[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian Jitaru
Forum Index » Profile for Lucian Jitaru » Messages posted by Lucian Jitaru
cred ca am gasit detaliile...daca nu am sa te rog sa mi le explici (uneori sunt mai greu de cap )
Treaba cu buretele din acvariu ciclat o s-o fac.
Plante sa inteleg ca pot sa bag din ce am citit in articolul respectiv deoarece acestea consuma nitrati.
Maine ma gandeam sa ma duc sa iau pesti (incepator si eu ), dar din ce am citit...cred ca saptamana viitoare o sa-mi iau.
Deci maine pot lua plante...si hrana...ca sa ajut la ciclare... si burete din acvariu ciclat (pet-shop)?
Ar fi astea ok?
Daca reusesc sa-l umplu maine, pun poze cu el...chiar daca este urat stiu ca eu l-am facut..si sunt deschis la indicatii.
Plantele se vor dezvolta...cat de cat bine in nisipul meu (repet granulatie 1-5 mm)? (fara alte minuni de genul : CO2, incalzire substrat...etc)
Toata stima!
Greseala mea...acum m-am documentat
Deci trebuie sa las la ciclat circa 10 zile si apoi sa introduc pesti?
Cat despre plante... cred ca o sa cumpar cateva.
Acestea...le pot introduce din moment ce incep ciclarea? Sau trebuie sa astept...?
Si e de ajuns nisipul de rau? Sau imi trebuie alt tip de substrat? Nisipul are o granulatie undeva intre 1-5 mm.
Am multe intrebari...pentru ca de data asta nu vreau sa-mi mai moara pesti...care imi plac atat de mult

Edit:
Repet intrebarea: "Daca bag buretele de la pompa de aer intr-un acvariu deja cu pesti in el si echilibrat (la pet shop de exemplu) o sa mai fie necesara ciclarea? "
Buna ziua in primul rand.
Sunt un incepator in acvaristica.
Am un acvariu mic de circa 20 litrii (efectiv 17-18).
La el am incalzitor (100 W-cam mare cred), un burete pus la pompa de aer, un bec economic de 15 W pus in capac, un cooler la capac pentru a nu avea parte de condens.
Ca decor un autocolant pe spate (urmeaza sa-l cumpar) 2 pietre mari in el, si nisip de rau bine spalat si fiert (ca si pietrele).
Problema este ca, din cate am inteles cu cat acvariul este mai mic, cu atat se intretine mai greu.
Nu am pompa de filtrare.
Fiind mic (acvariul), nu vreau sa ma complic cu plante naturale, chiar daca sunt superbe, deci "merg pe plastic".
Idee este urmatoarea: habar n-am care-i treaca cu ciclarea, si mai este ea necesara pentru un acvariu fara plante naturale?
Daca bag buretele de la pompa de aer intr-un acvariu deja cu pesti in el si echilibrat (la pet shop de exemplu) o sa mai fie necesara ciclarea?
Inainte am avut pesti pe o lunga perioada de timp fara sa fac ciclare..si intr-un final mi-au murit de frig (nu aveam incalzitor, iar in camera in care ii tineam se ajungea iarna la 10-15 grade C).
Cam astea ar fi intrebarile si as dori urgent un raspuns.

Forum Index » Profile for Lucian Jitaru » Messages posted by Lucian Jitaru
Go to: