| Message |
|
|
No.. i'm home, bitches.
Acvariul se prezinta bine, chiar foarte bine - efectul a doua luni de neglijare
O singura pierdere, asteptata: steaua de mare (am vazut-o de mult ca ii necrozeaza "aripile")
Chaeto ma alearga prin casa, skimmerul e plin fix pe jumatate. N-am facut poze, poate fac diseara.
|
 |
|
|
|
Probabil ai ceva care consuma mai repede decat poti tu sa adaugi.. Fie corali, fie alga coralina.
Din situatia asta te poate scapa un echipament din vremea dinozaurilor: reactorul de calciu.
|
 |
|
|
Nu reglez nimic, de exemplu acum am venit acasa dupa 2 luni si totul e ok. Nici cu schimburile de apa de ma omor, intr-un an si jumatate cred ca am facut 5-6 schimburi.
Am completare automata cu apa de osmoza, adaug si niste solutii destul de inutile pentru bazinul meu (aquaforest 1+2+3+), dar le adaug cu mult sub doza recomandata (doar asa, ca sa fie chestii in apa).
Baza imi e in MM si in chaeto.Am un skimmer mic, mult prea mic pentru bazinul meu, dar meme-ul ma iubeste: dupa doua luni, am colectat fix jumatate de cupa de jeg. Teste nu fac, pentru ca doare si ustura
Daca ar fi s-o iau de la zero, asa as face: las bazinul sa se stabilizeze de la sine, fac un refugiu corespunzator, adaug mm si chaeto, asigur lumina si circulatie buna, apoi il las in pace.
Ca tot a venit vorba de filme vechi in alt topic, citez (Marin Moraru, Operatiunea monstrul): "Asta-i tot, de fapt e simplu. In fond, nu-i nici o scofala. "
|
 |
|
|
adivb wrote:
am ajuns la concluzia: nu-ti mai bagi mainile si picioarele in acvariu = totul merge excelent
Eu tot imi racesc gura si spun asta 
|
 |
|
|
|
Succes! Ma abonez si eu ca sa urmaresc evolutia.
|
 |
|
|
Yeeee.. inca o zi de munca terminata devreme (devreme pentru cei care se trezesc cu noaptea-n cap).
Plm, pa doispe-treispe ma intorc la $acasa
Intrebare: de unde pot cumpara copepozi vii si/sau rotiferi?
|
 |
|
|
|
Scorul si judetul? Cum merge lucrarea, ceva noutati? Pe cand aflam si preturile finale? Se pot face aparate customizate, in functie de necesitatile fiecaruia?
|
 |
|
|
Salut, Eugen.
Am avut si eu framantarile astea cu greutatea bazinului ;)
Nu stiu care e greutatea totala, sincer. Bazinul meu are 165cm x 65cm x50cm-h. Sumpul e mai micut, cred ca 80x40x40. Am cadru din metal, cu spate plin din PAL, laterale si blat din lemn de brad, usile din stejar. Probabil trage ceva la cantar
Pe scurt, n-am avut nici un motiv de ingrijorare. Bazinul a fost lipit la fata locului de colegul de forum Marian Sterian (marian4232) iar lucratura a fost impecabila
Asa cum mi s-a explicat si mie, daca pui greutatea aia in mijlocul camerei e posibil sa apara probleme. Langa perete, se pare ca e ok
|
 |
|
|
|
Ma gandesc ca uleiul de usturoi e mai bine absorbit in hrana decat usturoiul pisat.
Eu pun hrana la decongelat intr-un flacon cu un strop de apa din bazin si tot acolo picur uleiul de usturoi si vitaminele.
Ghimbirul il pun pur si simplu in apa. Culmea, pestii se reped si il mananca, nu par deranjati de nimic.
|
 |
|
|
Tratamentele dau roade daca incepi de la primele semne, nu cand pestele e plin de puncte.
Herbtana previne, e un soi de calmant/relaxant si il folosesti in anumite conditii (pestii sunt agitati, ai introdus pesti noi, etc)
Tratamente eficace:
- polyplab medic
- esha oodinex
- protomarin coral
Dar in stadiul asta.. eu am pierdut o generatie intreaga si stiu cum e momentul. Foarte naspa.
Uite aici, sa ai la indemana cand nici o alta solutie nu a functionat:
https://www.thespruce.com/give-fish-a-freshwater-bath-2924972
Daca iti scapa pestii cu bine, ia in calcul urmatorul lucru: vei avea ich in bazin pana la desfiintarea lui, nu mai scapi de el.
Poti sa lasi bazinul 90 de zile fara vietuitoare, poti sa apelezi la hiposalinitate, poti sa torni chimicale cu toptanul, ich va ramane acolo.
Trebuie sa ai grija de pesti, sa le intaresti sistemul imunitar. Da-le o data pe zi, impreuna cu masa, ulei de usturoi (eu folosesc de la Aquaforest). O data cu usturoiul le dau si vitaminte, FishV tot de la Aquaforest. O data pe saptamana le pun si o lingurita de ghimbir praf (de la alimentara). Hepatusul face ich din doua in doua saptamani, dar i se rupe (idem si mie).
Un sistem imunitar bun e cheia
Succes cu pejtii, sper sa se faca bine.
|
 |
|
|
Masculi..
|
 |
|
|
|
Incearca cu un pet din plastic pus pe fundul apei cu un pic de mancare inauntru.
|
 |
|
|
|
Misto, boss!
Singurul lucru inert - scara.
Nu merge sa bagi niste muschi printre trepte?
|
 |
|
|
Bag cucu, ca multa rabdare ai avut. Eu renuntam dupa primele 3 gauri
|
 |
|
|
|
Pui un senzor si in display, inseriat cu cel din "hob". Dar il pui invers, daca nivelul apei in display e sus, sa taie conexiunea.
Si intotdeauna trebuie sa simulezi ce se intampla cand cade curentul..
|
 |
|
|
|
Nu stiu de ce au murit ciortanii, dar imi pare rau bre..
Puteai totusi sa mai pui cate o poza din cand in cand
|
 |
|
|
|
Spor la vanzare! Te urasc din toata inima, dar nu cu rautate.
|
 |
|
|
Da, acum ca am cascat ochii mai bine, am vazut si furtunul
Bun asa, succes in continuare 
|
 |
|
|
|
Eram curios daca buza skimmerului (cupa) depaseste marginea acvariului. Caz in care ti-ai cumparat o problema, trebuie sa fii cu ochii pe skimmer ca pe butelie. Sau sa ii pui furtun sa se scurga jegul la canalizare sau intr-un recipient
|
 |
|
|
Pentru inceput arata foarte bine
Te-as sfatui sa-l lasi in pace o perioada cat mai mare de timp.. cu cat umbli mai mult in el, cu atat se va stabiliza mai greu.
Lampa da destula lumina pentru un bazin de marimea aia? Eu am folosit 2 AI la un bazin-cub cu latura de 60cm, una singura nu prea mergea.
Pune te rog o poza din lateral, unde sa se vada skimmerul si despartitorul dintre display si partea din spate. Merci
|
 |
|
|