[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian Jitaru
Forum Index » Profile for Lucian Jitaru » Messages posted by Lucian Jitaru
Acum ceva vreme am avut si eu modelul qq1, cel hang on, mi-a placut foarte mult, spuma bine, silentios, si cu buretele pus pe out, n-am avut bule prin display.
Il recomand cu drag, face treaba buna
Cred ca inca il mai am prin vreun dulap, daca va tenteaza
Pana avum vreo 2 luni nu ma atingeam de el, problemele au inceput cand am inceput sa pierd euphilii din lipsa de no3. Si de acolo, s-a dus dracu echilibrul meu.
Nu-mi place absolut deloc sa stau mereu cu mainile in bazin, ideal ar fi odata pe saptamana cand schimb apa si la 2-3-4 zile cand curat geamurile.
Asta e, momentan vreau sa scad alcalinitatea vietii, si dupaia mai vedem ce si cum
Da, bine a zis koala.

Am ajuns azi dim la dkh 10.0, dupa 3 schimburi de apa (n-am facut zilnic, fac 2 zile cu una pauza).
Restul de parametrii sunt aprox PO4 ~0.10, NO3 ~3-7, Mag ~ 1380, Ca ~ 400, toate in ppm.
Or sa mai urmeze vreo 3-4 schimburi, vreau sa ajung la dkh 9, sa pot reincepe cu AFR.
Schimburile insemnand 25l/tura, schimburi mai mari nici n-o sa fac, nu vreau chiar sa dinamitez acvariul si nici n-as avea unde sa tin apa.
Coralii incep sa faca bleach, cel putin chalice-urile; acanii si favia sunt relativ ok. Zoasii s-au oprit din crestere, hammerii si torch-urile sunt ok.
Am lasat mai jos un video, nu-i chiar ce trebuie, dar este cat de cat o vedere de ansamblu. (plug-ul ala cazut este intentionat pus, sper sa isi revina acea euphilie )
Scape-ul este inca o mizerie imprastiata peste tot, pe weekend planuiesc sa refac totul, am cateva pietre la "murat", nu vreau sa risc un alt spike de alk.

Bazinul arata brici !!
O chestie patita cu all for reef. Daca iti scade consumul de alcalinitate, opreste imediat dozarea.
Eu am lasat-o sa mearga - vreo 2ml/zi la bazin de 160l net, si am ajuns la dkh de 10.x, si de scazut doar prin schimburi de apa.
Restul de parametrii sunt: PO4 ~0.10, NO3 ~3-7, Mag ~ 1380, Ca ~ 400, toate in ppm.
Aparent, cu restul parametrilor in limite normale, coralii nu mai consuma deloc alk, sau foarte putin, SAU sunt obisnuiti cu extra-urile venite din AFR si acum ca sunt fara, se duc de rapa.
Tot ce am de tipul encrusting (favia, acan, chalice) au inceput sa faca bleach sau sa se retraga tesutul. Zoasii s-au oprit din crestere, torch-urile si hammerele sunt ok si merg - nu le vad sa creasca neaaparat, dar nici nimic rau.
Cel putin asta este experienta mea, si acum stau cu schimburi pana cand pot doza din nou.
Sa fie cu noroc zic si eu
Acum, am o mica alta problema. De la toate schimbarile facute, coralii n-au mai consumat alcalinitate prea multa, si dupa ce am bagat si o piatra noua (aquaforest sintetica) am ajuns la 10.9 dkh azi dim, ceea ce mi se pare foarte mult.
Unii corali incep sa sufere tare dupa ce am oprit dozarea de All For Reef, dar evident ca nu pot doza avand nivelul curent.
O sa fac probabil schimburi zilnice de cate 20-25l, pentru cateva zile, sa vedem unde ajung.
Are cineva alta abordare, cum sa scad dkh-ul mai usor ?
Au ajuns aseara si noii locatari.
Tang-ul s-a ales cu cativa solzi sariti pe o parte, a fost fie "pupat" de bun venit de careva, fie s-a julit prin bolovani, dar pare ok

Si cateva poze:

image

image

image

image

image

image
dan.pavelescu wrote:Sa fie intr-un ceas cu cuc
E reef safe, e pasnic si mananca alge, asa ca tot la inlaturarea manuala ramai

Apai lucru manual facem toata viata

Sa fie primit, il astept cu mare drag, imi doream fie un angelfish d-asta minion, fie un tang tot minion.
Dupa ce am vazut ce pot face cateva asterine puse pe treaba, imi e frica ce ar face un angelfish pus pe aceeasi treaba
Asa ca merg pe safe, oricum imi "miroase" a upgrade dupa ce scap de bazinul de 570l de apa dulce
Salutare din nou

Nu am luat un harlequin, imi este prea mare bataia de cap pentru a pune crevetele de il am (are max 2 cm) si steaua in sump, pentru ca nu am efectiv loc in sump
Asa ca, m-am mancat in coor si am luat un tomini tang , il astept maine la gara, livrarea pe bus de la nenea peti plus alte capete de LPS
O sa pun maine seara niste poze cu toti/toate, sper sa se integreze ok totul

dan.pavelescu si eu m-am "udat" la primul bristle worm, deci esti bine tare cu asterinele

ionut_dt multumesc de oferta, mai trag de pres pe partie daca e cazul , urasc aglomeratia din suflet, si "abia incept" sarbatorile si agitatia in Brasov
Se vinde tot setup-ul de apa dulce, incepand cu vietuitoarele, apoi restul de hardware  

- 3 Uaru, o pereche formata, depunatoare (presupun ca 2 masculi si o femela, masculii au pe la 20cm, femela pe la 15cm.)
- 6 geophagus red head tapajos, o pereche depunatoarea, o alta formata, sunt 4 masculi si 2 femele in grup - masculii au pe la 15cm, cele 2 femele sunt pe la 10-12cm
- 1 papagal, ultimul mohican ramas din cei luati de la koala, are pe la 12-15cm
- 1 pleco, bate la peste 25cm.

Clar au prioritate persoanele care vin dupa ei sau locuiesc in Brasov.

Pestii se dau pe grupuri, adica cei 3 Uaru, cei 6 Geophagus ! Nu separ aceste grupuri !

NU trimit in tara, sunt pesti mari, nu ma risc sa-i trimit nicaieri! Au nevoie de galeti/butoaie si pompe de aer pentru transport !

Pentru pret discutam, nu sunt mare vanzator, vreau doar sa stiu ca pestii ajung undeva bine, d-asta nici nu am pus un pret!!

Bazinul : 175x55x60cm, lipit acum aprox 11 ani, intarituri pe tot perimetrul de sus + fund dublu, geam de 12mm, are zgarieturi pe fata, pe cealalta parte ar trebui sa fie mult mai ok + stand metalic din rectangulara de 5cm, modular ( se poate desface in: capate, jumate + traverse) - 1000 ron
Filtrare: 2 x fluval fx6, in functiune, cumparate de pe amazon.de - 800 ron/bucata
Lumina: 2 x Chihiros LED A II 601 Max 50W cumparate in februarie anul curent ( de la aqua-life, cu factura) - 800 lei ambele

Contact aici pe forum, apoi va dau nr personal O sa postez si prin alte parti, dar las macar 3 zile exclusiv aici !
Acest jurnal se poate inchide, la sectiunea de vanzari se vor regasi toate de pe aici, momentan inchid capitolul apa dulce !
Ape limpezi tuturor !
De vermitid am scapat cu bumblebee snails, si de flatworms tot ei cred ca au fost responsabili.
Deci da, va urma un harlequin, daca gasesc pe undeva. Tre sa aranjez sump-ul sa pun steaua si crevetele din display.

De aiptasia m-a pazit Poseidon pana acum, sper s-o faca si pe viitor

Resetul iese din discutie acum, cel putin pana scap de apa dulce si eliberez locul, ca altfel dorm pe pres
Din categoria una rece una calda:
Aia calda: po4-ul sta sub 0.10 dupa ce am pus clarisea-ul, pare sa se stabilizeze, coralii incep sa se adapteze, mai putin vreo 2 chalice, au ceva tesut lipsa, sper sa isi revina.
Cea rece: asterinele mele s-au decis ca le plac zoanthusii, in special cei din fragurile mici, cu capete mici. Mi-au halit vreo 4 capete dintr-un utter chaos, si acum trec la johnny pumpkin.
Intrebarea este, cum scap de asterine ? Nu pot sa iau harlequin, ca am si o britle star mare, si chiar imi place. O sa incep sa le scot manual, dar nu este o solutie pe termen lung.
ionut_dt wrote:
Aha. Multam de info.
Crezi ca o AI prime 16 o sa fie folosita mai mult de 45% la acvariul meu (cub 45 cm)? Nu de alta, dar am auzit ca mai sus de 45% se cam topesc lentilele.

Mai oscilez intre Red sea G2 60 si Maxspect MG 260 . Prima este aproape noua dar fara picior iar cea din urma, este noua (de la Peti) dar cu probleme de conectare (asa se plang majoritatea pe net).
Ca pret sunt similare . Din ce vad pe net , cica conectarea se face la wifi cu router de 2.4Mhz. Eu habar n-am ce caracteristici are routerul meu, dar stiu ca-i nou . Tre' sa-mi fac griji, sau asa sunt toate lampile?

Eu momentan tin lampile la 50% albastru si 25% alb, verde/rosu sunt pe la 6%. Dar pe Hydra32, sunt 2 puc-uri cu led-uri. Tind sa cred ca pe prime16 o sa treci de 45%, probabil in 60-70%. Din ce citisem si eu, UV-ul este cel care arde lentilele, eu il am ca si albastrul la 50%, pana acum n-am vazut semne de arsuri pe lentile. Partea buna este ca se gasesc lentile de schimb pe la 60-70 lei bucata.
Pentru restul de lampi nu stiu, nu le-am folosit.
Tot in gama de buget, poti verifica pe amazon.de dupa popbloom, par a fi intr-o zona foarte buna ca si raport pret/calitate.
si cateva poze facute pe fuga : https://imgur.com/a/ybcYhVH , daca se doresc unele mai specifice/clare/etc, se fac
Nu iti recomand Fluval pentru o adancime a apei mai mare de 30cm, am avut (si inca le am) variantele: Marine 3.0 de 22w (38-61cm) pentru un nano mai vechi, a fost ok, avand apa de aprox 33cm si coralii pusi sus si era pusa pe rama bazinului;
Varianta mai lunga de 32w (61-85cm, tot marine 3.0) am avut-o pe vechiul aio, apa tot pe la 32-33cm avea, tot pe rama acvariului pusa, fiind putin mai mare a fost mai ok decat cea mica, ceva mai puternica lumina.
Dau lumina decenta sa zic, foarte alba, dar peste 30-33cm adancime deja sunt slabe.
Initial le-am incercat pe bazinul curent de 100x40x40 cu ceva adaptari, pe fund abia ajungea lumina, coralii nu aratau bine deloc. Dupa upgrade la Ai, toti fericiti si cresteau in voie.
Si eu am cautat mult, am ajuns la ele si si-au facut treaba ok, dar nu le vad a fi pretabile pentru tine.
1) Dupa ce am schimbat vreo 3 sau 4 lampi, am ajuns intr-un final sa scot banii din buzunar si sa iau 2 ai hydra 32, si merita. Nu le am de multa vreme, dar sunt multumit de ele.

2) Eu am cateva in display, nu au atat de multe crevase prin ele, sunt destul de "pline", dar nu curge "vopseaua" din ele, se pot sparge si aseza cum iti doresti, si au o culoare faina. Pentru noua bucata de scape, doar pietre d-astea o sa folosesc
Salutare!
Geophagusi: masculii au pe la 15cm, cele 2 femele sunt pe la 10-12cm
Uaru: masculii (presupun ca masculi sunt) au pe la 20cm, femela pe la 15cm.
Papagalul este pe la 12-15cm, iar pleco-ul sare de 25 cred.
Revin si cu poze maine
PPS: am refolosit vechile benzi led, dupa nici 3 luni au inceput sa pice ledurile din nou, asa ca am trecut la lampile actuale. Daca as face din nou iluminarea, as folosit aceleasi benzi led, dar puse in ceva "lampa" sau cumva inchise in ceva, nu doar lipite pe benzi de aluminiu si puse peste acvariu
Salutare,

A trecut ceva vreme, efectivele s-au mai schimbat putin, din pacate.
Din nefericire l-am pierdut pe Roscovan, a facut duck lip in urma unei lovituri deoarece avea mandibula stramba. Asta s-a intamplat anul trecut de Craciun,si, din si mai pare nefericire, a plecat imediat dupa cineva drag din familie.
Astfel, restul de pesti or sa vina la vanzare/donare, ma despart de apa dulce, si in general de pestii mari pentru perioada urmatoare. Nu planuiesc alt acvariu mai are de 300l.
O sa postez si in zona de vanzari/donatii, se dau prima data pestii:
- 3 Uaru, o pereche formata, depunatoare
- 6 geophagus red head tapajos, o pereche depunatoarea, o alta formata, sunt 4 masculi si 2 femele in grup
- 1 papagal, ultimul mohican ramas din cei luati de la koala
- 1 pleco, pe asta l-as tine cu drag dar nu am loc, bate la ~25-30cm
Dupa ei o sa urmeze bazinul, 175x55x60, cele 2 filtre fluval fx6 si lampile, 2x Chihiros LED A II 601 Max 50W cumparate in februarie anul curent ( de la aqua-life, cu factura).
Nu dau standul pentru acvariu, am alte planuri cu el !

Clar au prioritate persoanele care vin dupa ei sau locuiesc in Brasov.

Pentru pret discutam, nu sunt mare vanzator, vreau doar sa stiu ca pestii ajung undeva bine !

NU trimit in tara, sunt pesti mari, nu ma risc sa-i trimit nicaieri! Au nevoie de galeti/butoaie si pompe de aer pentru transport !

PS: Pestii se dau pe grupuri, adica cei 3 Uaru, cei 6 Geophagus ! Nu separ aceste grupuri !
Ma declar SUPER multumit de clarisea, isi face treaba perfect !
Am luat si 2 teste de la Salifert, pentru magneziu si calciu
Ultimele teste sunt cam asa:
NO3~5,
PO4~0.10,
DKH ~10.5 (cam mare pentru mine, era la 9.5 in general, am oprit momentan dozarea de AFK),
Mg~1380,
Ca~400.
Urmeaza si pestele final, al 11-lea, un flasher wrasse, si inca ceva crabi
Coralii sunt ok, unii au facut "mutre" la schimbarea de flow, am tot aranjat pompele de valuri, dar par sa fie ok acum.
Sper sa se "aseze" totul in 2-3 saptamani, am mai bagat vreo 4l de ceramice in sump, ca apoi sa pot scoate o piatra plina de zoas, sa imi pot pune euphiliile la locul lor, pe noul scape.

Forum Index » Profile for Lucian Jitaru » Messages posted by Lucian Jitaru
Go to: