| Message |
|
|
|
Donez pui guppy cu ridicare din Cluj-Napoca, cartierele Gheorgheni sau Marasti.
|
 |
|
|
Eu le mai pun din cand in cand celor doi betta ai mei oglinda, dar nu mai mult de 2-3 minute. Le face viata mai palpitanta si le creste pofta de mancare  )
|
 |
|
|
Farah, eu tin de cateva luni bune un betta intr-un acvariu din acesta: http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/acvarii_complete/Hailea_Acvariu_f20_silver si e cat se poate de fericit. Pretul e foarte bun pentru ce ofera. Ar trebui sa bricolezi un pic filtrul pentru ca produce curenti de apa prea puternici pentru un betta. Pui un burete la capatul prin care iese apa ca sa mai spargi din curenti sau il vinzi si iei un Aquael Mikro, care e perfect pentru betta. O mana de plante putin pretentioase sigur gasesti pe forum, iti mai trebuie un termometru, incalzitor n-ai nevoie pentru ca becul va incalzi apa suficient si daca se incalzeste prea tare (desi ma indoiesc ca temperatura apei va trece de 30 de grade vreodata) ridici cele doua clapete ale capacului si se racoreste suficient. Mai pune vreo 1-2 melci din specia ramshorn ca sa tine sticla acvariului curata, tot pe forum cred ca gasesti, numai sa dai strigare. Si cam asta-i tot pentru inceput.
Cu timpul poti sa mai iei diverse chestii, cum ar fi o priza programabila, sa n-ai grija aprinderii si stingerii luminii. Da o sa-ti dai singura seama pe parcurs ce mai trebuie sa iei. Succes 
|
 |
|
|
|
Cred ca ai vrut sa zici 2 ore, in doua zile se duce si amintirea clorului. Pune o cantitate mai mare la declorinat sa ai disponibila in permanenta.
|
 |
|
|
|
Exemplare de 1-1,5 cm, masurati de la baza nasului la baza cozii. Nascuti si crescuti in apa de Cluj.
Necesita acvariu de minim 40l, pentru ca ajung la 5 cm si sint foarte activi si mancaciosi, indeosebi femelele.
Se ridica in cursul saptamanii din zona Marasti, Cluj-Napoca. Pret 5 lei exemplarul.
|
 |
|
|
Nu stiu de robineti, dar dom'le, sint superbe lamaitele astea. Sa ai parte de cat mai multi pui 
|
 |
|
|
Parca melcii astia nasc pui vii. Se pare ca ai o mamica in acvariu
|
 |
|
|
Tare frumos a iesit. Si pestii sint superbi, da pacat ca-s asa mari
|
 |
|
|
neonu wrote:cativa am cumparat de la viorel71. ii trimite din galati. costa 5 lei bucata si sunt mai pui nu-s chiar adulti. Un lucru bun pana la urma ca nu traiesc chiar foarte mult.
Cum adica nu traiesc foarte mult? Ar trebui sa traiasca macar 2 ani. Daca mor mai repede e un semnal ca nu sint bine ingrijiti!
|
 |
|
|
|
Vand 3 exemplare de cory panda de aproximativ 3 - 3,5 cm.
Pret: 15 lei toti trei
|
 |
|
|
E clar o problema de adaptare care se rezolva in timp.
In primul rand trebuie sa le stabilesti sexul.
Doi masculi se vor gasi si certa oleaca oricat de mare ar fi acvariul. O pereche e mai usor de tinut, insa si ei isi vor stabili teritorii individuale. E bine ca acvariul sa fie delimitat cumva prin linii orizontale formate din pietre sau lemne, pe care sa le ia drept granita.
Doua femele - varianta cea mai simpla.
Masculii au ca niste riduri in spatele ochilor, tre sa te uiti cu putina atentie ca sa le vezi.
Acvariul in care ii tii este mare, probabil ca gasesc ceva mancare pe-acolo de nu vor sa iasa la vedere. Unul de 40-60 l, plantat, e perfect. Ca hrana da-le melci - pur si simplu ii adora, tubii sau alti viermi si/sau daphnia. La hrana congelata vin cand sint morti de foame, dupa cam 2-3 saptamani de post, atunci arata deja ca iesiti din lagarele de concentrare. Un puffer sanatos si care se hraneste bine e rotund ca un balonas.
Se pot tine fara probleme cu otocinclus, unele exemplare si cu creveti. Caz in care adio pui de crevete. Eu i-am tinut cu masculi de guppy, insa tetraodonii au un ritual de hranire mai lent, abia apucau sa guste din tubii, pe cand guppy cei iuti de codita au ajuns obezi. Dar sint perfect fericiti si singuri in acvariu. Tetraodonii adica
Le plac plantele inalte si subtiri, gen valisneria. Caraghiosii mei se ascundeau dupa un fir din asta dar nu-si dadeau seama ca le ramaneau pe-afara ochii, de-o parte si de alta  .
O alta chestie tare simpatica la ei e felul cum isi folosesc codita sa-si arate emotiile - frica, surescitare cand pandesc vreun melc sau cand intra in defensiva in fata unui exemplar mai artagos.
Concluzia - dupa ce trec de perioada de adaptare si daca le respecti caracterul, devin niste pestiuci tare interesanti si usor de tinut
|
 |
|
|
|
Puffyk, mai exact ce probleme ai cu tetraodonii? Am avut o vreme pitici din astia, poate reusesc sa te ajut cu ei
|
 |
|
|
Si asta-s tare frumusei, felicitari. Daca ar fi sa aleg acuma specia n-as stii la care sa ma opresc 
|
 |
|
|
Bravo, desi nu ma asteptam sa depuna asa de repede. Ori i-ai masurat tu gresit ori ai o varianta pico de microrasbore
Cam in 3-5 zile eclozeaza, dar puii vor mai sta ascunsi cateva zile. In maxim 7-10 zile ar trebui sa iasa la zbor. Urmatoarea depunere cam in 10 zile.
Puii cresc la 22 de grade fara probleme. Pune cat de multe plante in acvariu, mai ales moss, micutii o sa pape microorganisme de pe-acolo. Sera micron, cate putin de tot si ceva melci sau doi-trei creveti sa pape resturile de mancare.
Trage un burete cu porii mai mari pe teava de iesire a filtrului, o sa disperseze apa si-o sa sparga curentii prea puternici. Desi in primele 2-3 saptamani poti sa-i lasi linistit si fara filtru ;)
Succes cu ei
|
 |
|
|
Nu-ti prea poti da seama, numai daca nu-i prinzi asupra faptului.
Poti sa pui un smoc de muschi intr-o zona mai libera a acvariului, si zilnic sa-l scoti si sa-l scuturi usurel intr-un vas cu apa. Icrele nu sint adezive, asa ca vor cadea destul de usor. La lumina zilei sint ca niste sfere translucide de 1-2 mm, usor de vazut. Le pui in alt acvariu si astepti sa iasa puii. Nu adaugi nimic in apa, icrele de microrasbora nu prind mucegai sau alte dracovenii. Daca lasi din timp acvariul la maturat, cu ceva vegetatie si moss din belsug, nici nu va fi nevoie sasa hranesti puii in prima saptamana de inot, gasesc singuri destule microorganisme. Apoi Sera micron, artemia, microviermi, grindal, orice fel de hrana bine maruntita.
Mai poti muta parintii in acvariu de depunere, dar eu zic ca n-are rost. O femela depune la 10-14 zile si cand se apuca ... nu mai termina degraba. Ale mele, pentru ca nu mai au moss, depun de radacinile de salvinia. Stralucesc in "soare" ca perlutele.  Dar cred ca au cam ramas nefecundate, baietii fiind ocupati sa se dea rotunzi unii la altii pe sub crengi.
Edit: Am gasit 2 filmulete, primul cu dansul de intimidare al masculilor, al doilea depunerea icrelor. Imposibil sa le confunzi
http://www.youtube.com/watch?v=nowxEmN-rJI&feature=related - dansul de intimidare intre mascului
http://www.youtube.com/watch?v=1ZPf0gLv8aE&feature=related depunerea icrelor
|
 |
|
|
Multumesc, asa e la ora mesei, gramada ordonata, ca la rugby. Da sa vezi cand mai aveam si pomacea ...
Apai tu crezi ca eu pandesc ora de ora creveticile? Indata ce le vad cu oua sub burtica le exilez in gradinita si-acolo stau pana ce-si scutura bine coditele 
|
 |
|
|
Crevetii papa icrele pestilor. Daca ai multi in acvariu si nu vrei sa renunti la ei, muti mossul pe care depun pestii in alt acvariu si scoti puii acolo. La randul lor microrasborele se razbuna halind puii de crevete, asa ca femelele cu oua ar trebui mutate in alt acvariu, pana la iesirea creveteilor. Partea buna e ca puii de crevete pot creste linistiti cu cei de microrasbore. Eu am folosit un acvariu comun in care aveam 50-60 pui de micro pana la 1 cm si 20-30 crevetei tot cam pana la 1 cm marime - echipajul de intretinere si curatenie 
|
 |
|
|
|
Va rezista in acvariu daca i se permite sa iasa deasupra apei 10-15 cm
|
 |
|
|
Dupa o saptamana nici eu nu mai stiam cati am in acvariu, imi ieseau tot cu 2-3 in minus. Da erau toti numai ascunsi, terorizati de monstrul care statea toata ziua cu nasul lipit de acvariu
Eu cred ca-s toti, da asa se stiu ascunde de te miri cand vezi de unde ies. Apropo, filtrul l-ai verificat?
|
 |
|
|
unul sta de 6 in timp ce restul isi fac de cap printre ierburile verzi
Sint tare frumusei dar parca ar mai trebui ingrasati putin.
|
 |
|
|