bucuresti si are 2-3 fire de Cryptocoryne pink sau Echinodorus pink mi-ar placea sa incerc si eu varietatea asta in bazinul meu. Sunt dispus sa si platesc pentru ele, nu doar donatii.
Soseaua Stefan Cel Mare, Buc, Sector2 ( Zona Obor ) : predare personala astazi dupa ora 18
In caz ca nu mai sunt pe forum puteti sa imi scrieti pe wzz sau sa ma sunati(raspund la orice nr de telefon) - 0747444189
|
 |
|
|
|
Cam asa se intampla cu echinodorusul din cate imi dau eu seama.
Acum 2 luni am luat un echinodorus imens din piata si pana nu i s-au uscat absolut toate frunzele vechi nu a inceput sa se dezvolte. Recomandarea mea e sa ii dai pace, oricum frunzele vechi se usuca toate(flo avea o explicatie pertinenta cum ca sunt crescute emers si au nevoie de timp de acomodare). Nu stiu daca asta e valabila pentru toate insa la mine asa a functionat.
Colegul Bayek ti-a dat cel mai bun sfat, sa iei plante ieftine pe care sa le pui in bazin si apoi o sa vezi care merge si care nu. O sa ai nevoie de frunze uscate si pesti morti in bazin ca pape si plantele tale ceva.
Da-i putin timp bazinului sa se maturizeze si o sa vezi ca lucrurile se schimba, momentan tu incerci sa cresti plante si pesti in apa potabila de la robinet ceea ce face imposibila dezvoltarea vietuitoarelor
|
 |
|
|
|
Marinele nu sunt chiar specialitatea mea insa as vrea sa inteleg de ce anume vrei sa tratezi acea piatra
|
 |
|
|
|
Salutare !
Eu zic ca e o pierdere de timp cu dracia asta daca vrei sa reduci NO3. Am testat, perioada lunga. In afara de claritatea apei, nimic notabil...
Salutare, este corect, insa pe claritatea apei pot sa spun ca exceleaza, este greu sa faci filtrare biologica in 0.4 litrii cat volum are acest filtru, pentru no3 folosesti sump, filtru extern insa pentru claritatea apei acest filtru este o minune
|
 |
|
|
|
Pic2 :
|
 |
|
|
@EverSad, nu sunt acasa insa pun cateva din telefon 
|
 |
|
|
EverSad wrote:Vineri, sunt la Bucale... (vin si cu troaca cu numar` de B xxx, am doar doua` cu numar de B)
Sa nu ma claxoneze aia` ai vostrii, in prima milisecunda, la schimbarea culorii.
Oftopic: fac si eu teste la borcan. (vin cu` cutia fermecata, si iau probe de apa... pentru` neste teste mai extinse...)
Ca: am unde` sa le fac...
Chiar sunt curios cum o sa iasa testele la tine, mai ales ca am 3 pesti morti in bazin acum. Este un moment bun sa vedem cum afecteaza apa aceasta situatie, nu ma ating de bazin pana maine 
|
 |
|
|
EverSad wrote:Vineri, sunt la Bucale... (vin si cu troaca cu numar` de B xxx, am doar doua` cu numar de B)
Sa nu ma claxoneze aia` ai vostrii, in prima milisecunda, la schimbarea culorii.
Oftopic: fac si eu teste la borcan. (vin cu` cutia fermecata, si iau probe de apa... pentru` neste teste mai extinse...)
Ca: am unde` sa le fac...
Perfect, haide ca iti scriu pe whatsapp sa stabilim detaliile 
|
 |
|
|
flo77 wrote:Sunt curios daca pH -ul e scazut.
O sa repet maine trstele si o sa pun rezultatele aici, inclusiv ph.
Folosesc jbl la picatura
|
 |
|
|
Am un beta un cory si vreo 15 melci in borcan.
Imi e imposibil sa prind leeri, o sa merg in piata sa iau niste colisa, oricum am nevoie pentru ca sunt in razboi cu hidrele in ambele bazine.
Btw @EverSad sa imi spui daca iti mai doresti plante de la mine tinand cont ca e posibil sa fie infestate cu hidre.
Pot sa iti dau un pachet generos de plante, am mai multe specii care au pui si ti le dau cu draga inima.
Anunta ma cand vezi medajul caci urmeaza sa mai scot o plasa de marar din bazin
|
 |
|
|
|
Situatie bizara in "borcan"
Am facut si aici un test ieri iar no3 a iesti 0.
Initial am crezut ca am facut ceva gresit, am refacut testul si tot 0 a iesit.
Am facut si testul no2 si a iesit 0,01
Oare este cazul sa mai adaug 1-2 vietuitoare sa cresc putin no3, cred ca acesta este motivul pentru care plantele nu merg foarte bine aici ...
|
 |
|
|