| Message |
|
|
|
Aceleasi prize le am si eu. Sunt varianta digitala, si am mai avut probleme cu caderile de curent insa, pana acum toate bune. Nu am nici cea mai mica problema. Ba chiar pe una mi a cazut apa, si se albise lcd-ul. Am lasat o sa se usuce si vad ca si a revenit. Poate ca a venit tensiunea mai mare dupa pana de curent si le a omorat.
|
 |
|
|
|
Sunt niste tuburi foarte bune, si vad ca au marit lumenii. Plus ca dau o culoare foarte frumoasa plantelor verzi.
|
 |
|
|
O planta se duce indiferent de unde o iei, indiferent de cat de bine arata, daca nu ai conditii. Inainte de a cumpara e bine sa te interesezi. Oricum baietii de le Reef, dau sfaturi pertinente si avizate si daca le spui ce conditii ai in acvariu o sa ti spuna ce plante poti sa ti. Recomand
|
 |
|
|
|
Unu cu sticla diamant altul cu lipeala? Am ghicit?
|
 |
|
|
|
Am eu mai multe, au fost fierte de 2-3 ori insa nu au mai fost tinute in apa deci acum vor pluti. Sunt de vita de vie.
|
 |
|
|
fishyman wrote:
alber wrote:Nu vei primi pe forumu' asta niciodata indicatii cum sa transformi o butelie de mai stiu io ce, intr-una de CO2.
Pacat. Fara oameni care au curajul sa incerce si altfel decat sa se duca la magazin si sa-si cumpere cel mai bine cotat produs de la cea mai laudata firma, forumu' devine plictisitor. Este usor sa mergi pe un drum deja batut, dar de ce crezi ca a explodat butelia chiar la maritul Faraon? Un hobby devine palpitant datorita descoperirii noilor cunostinte, care evident, nu este lipsit de anumite pericole de care suntem constienti.
Pacat? Tu te auzi ce spui? Stii ce e o butelie necorespunzatoare? E o bomba omule, daca tu vrei sa ti risti viata facand tot felul de experimente nu ai decat, insa cu asta nu e de jucat. Daca tot zici ca e plictisitor poti juca ruleta ruseasca, ca na poate ajungi la un algoritm de calculare a sansei de a avea un glont pe teava, asa de dragul descoperirii.
Nu va jucati cu buteliile, tineti doar butelii destinate CO2-ului. Daca au verificarea expirata mergeti si faceti verificarea. Nu e de joaca.
|
 |
|
|
|
Depinde foarte mult de detaliile problemei. Buretele e foarte bun ca si filtrare biologica pentru un acvariu cum ai tu de 30 L. Insa nu prea face treaba ca filtrare mecanica, insa cand schimbi apa aspiri si mizeria deci va fi ok. Acum sa nu suprapopulezi acvariul Cativa pesti de talie mica, gen characide, rasbore, vor fi perfecti. Adica 6-8 neoni, sau 6-8 rasbore sau doar creveti va fi suficient si va face fata filtrul acesta.
|
 |
|
|
|
Atentie la anumite plante, ca le arde. Vorbesc aici de bolbitis, am dozat eu cu seringa pe niste alge de pe bolbitis si i au ars frunzele. Si mossu se arde de la Easy carbo daca dozati direct pe el.
|
 |
|
|
|
Porcaria aia de la Aquatic Nature asa cum ii zici nu face niciun zgomot la mine si plus am umplut o cu medii de filtrare biologica, si spatiu are destul. Mie unu imi place. Acum de ce zici ca face zgomot? Vezi sa nu traga aer pe la butonul de reglare al debitului.
|
 |
|
|
Am si eu. Numa ca e in acvariu de pe birou si cum creste asa de repede pana se face sa pun si in asta, mi se albeste barba 
|
 |
|
|
|
Mie unu momentan nu mi place, e prea gol, dar na...o sa pun si niste anubias la baza pietrelor dar sa gasesc ce vreau eu. Anubias cu frunza foarte mica. Trebuie sa creasca si bolbitisul. abia acum a dat si el cateva frunzulite firave, adevaru e ca l am si cam tuns de tot, inainte sa l pun in bazin, dar na asa recomandau astia: Amano, CAU.net Idea ca vroiam sa am si spatiu de inot pentru "indieni".
|
 |
|
|
Niciuna nu vine chiar pana in geam, e loc de manevra, mic ce i drept. Nu m am indurat sa le tai 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
e prea mica panta  rumy nu ii scot sac  Mai am pana la poza de "final" sa i zic asa, si o sa mai treaca prin diverse modificari.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Frumos, ca un sfat, nu trebuie sa ti cont de el, sau mai bine zis o parere. Ar da mai bine daca te ai hotara doar asupra unei plante pentru gazon.
|
 |
|
|
Arata bine plantat, super! Si daca se pun si alge pe pietricele o sa fie coolt 
|
 |
|
|
|
Foarte interesant proiectul. Un singur lucru am de comentat ca deh...pietrele sunt prea ascutite, nu dau bine...incearca altceva.
|
 |
|
|
|
Daca mergi pe mai multi watti trebuie sa folosesti neaparat Co2 si fertilizare de calitate. Adica altfel vei avea probleme. Oricum becurile economice nu sunt ca T5-urile, deci parerea mea e ca daca vrei gazon, ai co2 si fertilizare de calitate nu vei avea problema cu algele.
|
 |
|
|
Felicitari pentru initiativa, vad ca din ce in ce nano-urile au mai multi fani  Ca iluminare e foarte ok ce te ai gandit, am si eu Solar Duo si mi place , cat despre watti depinde foarte mult de ce plante vei folosi. Eu unu as merge pe 26 de watii, mai ales daca vrei un covor de plante. Ca si filtru cele doua seamana foarte mult, ca si fiabilitate nu ma pot pronunta stiu doar de Flow 60 ca am de un an de zile si merge ca nou,despre Hailea nu stiu. Substrat, as merge pe ADA. Costa cat Fertisoil dar e mai bun. Pentru un nano poti merge linistit pe ADA AquaSoil Amazonia Powder. Co2 iti trebuie musai , eu as merge pe un difuzor ceramic si o butelie mica de 500 g. Gasesti ieftine pe la vanzari. Ca si vietuitoare sunt ok crevetii, insa daca mergi pe combiantia creveti si microrasbore, daca o sa ai red bee nu prea ai maare sansa de reusita. Oricat de mici ar fi microrasborele tot papa puii. Daca tii red cherry si microrasbore tinand cont ca sunt mai prolifici, si daca acvariiul e plantat, ai sanse mari sa scape si ceva puii si sa creasca.
|
 |
|
|